http://www.sportline.bg/news/85757/radu ... -sme-botev
Мариян Огнянов заслужаваше шанс, чакаме "да" и от Тодор Христов
Треньорът на Ботев (Пловдив) Милен Радуканов даде интервю специално за Sportline.bg. С него разговаряме в ресторанта на хотел "Прим" в Сандански, където е отседнал отбора. Младият специалист сяда на масата минути, след като той и момчетата му са посетили храма "Света Петка" в местноста Рупите. Радуканов коментира първия лагер на тима, трансферите, целите през пролетния полусезон и раздялата си с ЦСКА.
Милене, посетихте храма на Ванга "Света Петка". За какво запалихте свещички - за влизане на Ботев в "А", триумф с Купата на България, или и двете?
- Винаги е най-важно да се запали свещичка за здраве - за нас самите, нашите семейства, близки, роднини, познати. Най-важното е да сме здрави и след това с много работа да постигнем целите, които сме си поставили. Това са влизане в елита и да стигнем колкото се може по-напред за Купата.
Как върви първият етап от подготовката? Доволен ли си от условията в Сандански и свършената работа до момента?
- Вече една седмица сме тук и няма от какво да се оплакваме. Имаме добър хотел и терен, което е най-важното. Работим всеки ден, тренираме по два и три пъти. За момента всичките момчета се справят добре. Най-радващото е, че през цялата първа седмица няма нито един контузен. Всичките се влагат максимално в заниманията и се раздават на сто процента.
Очаквате ли още нови попълнения?
- Имаме пет нови човека в отбора, всички знаете кои са. При нас са и четири млади момчета от Спартак Пловдив, които ще изкарат този лагер с нас. Водим преговори и може да дойдат още един или двама футболисти. Става въпрос за играчи от "А" група. Разбрахме се с ръководството на Левски за Тодор Христов. Очакваме неговото "да" и, ако го получим, той също ще подпише договор с Ботев.
Възможно ли е да вземете футболисти от ЦСКА или другите водещи отбори под наем?
- На този етап това не влиза в нашите планове.
А ще има ли още напуснали играчи или това е групата на Ботев, с която ще гоните целите си?
- Да. Виждате, че това е практика. Дори водещите отбори като Левски освободиха няколко души след първия лагер. ЦСКА и другите - също. Така се процедира и по всяка вероятност сред като се приберем в Пловдив от Сандански ще се съберем с целия ми щаб и ще трябва да решим с кои да се разделим. Защото тренираме повече от 30 играчи, което е много и се работи трудно.
Направихте интересен трансфер с привличането на Мариян Огнянов от Левски. Не те ли притеснява начинът му на живот и изцепките извън терена и говори ли с него на тази тема?
- Да, разговаряхме с Мариян. Най-важното е, че има качества. Все пак бе част от Левски цели осем години, мина през школата на "сините", има над 100 мача за клуба. Огнянов има всичко необходимо, за да играе в Ботев и трябва да му се даде шанс. Относно личния му живот и това, което прави извън терена - мисля, че в България за пореден път преувеличаваме нещата. С разговори и доверия може да извлека максимума от Мариян Огнянов и се надявам той да се превърне в част от бъдещото лице на Ботев. От това, което искам да виждам аз. Дано се развие и помогне на отбора.
Защо Иван Караджов отиде в Локомотив Пловдив, а не в Ботев, както се очакваше още, след като той си тръгна от ЦСКА?
- Имаше оферта от чужбина и искаше да почакаме, за да види какво ще стане. Ние обаче си осигурихме Христо Иванов от Монтана. Явно предложението към Караджов от въпросния клуб не е завършило с трансфер и в крайна сметка се озова в Локомотив. Това е.
С оглед ситуацията във вашата група, класирането и селекцията, която правят конкурентите ви, можеш ли да обещаеш на феновете, че Ботев ще се пребори за така желаното място в "А" група?
- Такива обещания не обичам да давам. Но обещавам, че ще бъде направено всичко възможно от наша страна, че всеки ден ще работим, за да върнем Ботев там, където му е мястото - сред най-добрите в България. Всички ще бъдем едно цяло, а какво ще се случи, ще видим в края на май.
Ще повторите ли подвига в мача с Черноморец за Купата и в този с есенния шампион Лудогорец?
- Беше невероятен и запомнящ се момент за всички в Ботев, когато отстранихме третия в "А" група Черноморец. Излизаме и срещу Лудогорец с цел да им се противопоставим и да се класираме на полуфиналите. Хубавото е, че сме домакини и ще имаме подкрепата на вярната ни публика. Такава е личната ми амбиция, такава е и тази на клуба.
Ти си бивш треньор на ЦСКА, а сега в Ботев има доста играчи, свързани с Левски. Има ли шеги на тема вечните съперници в България?
- Шеги има, но на други теми. Ние не се делим на левскари и цесекари. Ние сме Ботев Пловдив!
Наистина ли изгони Стефан Киков от Ботев, защото е приятел на Дуци Симонович?
- Не искам да коментирам това нещо, защото за мен е несериозно. И Деян Христов е работил с Дуци, но го взех в Ботев и нападателят е едно от новите ни попълнения. Така ще ти отговоря на въпроса за изявлението на Киков.
Голяма ли е разликата между ЦСКА и Ботев като организация в клуба?
- Ботев също е един от най-големите клубове в България. Всичко в отбора е добре организирано. С помощта на господин Цветан Василев имаме нужните следства да се развиваме по правилния начин, да работим професионално. Господин Юли Попов също е на наша страна, той е от два месеца в Ботев и иска да въведе ред и да положи основите на изграждането на един европейски клуб.
Наскоро бившият ти шеф Димитър Борисов заяви, че лично той те е предложил на Ботев. Знаеш ли за такова съдействие от негова страна?
- Нямам представа. Най-важното за мен е, че лично господата Василев и Попов са се спрели на мен и по тяхно желание съм в Ботев и работя за клуба. Те са преценили, че мога да помогна и им благодаря за доверието и се надявам да го оправдая.
Получи ли си всички дължими суми от ЦСКА?
- Не ми се коментира. Аз с ЦСКА нямам проблем. Надявам се всичко да е наред. Разделихме се човешки, с взаимно разбиране. Ние направихме отстъпки, те също. Имаме още неща за доуточняване. Надявам се, че всичко ще бъде наред.
Ти си човекът, който върна Спас Делев в титулярния състав на ЦСКА. Какво мислиш за трансфера му в турския Мерсин?
- Радвам се, че Спас излезе в чужбина. Знаете за какво първенство става въпрос, когато говорим за Турция. Някои в България все още са настроени скептично за този шампионат, но аз мисля, че този трансфер е крачка напред за Делев. Радвам се, че успяхме да му помогнем да се изгради в последната година. Беше забелязан и се надявам той да бъде едно от бъдещите лица на нашия футбол. Колкото повече млади таланти отиват в чужбина, толкова по-добре и за националния ни отбор.
Знаеш ли защо Дуци Симонович бе взет в ЦСКА? Много от легендите и феновете казват, че за да изгони Милен Радуканов...
- Не коментирам. Назначението на Драголюб Симонович бе решение на ръководството на ЦСКА.
Иван Караджов заяви, че част от футболистите на ЦСКА са играли симулативно в онзи мач, загубен от Славия на "Армията". Чувстваш ли се предаден от играчите, които извади от калта и с които вдигна две купи?
- Не искам да се връщам назад, гледам само напред. Мисля за Ботев. Надявам се работя добре тук и да се развиваме по възходяща линия. Следя какво се случва в ЦСКА, няма как да не се интересувам от това, което се случва в отбора. Там оставих доста приятели. Смея да твърдя, че с всичките в клуба, в администрацията, футболистите и ръководството са в добри отношения с мен.
Добре ли е за българското първенство, че известен футболист като Карлос Диго дойде в ЦСКА?
- Само времето ще покаже. Явно е добър футболист с качества, но все пак не е играл в последните осем месеца. Искрено се надявам да помогне на ЦСКА.
Кой ще е шампион в "Б" и "А" група?
- Ботев ще бъде шампион в "Б" група. В "А" се борят Лудогорец, ЦСКА, Левски и Литекс. Това са четирите отбора според мен и между тях ще бъзе определен новият първенец на България.
Радуканов пред SL: Няма ЦСКА, няма Левски - ние сме Ботев!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Шврнц Тпрунков
- Контакти:
Радуканов пред SL: Няма ЦСКА, няма Левски - ние сме Ботев!
Не натискайте ТУК!
Re: Радуканов пред SL: Няма ЦСКА, няма Левски - ние сме Ботев!
Много ясно.Милен преобрази отбора за кратко време напролет мачкаме всичко живо в групата.За купата минимума е финал 

