Как живеете в чужбина ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
OldTrafford
Контакти:

Re: Как живеете в чужбина ?

Мнениеот OldTrafford » 20 яну 2012 02:01

papagala_92 написа:Като чета коментарите и на мен ми се иска да живея в чужбина.Мечтата ми е да гледам на живо мач на Милан.А ако мога да си избирам държава в която да живея може би ще избера САЩ.

Поредният заблуден от Холивудските филми :roll:
[wrapimg=]http://media.tumblr.com/tumblr_mbpazivYe51qg42jl.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
ultra1912
Контакти:

Мнениеот ultra1912 » 20 яну 2012 03:05

OldTrafford написа:
papagala_92 написа:Като чета коментарите и на мен ми се иска да живея в чужбина.Мечтата ми е да гледам на живо мач на Милан.А ако мога да си избирам държава в която да живея може би ще избера САЩ.

Поредният заблуден от Холивудските филми :roll:

абсолютно щатите не са това, което виждате по филмите. аз живея в лондон от 6 месеца и общо взето съм доволен засега но като цяло живота тук е супер забързан и натоварващ и вечерта се прибираш парцал вкъщи. Ако бих избирал къде да живея няма да е тук но за следване става определено има голям избор на учебни заведения. Заплатите са добри зависи каква работа си намериш( всеки с късмета си), много е важно да говориш езика добре ако искаш по добра работа. Незнам дали мадрид е най скъпия град но тук наемите варират в зависимост от квартала(зоната) в която е жилището и това дали е къща или апартамент. За футбол съм адски доволен защото просто в англия това е религия и където и да се намираш футбола е на почит. Ходил съм на 5 6 мача на Арсенал, на които съм и привърженик като мога да отлича мача с чelseа 3-5 като върховно изживяване. Но все пак когато си далеч от вкъщи носталгията е адски голяма и ми липсва всичко най вече пряителите,семейството и не на последно място отбора на сърцето ми Ботев. Успех на всички сънародници по света и никога не забравяйте да носите българското където и да отидете.

IZPERKALIA
Контакти:

Мнениеот IZPERKALIA » 20 яну 2012 05:47

По принцип не пиша във форумите, а по скоро гледам да чета, но ето... Жена ми спечели зелена карта 2010г. След 1г заминахме за САЩ. Били сме с нея на бригада 2008-ма. Бяхме на остров Нантъкет (може би доста познат на някои). Миналата година работихме доста там при бившите ни работодатели. Е, да на по 2-3 места, но и спестихме пари. Сега живеем в Woburn, MA. Имаме мн малка квартира около 30кв. Обзаведена е. Сметките са включени в цената от 900$. Цената на квартирата е добра. Една от най-ниските в района. Аз все още търся работа. Пристигнахме на 9-ти януари. Преди няколко дена взехме кола. Жена ми започва колеж следващия понеделник. Цената на колежа е около 3-4000$, но защото сме "от щата" и заюото сме "американци". От тази цена приспаднаха 2800$ понеже нямаме нужните доходи за нормален живот по американския критерии.
Животът тук е спокоен. Бензинът е 2,29 за галон (3,78литра) - да поясня само в нашия район е така. Около 100$ ни трябват за храна на седмица. Колежът е на разстояние от около 10 мили(16км). Градчето е мн малко, подредено и озеленено. Времето не е мн студено. Температурите са около -7/8 вечерта до 5/6 през деня. Хората са нормални, усмихнати и мн вежливи. Трафикът е сериозен. Сигурен съм, че даже не можете и да си го представите. Чудовищно голям. Карат бързо. Изпреварват от дясно. На червен светофар можеш да правиш десен завой, но не винаги. Всички, абсолютно всички коли са автоматици. Американците въобще не са тъпи, дебели или особено мързеливи. Има изключения, но като цяло са машини. И дума не може да става за сравнение с България.
Сега ще питате има ли криза? Хмм.... Ами бях на интервю преди 1-2 дена за шофьор в една голяма бостънска фирма. Там ги чух да си говорят двама американци (единия сеилсмен другия собственика на фирмата), че американците все още не са започнали да харчат така както преди. Очакват работата да се увеличи в следващите от 2 до 5г многократно. Езикът няма да се изхвърлям, но мн добре разбираме и говорим. Къщите са по 200-250 000$, но са мн добри. Има и апартаменти за по 65 000$ при наем 700$. Вие преценете! Като цяло тук в Америка всичко е голямо даже огромно. Летищата, колите, сградите абе просто друг свят. Личи им, че са могъщи. Храната не е скъпа. Киселото мляко е като това в БГ (по вкус), доматите тези които са органик са хубави, същото е с почти всичко. Органик храните са по скъпи от другите, а и по малотраини. Техниката е смешно евтина. ТВ 55 инча вчера го видях 600-700$. Съжалявам за разхвърлените мисли, но написах каквото се сетих, а и е малко късно. Лека! Успех на всички и мн мн мн здраве и късмет!

BobAmerikanetsa
Контакти:

Мнениеот BobAmerikanetsa » 20 яну 2012 06:17

Ot 3 god Sam v USA I kakvo da vi kaja,ima dobri I loshi strani no Kato tsqlo Sam dovolen ot jivota si tuk.Predi nqkolko dni razgovarqh s Edna Izvestna bg banka po telefona I bqh shokiran ot nachina Im na darjanie ,ili horata v Bg sa se iznervili ili za Sam se promenil no mislq Che tam horata potavat.Umberto Eko kaza Predi vreme " Bulgaria , tam tezi koito mislqt za badeshteto emigrirat " mamka mu prav e choveka.

