История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

k.dimitrov
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот k.dimitrov » 20 яну 2012 21:56

http://prikachi.com/images/794/4288794r.jpg. На тази снимка 6-тия отдясно наляво отново е баща ми. Не знам дали е играл в Строител, но може историкът да се окаже прав. Но буквата "С" може да означава и нещо друго.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 20 яну 2012 21:59

Аз малко съм скептичен да е Строител , защото дядо е приключил 48 година с футбола , а тогава в Бургас е бил само Любислав
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 20 яну 2012 22:06

Bartolomej написа:Аз малко съм скептичен да е Строител , защото дядо е приключил 48 година с футбола , а тогава в Бургас е бил само Любислав

Prez 1948g. v Burgas ima o6te 2 otbora osven Liuboslav, Lokomotiv i Brigadir, koito sa6tata godina se obedinqvat pod imeto Udarnik, v na4aloto na 1949g. Liuboslav i Udarnik se obedinqvat pod imeto Botev
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 20 яну 2012 22:18

Futbolen_istorik написа:
Bartolomej написа:Аз малко съм скептичен да е Строител , защото дядо е приключил 48 година с футбола , а тогава в Бургас е бил само Любислав

Prez 1948g. v Burgas ima o6te 2 otbora osven Liuboslav, Lokomotiv i Brigadir, koito sa6tata godina se obedinqvat pod imeto Udarnik, v na4aloto na 1949g. Liuboslav i Udarnik se obedinqvat pod imeto Botev

Това едва ли някога ще го разберем , но мисълта ми беше . ст. 9 септември кога е построен и откога започва ботев да играе там мачове . Знам , че е имало някакъв друг терен преди това на , който са играели всички отбори
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 20 яну 2012 22:20

Малко по спомени карам , не твърдя че съм прав ... ама си мисля , че за няколко предвоенни години до 1944-а в Бургас има и отбор носещ името "Славия" .

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 20 яну 2012 22:22

Bartolomej написа:
Futbolen_istorik написа:

Това едва ли някога ще го разберем , но мисълта ми беше . ст. 9 септември кога е построен и откога започва ботев да играе там мачове . Знам , че е имало някакъв друг терен преди това на , който са играели всички отбори

Не знам кога е построен, но от 1964г. Ботев играеше там.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 20 яну 2012 22:23

Абе кво толкова се чудите?! Това най-вероятно е Любислав. А "С" означава сигурно Славия-просто са с фланелките на последния присъединил се отбор .В тея бедни години-за Любислав нови фланелки ли да купуват??? Вижте че на всички снимки отборите са все с различни шорти и чорапи.Няма един отбор с еднакви,просто през 40-те си е ебало майката и мизерия
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 20 яну 2012 22:24

Искам си Акаунта написа:

Малко по спомени карам , не твърдя че съм прав ... ама си мисля , че за няколко предвоенни години до 1944-а в Бургас има и отбор носещ името "Славия" .

Моят баща е 28 набор и няма как да е играл преди 1944г. в мъжки отбор. Знам, че е започнал на 17 години.

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 20 яну 2012 22:32

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Абе кво толкова се чудите?! Това най-вероятно е Любислав. А "С" означава сигурно Славия-просто са с фланелките на последния присъединил се отбор .В тея бедни години-за Любислав нови фланелки ли да купуват??? Вижте че на всички снимки отборите са все с различни шорти и чорапи.Няма един отбор с еднакви,просто през 40-те си е ****о майката и мизерия

Prav si za ekipite taka e bilo, razgovarql sam s vetarani i sa mi kazali 4e sa igrali s kakvoto ima

tova e emblemata na stroitel

Изображение
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 20 яну 2012 22:33

k.dimitrov написа:
Искам си Акаунта написа:

Моят баща е 28 набор и няма как да е играл преди 1944г. в мъжки отбор. Знам, че е започнал на 17 години.

Сега проверих , Славия съществува до 1946 когато се обединява с ЛБ 45 в "Любислав" .

Върни се в “Черноморец”