smart написа:suareshampion написа:Две думички за мача .Незнам как е Спиъринг ,но ако е здрав е задължително да е титуляр .Другите двама в средата задължително трябва да са Джерард и Шелви ,отляво Макси ,отдясно Белами и на върха Каут.В защита Шкъртел може да почине заради слабата му игра в предния мач ,спокойно бих го заменил с Коатес.Останалите са ясни.Това е най доброто с което можем да излезем,ако можем изобщо да говорим за добро...тъй като примерно Каут е зле ,но пък Керъл е още по зле.Не съм мазохист и естествено искам да се класираме за финала и да вземем купата.Пожелавам успех на тия момчета ,които съм споменал !
3.Защо си мислиш че Керъл е по слаб от Каут?Керъл игра прилично срещу Болтън, три пъти изведе с глава Макси и Белами зад отбраната-един път Макси се осра,втория път Белами вкара гол,Третия вдигнаха несъществуваща засада.Докато Каут не направи нищо особено срещу мача с Болтън и игра възможно най-слабо срещу Стоук.
Сега разбра ли защо предпочитах Каут пред Керъл за този мач ? Още по добре стана ,че Далглиш взе решение да сложи Каут отдясно а Белами на върха на атаката ,за което го поздравявам ,но и в същото време обвинявам ,че не го направи по рано.
За Керъл ще ти кажа две думи само.Той е излишен за тоя отбор с качествата си ,които разполага ! Според мен обаче тия качества са му достатъчни да бъде звезда в отбори като Нюкасъл,Сток,Съндърланд и т.н.Там се практикува един стил с постоянни изсипани висоски топки към нападателите.Но този стил е за посредствените отбори ,които се различават ,като цели от Ливърпул !!! Този стил е лесно разгадаем за противниковия отбор особено в Англия и грозен и непривлекателен освен всичко останало.Аз лично бих практикувал един такъв стил ,единствено при положение, че не разполагам с добри халфове в средата на терена ,които могат да задържат и разиграват трайно топката.. и разбира се ако имам добри крила и висок таран.Но пак казвам този стил не е толкова ефективен колкото другия.С такъв стил никога не можем да вземем титлата !
Виждаме ,че когато свалим топката на земята ставаме много по опасни,създаваме много повече положения и е по приятно за окото .Всички големи отбори в момента практикуват такъв футбол ! Но ние нямаме достатъчно нужните изпълнители за този стил и виновен за това е единствено мениджъра ! Стабилна защита ,много пасове по земя,много динамика ,футболна мисъл и креативност ..ето това искам да гледам аз от Ливърпул ! НО самото присъствие на един такъв тип централен нападател ,ни задължава да променим корено схемата и начина на игра.Оттам започва да страда и нападателя до него в нашия случай това е Суарес,който е съвсем друг тип футболист.Няма разбирателство между двамата ,няма едно двойно подаване както се казва ,така че колкото по бързо се отървем от този играч ,толкова по добре за отбора.
Ако някой ми следи коментарите от 5 години насам ,ще ме обяви за гений и ще ме покани за треньор на горкия изстрадал Ливърпул.