История на футбола в гр. Бургас
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist
-
k.dimitrov
- Контакти:
Re: История на футбола в гр. Бургас
http://prikachi.com/images/794/4288794r.jpg. На тази снимка 6-тия отдясно наляво отново е баща ми. Не знам дали е играл в Строител, но може историкът да се окаже прав. Но буквата "С" може да означава и нещо друго.
- Bartolomej
- Контакти:
Аз малко съм скептичен да е Строител , защото дядо е приключил 48 година с футбола , а тогава в Бургас е бил само Любислав
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита
- Futbolen_istorik
- Контакти:
Bartolomej написа:Аз малко съм скептичен да е Строител , защото дядо е приключил 48 година с футбола , а тогава в Бургас е бил само Любислав
Prez 1948g. v Burgas ima o6te 2 otbora osven Liuboslav, Lokomotiv i Brigadir, koito sa6tata godina se obedinqvat pod imeto Udarnik, v na4aloto na 1949g. Liuboslav i Udarnik se obedinqvat pod imeto Botev
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"
- Bartolomej
- Контакти:
Futbolen_istorik написа:Bartolomej написа:Аз малко съм скептичен да е Строител , защото дядо е приключил 48 година с футбола , а тогава в Бургас е бил само Любислав
Prez 1948g. v Burgas ima o6te 2 otbora osven Liuboslav, Lokomotiv i Brigadir, koito sa6tata godina se obedinqvat pod imeto Udarnik, v na4aloto na 1949g. Liuboslav i Udarnik se obedinqvat pod imeto Botev
Това едва ли някога ще го разберем , но мисълта ми беше . ст. 9 септември кога е построен и откога започва ботев да играе там мачове . Знам , че е имало някакъв друг терен преди това на , който са играели всички отбори
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
- Искам си Акаунта
Bartolomej написа:Аз малко съм скептичен да е Строител , защото дядо е приключил 48 година с футбола , а тогава в Бургас е бил само Любислав
Малко по спомени карам , не твърдя че съм прав ... ама си мисля , че за няколко предвоенни години до 1944-а в Бургас има и отбор носещ името "Славия" .
-
k.dimitrov
- Контакти:
Bartolomej написа:Futbolen_istorik написа:Bartolomej написа:Аз малко съм скептичен да е Строител , защото дядо е приключил 48 година с футбола , а тогава в Бургас е бил само Любислав
Това едва ли някога ще го разберем , но мисълта ми беше . ст. 9 септември кога е построен и откога започва ботев да играе там мачове . Знам , че е имало някакъв друг терен преди това на , който са играели всички отбори
Не знам кога е построен, но от 1964г. Ботев играеше там.
- NEFTOCHIMIK 1962
- Контакти:
Абе кво толкова се чудите?! Това най-вероятно е Любислав. А "С" означава сигурно Славия-просто са с фланелките на последния присъединил се отбор .В тея бедни години-за Любислав нови фланелки ли да купуват??? Вижте че на всички снимки отборите са все с различни шорти и чорапи.Няма един отбор с еднакви,просто през 40-те си е ебало майката и мизерия
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.
-
k.dimitrov
- Контакти:
Искам си Акаунта написа:Bartolomej написа:Аз малко съм скептичен да е Строител , защото дядо е приключил 48 година с футбола , а тогава в Бургас е бил само Любислав
Малко по спомени карам , не твърдя че съм прав ... ама си мисля , че за няколко предвоенни години до 1944-а в Бургас има и отбор носещ името "Славия" .
Моят баща е 28 набор и няма как да е играл преди 1944г. в мъжки отбор. Знам, че е започнал на 17 години.
- Futbolen_istorik
- Контакти:
NEFTOCHIMIK 1962 написа:Абе кво толкова се чудите?! Това най-вероятно е Любислав. А "С" означава сигурно Славия-просто са с фланелките на последния присъединил се отбор .В тея бедни години-за Любислав нови фланелки ли да купуват??? Вижте че на всички снимки отборите са все с различни шорти и чорапи.Няма един отбор с еднакви,просто през 40-те си е ****о майката и мизерия
Prav si za ekipite taka e bilo, razgovarql sam s vetarani i sa mi kazali 4e sa igrali s kakvoto ima
tova e emblemata na stroitel

4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"
- Искам си Акаунта
k.dimitrov написа:Искам си Акаунта написа:Bartolomej написа:Аз малко съм скептичен да е Строител , защото дядо е приключил 48 година с футбола , а тогава в Бургас е бил само Любислав
Моят баща е 28 набор и няма как да е играл преди 1944г. в мъжки отбор. Знам, че е започнал на 17 години.
Сега проверих , Славия съществува до 1946 когато се обединява с ЛБ 45 в "Любислав" .