Здравейте на всички! Много ми е интересно да разбера-
как живеете в чужбина ?
Кое ви харесва в държавата в която сте и кое ви дразни?
Как се отнасят към Вас?Какво е мнението ви за хората там? Работата ви добра ли е или не толкова...смятате ли един ден да се върнете в България.....Аз самият живея в Германия от 2,5 години. Първоначално заминах с договор за 6 месеца,работя в сферата на гастрономията,живея под наем.Мога да кажа само позитивни неща за хората и живота тук.
Как живеете в чужбина ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Бижутера
- Контакти:
Re: Как живеете в чужбина ?
как ми се иска и аз да заживея един ден в Германия, в Баден-Вюртемберг

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!
soilwork написа:Здравейте на всички! Много ми е интересно да разбера-
как живеете в чужбина ?
Как се отнасят към Вас?Какво е мнението ви за хората там? Работата ви добра ли е или не толкова...смятате ли един ден да се върнете в България.....Аз самият живея в Германия от 2,5 години. Първоначално заминах с договор за 6 месеца,работя в сферата на гастрономията,живея под наем.Мога да кажа само позитивни неща за хората и живота тук.
Като цяло живея добре, вече 5 месеца тук в Дания и свикнах. Хората са леко психясали но иначе с най-добри намерения и в повечето случай наистина се притичват на помощ когато имаш нужда. Държавата ми харесва защото е подредено, чисто, човек се чувства относително независим и не среща проклетите любопитни погледи впити в себе си както обикновено. Мнението ми за хората засега е положително, аз лично не съм имал никакви проблеми нито с местните нито с тамошните емигранти, отзивчиви хора и не трудни за разбиране. Учащ съм с перспективата да остана още горе долу 4-5 години. Единствено ме дразни адски еднообразната им кухня /пластмаса също навсякъде/ и пълната им неподатливост на корупция

Кухнята тук е горе-долу наред но както и ти казваш повечето неща нямат никакъв вкус и понякога полагам огромни усилия да изям домат от Египет,картоф от Испания или краставица от не знам къде си.Въпреки че работя в ресторант си готвя у дома и то основно български манджи. Заминах 85 кг,а сега съм 65wolf написа:soilwork написа:Здравейте на всички! Много ми е интересно да разбера-
как живеете в чужбина ?
Като цяло живея добре, вече 5 месеца тук в Дания и свикнах. Хората са леко психясали но иначе с най-добри намерения и в повечето случай наистина се притичват на помощ когато имаш нужда. Държавата ми харесва защото е подредено, чисто, човек се чувства относително независим и не среща проклетите любопитни погледи впити в себе си както обикновено. Мнението ми за хората засега е положително, аз лично не съм имал никакви проблеми нито с местните нито с тамошните емигранти, отзивчиви хора и не трудни за разбиране. Учащ съм с перспективата да остана още горе долу 4-5 години. Единствено ме дразни адски еднообразната им кухня /пластмаса също навсякъде/ и пълната им неподатливост на корупция![]()
/1ви са по този показател/

Тони Шумахер написа:И.......?
Е не стана, ти какво си мислиш

Завърших миналата (2011) година средното си образование и си стегнах багажа и заминах в Германия - Триер. В момента уча немски април имам важен изпит за сертификат (DSH) и от октомври започвам право в унито. Сравнително бързо си намерих студентска квартира (за 2 месеца) преди това от България се обадих да си запазя при една баба едно мазе на края на града (40мин до уни) чакам тази седмица или другата обаждане за работа в Kaufland иначе с помощта от родителите (600eu месечно) успявам да си покрия наема и да живея много прилично с остатъка.
Града е малък - 100 000 души за мен е малък аз съм родом от София и ми е малко странно още всеки ден с едни и същи хора пътуваш едни и същи хора виждаш всеки ден по едно и също време на едно и също място .. което малко побърква. Иначе от германците нямам никакви оплаквания надали и ще имам но ще видим обясняват подробно просто и са търпеливи към чужденците.
Града е малък - 100 000 души за мен е малък аз съм родом от София и ми е малко странно още всеки ден с едни и същи хора пътуваш едни и същи хора виждаш всеки ден по едно и също време на едно и също място .. което малко побърква. Иначе от германците нямам никакви оплаквания надали и ще имам но ще видим обясняват подробно просто и са търпеливи към чужденците.
LUDAKIS написа:Завърших миналата (2011) година средното си образование и си стегнах багажа и заминах в Германия - Триер. В момента уча немски април имам важен изпит за сертификат (DSH) и от октомври започвам право в унито. Сравнително бързо си намерих студентска квартира (за 2 месеца) преди това от България се обадих да си запазя при една баба едно мазе на края на града (40мин до уни) чакам тази седмица или другата обаждане за работа в Kaufland иначе с помощта от родителите (600eu месечно) успявам да си покрия наема и да живея много прилично с остатъка.
Готин град, преди година бях там и ме изкефи! Успех!
- levskar forever
- Контакти:
Аз пък от 4 години съм в Норвегия.Тук всичко е подредено,хората добри и услужливи.Мога да кажа,че нищо не му липсва на човек.Колегата от Дания ще ме разбере,а и от Германия също.Семейството ми е с мен,и в близкото бъдеще не мислим за връщане.
Не е важно колко акъл имаш,важното е да ти дойде навреме!!! [url=http://www.mrazia.com/483/CSKAa.html][img]http://www.mrazia.com
levskar forever написа:Аз пък от 4 години съм в Норвегия.Тук всичко е подредено,хората добри и услужливи.Мога да кажа,че нищо не му липсва на човек.Колегата от Дания ще ме разбере,а и от Германия също.Семейството ми е с мен,и в близкото бъдеще не мислим за връщане.
И там ли има една хубава на 5-6 ама наистина много хубава

- levskar forever
- Контакти:
wolf написа:levskar forever написа:Аз пък от 4 години съм в Норвегия.Тук всичко е подредено,хората добри и услужливи.Мога да кажа,че нищо не му липсва на човек.Колегата от Дания ще ме разбере,а и от Германия също.Семейството ми е с мен,и в близкото бъдеще не мислим за връщане.
И там ли има една хубава на 5-6 ама наистина много хубава
Има много хубави,но то си х=ги има по цял свят

Не е важно колко акъл имаш,важното е да ти дойде навреме!!! [url=http://www.mrazia.com/483/CSKAa.html][img]http://www.mrazia.com