Re: Черноморец поиска изхвърляне на ЦСКА в аматьорския футбол
от Искам си Акаунта на 24 Яну 2012 11:52
Old_death написа:
Спорът продължава,без да имаме всички данни.Порових се малко и открих някои интересни подробности.Никой не в разглеждал договора между Анисе и Черноморец в раздела вид договор.,но много "ерудити" се изказват неподготвени по материята.От ЦСКА твърдят,че договора на играча с Черноморец е против правилата на ФИФА.Подхвърли се и версията за сключен временен договор със 6 месечен изпитателен срок.Според трудовото законодателство такъв договор по време на изпитателния срок може да бъде разтрогнат едностранно.Анисе подписва с Черноморец през месец септември 2011 година.Ако наистина сте направили глупостта да подпишете с него със срочен изпитателен срок,той е в пълното си право да си тръгне,след като не е изтекъл пробния период.Напълно възможно е първоначално ЦСКА да са започнали преговори за привличане на играча и да са дали оферта.Отказали са се след исканите пари от Черноморец.Тогава са огледали внимателно юридическата обстановка около играча и да са видели шанс за привличането му при вида на договора му.Нека изчакаме за по голяма яснота.И преди това бях писал,но тук не се чете.Разтрогването или прекратяването на трудовия договор няма нищо общо с разрешение за картотекиране.Първото се взима от съд,ако няма споразумение между клубовете,а второто се дава от комисиите към БФС.
Добре , приятелю - ще ти изложа само неоспорими факти и процедурата която те пораждат .
1. Анисе е подписал договор с Черноморец - факт ( какъв е договора няма никакво значение )
Не съм много в час с материята,но ми се струва че точно това е крайъгълния камък.Съвсем не е без значение какъв договор е сключил Анисе с Черноморец.Ако договора е бил срочен,от тук на там следват всички работи,които съм описал.А индикациите сочат точно такъв развой на нещата.Друг е въпроса как БФС е разрешил картотеката на футболист с такъв договор.Не се чудя,особено на фона на информацията за финансовото състояние и дълговете на Локомотив от Пловдив и лицензирането им за участие в шампионата