Феновете на Локо (Пд) и кандидатът за собственик Левент Назифоглу тайно се срещнаха вчера сутринта в пловдивския хотел "Кендрос".От фенклуба заявиха, че е тяхна инициативата за визитата под тепетата на турския бизнесмен.
- Raoul_Duke
Милен е щастлив да работи в един от много малкото български отбори, в които няма черно тото и други далавери и игрички!
Велин Терзиев - Нежния (понастоящем кебапчия и шеф в Локо Пд), през 90-те, като част от жълто-черната агитка ---> http://prikachi.com/images/207/7355207A.jpg
[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]
[/offtopic]
[offtopic][wrapimg=]http://s13.postimg.org/o7a1f66sn/3838681m.gif[/wrapimg]

Милен Радуканов: Ботев ще бъде шампион в "Б" група - Това е най-важното в цялата статия!
- blue avalanche
- Контакти:
Радуканов пред SL:Няма ЦСКА,няма Левски - ние сме Ботев!
Точно тези думи Радуканов не ги е казал!
"Ние не се делим на левскари и цесекари. Ние сме Ботев Пловдив!"
Това са точните думи.Съвсем различно значение.За тези,които разбират.

Много ясно.Милен преобрази отбора за кратко време напролет мачкаме всичко живо в групата
И какво точно е променил- загуба от предпоследния Спартак Вн, измъчена победа над Сливен у дома, равенство с Поморие у дома и срамна за мен загуба от Любимец- това ли е промяната? Все пак целта е не купата на България , а А група, а тази цел все още е доста далече!
- Ботев Пловдив
- Контакти:
kanarche написа:Много ясно.Милен преобрази отбора за кратко време напролет мачкаме всичко живо в групата
И какво точно е променил- загуба от предпоследния Спартак Вн, измъчена победа над Сливен у дома, равенство с Поморие у дома и срамна за мен загуба от Любимец- това ли е промяната? Все пак целта е не купата на България , а А група, а тази цел все още е доста далече!
Не забравяй,че негативните резултати бяха още в началото когато дойде.Ти какво искаш,за две седмици работа да преобрази отбора?!Добрите неща се видяха на мача с Черноморец за купата.

-
blue avalanche написа:Радуканов пред SL:Няма ЦСКА,няма Левски - ние сме Ботев!
Добре, че беше ти, та да ни разясниш, че ние сме малоумни някакви.......
Дано успее Милен! Задачата ще бъде изключително трудна пролетта!
Raoul_Duke написа:Милен е щастлив да работи в един от много малкото български отбори, в които няма черно тото и други далавери и игрички!
Да добавя - и в отбор, в който футболистите и треньорите получават парите си навреме.