Потребителски аватар
bk109
Контакти:

Мнениеот bk109 » 20 яну 2012 08:03

soilwork написа:Здравейте на всички! Много ми е интересно да разбера-
1.как живеете в чужбина ?
2.Кое ви харесва в държавата в която сте и кое ви дразни?
3.Как се отнасят към Вас?Какво е мнението ви за хората там? 4.Работата ви добра ли е или не толкова...5.смятате ли един ден да се върнете в България.....Аз самият живея в Германия от 2,5 години. Първоначално заминах с договор за 6 месеца,работя в сферата на гастрономията,живея под наем.Мога да кажа само позитивни неща за хората и живота тук.

По ред на номерата (услужливо добавени от мен :D)
1. Живея си спокойно вече 4та година в Дъблин (откакто завърших средното си образование в Русе и се класирах да уча в UCD)
2. Харесват ми хората - услужливи,възпитани,повечето с едно велико чувство за хумор. Харесва ми,че тук мога да бачкам по специалността си не за жълти стотинки,а за доста прилична сума,която ми позволява да живея спокойно вместо да се чудя как ще издрапам до следващата заплата. Харесва ми това и,че е относително тихо(което отначало докато се свикне е леко обезпокоително - вечер след 8-9 и става тихо в жилищните квартали - което е голям шок за отраснали в панелки ;) ),уредено и спокойно - няма толкова много тежки престъпления,колкото в България и полицията поне изглежда компетентна и определено е доста по-учтива
2.1 Не ми харесва - КЛИМАТА(влажно и гадно цяла година и чат-пат само слънце и топличко), цените на храните (1.20€ за кутийка бира,1€ хляб...) и техниката (слава богу се компенсира това с Амазон или еднодневно шопинг пътуване до Белфаст). И съвсем забравих - не ми харесва,че тук се кара от грешната страна на пътя :D
3. Хората са екстра,лошо не мога да кажа за народа като цяло - здраво работещи, симпатяги и купонджии. Определено не усещам някакво негативно отношение към българите (може би донякъде защото тука има по-малко "мургави" наши... а и тези,които са тук ги мислят за румънци :) )
4. Работата е готина(леко трябва на късмет или с връзки тия дни),парите са добри (бачкам в едно местно ISP) - понякога часовете са ненормални ... примерно миналата седмица изкарах едно 60 часа наведнъж поради авария,но поне като се бачка здраво се и плаща здраво
5. Определено не мисля да се връщам освен за по седмица-две да видя роднините,но иначе нямам планове да се връщам в "милата" родина.
I find your lack of Balls disturbing.

Потребителски аватар
arsenvengerin
Контакти:

Мнениеот arsenvengerin » 20 яну 2012 08:42

Здравейте, темата е добра , от тук може всеки да си направи преценка за животът извън границите ни. Но и аз съм живял години в Испания и направих грешка като се завърнах. Желая на всички късмет.
Обичам Левски

Потребителски аватар
pinkopinkito
Контакти:

Мнениеот pinkopinkito » 20 яну 2012 09:29

Здравейте и от мен!
От година и половина живея в Мексико-Гуадалахара,щат Халиско.
Животът е доста забързан, заплатите прилични. Печелиш достатъчно, за да живееш като "бял човек".Месечните разходи са поносими. Бензизът е евтин-около левче за литър, няма данъци върху храните. Храната е страхотна, прясна и с добро качество-плодове,зеленчуци, месо(месото е охладено, каймата я правят пред теб).
Трафикът е ужасен(както каза колегата от САЩ, десните завои на червено са позволени и изпреварват откъдето могат).
Красива страна, макар и малко опасна. Тук е спокойно, но в северно Мексико е като на война-военни,федерални,щатски,градски,общински полиции + специални части се бият с наркосите.На юг изключение е щат Гереро(където е курорта Акапулко).
Животът е лесен, а и политиката на страната е доста социална(откъм данъци и бонуси).През седмицата си като робот-на работа,вкъщи и обратно. През уикенда лудееш.Разстоянията са големи(работя на 40км от вкъщи).
Живея в малка къща със съпругата ми(2 спални; кухня,всекидневна и хол са в общо помещение). Всичко е на газ.Наемите са ниски, услугите на прилично ниво.
Градският транспорт е като джунгла-претъпкано в час-пик, но автобусите имат рампи за инвалидите.Рампи има и по улиците,както и за всички сгради.
Малко разпиляно съм го написал, но тук е доста късно в момента. При интерес, ще дам повечко подробности.
Късмет на всички и не забравяйте България!!!

Потребителски аватар
crazy_one
Контакти:

Мнениеот crazy_one » 20 яну 2012 09:37

Здравейте,
От 8 години съм във Франция (сега временно в България) и съм доволен и мога да кажа че живея добре.
Харесват ми много работи тук. Първо начина на живот, стандарта, начина на мислене на хората и смесването на различни култури и раси - имам приятели от всички континенти на света :) Мога и други работи да изброя само позитивни.
Отношение към мен е нормално, има си позитивни и негативни страни, както във всяко нещо. Напълно съм против с твърдението, че французите са крайни расисти. Съгласен съм, има всякакви както е навсякъде по света, но не мога да кажа че са расисти, а по-скоро националисти - държат на всичко свое (т.е. са против хората, които не спазват установения от тях ред - нещо напълно нормално).
LIVERPOOL RULZZ

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Мнениеот Pro-European » 20 яну 2012 09:53

не знам дали си ни чел внимателно ;)
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
soilwork
Контакти:

Мнениеот soilwork » 20 яну 2012 10:11

Благодаря на всички за мненията и отговорите по темата. Пожелавам здраве и успех на всички истински българи в чужбина и на тези в България.

Върни се в “Свободна зона”