Ударът на годината

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

noctambulist

Ударът на годината

Мнениеот noctambulist » 19 яну 2012 19:37

Възрастна столичанка даде 70 000 лева на измамници, съобщиха от МВР.

Вчера преди обяд на домашния телефон й позвънил мъж, който плачел и се представил за сина й.

Той разказал, че претърпял тежък пътен инцидент с починал пешеходец и е задържан в Пето РПУ.

Междувременно друг мъж дръпнал телефонната слушалка, представил се за адвокат и поискал 20 бона, за да "оправи нещата".

Впоследствие мнимият син помолил искането да бъде изпълнено незабавно, а по възможност жената да даде и повече пари.

Тя се съгласила и отишла да изтегли пари в банката, където излъгала, че ще купува вила и затова й трябват толкова много пари.

По телефона потърпевшата си уредила среща с измамниците на пешеходен мост над Перловската река в района, където живее, и им предала 30 000 лева.

По-късно измамниците отново й позвънили и казали, че парите са малко. Жената изтеглила от банката още 20 000 евро, които предала на млад мъж с черни дрехи на същото място.

Едва следобед възрастната жена разбрала, че е станала жертва на измама и сигнализирала в полицията. Криминалисти от Първо районно управление работят по случая.

http://www.dnes.bg/crime/2012/01/19/uda ... ata.149231

Браво бабо! 70 000 евала!

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Re: Ударът на годината

Мнениеот marmi52 » 19 яну 2012 19:41

8-)

Баба със 70 000 лв. джобни ?!?! :shock: Реститутка вероятно. :lol: Бълха я ухапала .... ;)
От 10 и повече години се знае, че телефонните измамници са роми от гр. Левски и гр. Горна Оряховица и околията ...
Аз го знам, а МВР ?!?! :roll:
Накараха ни да си регистрираме предплатените СИМ карти, за да няма такива измами. Е, пак има ! И ся кво прайм ?! :roll:
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 19 яну 2012 19:46

marmi52 написа:8-)

Баба със 70 000 лв. джобни ?!?! :shock: Реститутка вероятно. :lol: Бълха я ухапала .... ;)
От 10 и повече години се знае, че телефонните измамници са роми от гр. Левски и гр. Горна Оряховица и околията ...
Аз го знам, а МВР ?!?! :roll:
Накараха ни да си регистрираме предплатените СИМ карти, за да няма такива измами. Е, пак има ! И ся кво прайм ?! :roll:

С предплатени карти от Македония дали става?
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
federer90
Контакти:

Мнениеот federer90 » 19 яну 2012 19:53

Тея дъртаци дето едно време са крали имоти раздават пари на лево и на дясно.

CapO
Контакти:

Мнениеот CapO » 19 яну 2012 20:16

Баси омразата. Всички хранят жената, че има пари без да знаете как ги е изкарала. Ужас дано ги хванат тея боклуци, които си играят с психиката на хората. Някой може да получи инфаркт или нещо такова. Аз лично съм предупредил всички баби и дядовци, че ако закъсам последно на тях ще звъня, та не се връзват(те няма и какво да дадат), но за тях и 500 лв са страшно много. Иначе и на тях им звънят периодично, после се смеем.... МВР къде е в цялата работа незнам :С

loko plovdiv1936
Контакти:

Мнениеот loko plovdiv1936 » 19 яну 2012 20:38

Мале само да ми звъннат на мене.Като ми кажат къде ще се чакаме ще викна полиция ще ги хванат ама първо да чупиш ръчичките да видим втори път ще правят ли така!

Потребителски аватар
Синьо сърце
Контакти:

Мнениеот Синьо сърце » 19 яну 2012 20:55

А, то такива карти се продават по 5 кинта навсякъде...Искам да ви разкажа интересен случай по темата: Преди няколко години отиваме на мач на Левски в провинцията с едно бусче.На един от хората му звъни gsm-а, нормално-ний си пием бирата отзад и си лафим.В един момент човекът се разпсува, почна да звъни в полицията ( имотен е -слуша му се мнението ),засякоха картата-ама ония се усетили и въз...Та казали му: " Синът ти така и така катастрофа,убит човек и цялата програма...". Обаче аз седя отзад и пия бира именно със сина му! Най-интересното е, че човекът въпреки всичко се обърнал да ни види-там ли е момчето,не е ли ? Той прекрасно знае, че е там, но това е нормална първосигнална човешка реакция ! Говорим за човек интелигентен, улегнал, врял и кипял... А какво да кажем за хорицата из провинцията, дето приемат всичко за чиста монета? Ами ако тогава нямаше мач и не бяхме накуп, паниката е пълна! Този гаден номер ще върви още много години!
Няма попътен вятър за този, който не знае къде отива!
[rimg]http://www.bghelp.co.uk/bgembassy_header/flag.gif[/rimg] БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО!

Потребителски аватар
galin56
Контакти:

Мнениеот galin56 » 19 яну 2012 21:00

Едно интересно мнение на българин живеещ в Германия, което прочетох в един друг сайт:
Николай Ветев: Тази баба не „изгоря“ със 70 000 лв, а БЕШЕ НАКАЗАНА СЪС 70 000 лв., заради това, че пожела да скрие инцидент, извършен от сина й при който е бил „убит“ пешеходец. А когато е давала парите за да отърве кожата на сина си, дали се е запитала как ще се чувства семейството на „прегазеният“ пешеходец. Според мен трябва при такива случаи, да се повдига обвинение срещу „жертвата“ за даден „подкуп“ и за „опит за прикриване на престъпление“.Може да звучи идиотски, но когато е давала парите тя/жертвата/ не е знаела, че няма извършено престъпление. Защо тези измами не вървят в Германия, защото тук на никой и през ум не може да мине, че може да скрие престъпление.

Не се бях замислял от тоя ъгъл на нещата. Може и да е прав човека.

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 19 яну 2012 21:59

Докато има дървета, ще има и брадви. Мнението преди мен е много, много вярно.

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 20 яну 2012 03:46

Тежко е да си говедо...
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Свободна зона”