Заглавие в 7 дни спорт: Италианец, швед и две чернилки

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
deepblue
Контакти:

Re: Унизително! Заглавие в 7 дни спорт: Италианец, швед и две че

Мнениеот deepblue » 19 яну 2012 14:04

magga написа:Защото има разни приети неща, които се спазват от разни медии, по тая логика ако негрите ни наричат снежинки,както е известно в Америка ще ти е яко ли ? Тука не е въпрос да се възмущаваме от нещо си, а че не е професионално, все едно да идеш на работа с 2 часа закъснение и да кажеш ами то и други закъсняват ... Всеки за себе си може да говори каквото си иска, ама не и да се пише в публичен печат... На ББ как всички скочиха, че казал еди какво си, а тука не трябва да се възмущаваме ? Ако ще е за едните, нека е и за другите или ние плюем само каквото ни изнася ?

Цигани е имало много преди да съществува която и да е медия :!: Не е нормално повече от 1 000 години да са "цигани" и всички да им викат така,и в последните десетина години,някой да ми обяснява как не били цигани ами роми(за негрите важи абсолютно същото) :!: Че те един на друг си викат "чернилка" или "мангал" ;)[/quote]

Ок казах ти от утре ще се обръщаме един към друг с "белчо" :lol: В медиите думата негър е забранена :!: Край пък ние може да си говорим каквото си искаме ;) И аз викам негър, защото ми е по-лесно от афроамериканец, който тикога не е виждал Америка :lol: И за мен ромите са цигани, ама не може да се изцепиш пред цяла държава с такова заглавие на ПЪРВА страница, просто не става[/quote]

Ми дай да забраним и думите снежинка, ванилия, йогурт ... защото са обидни :) :) :)
На мен ако ми кажат "белчо" или българин няма да се обидя, ти ако се обиждаш ...

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 яну 2012 14:05

Alexx написа:Кое е престъпното да кажеш на циганите, цигани ? Отговори на този въпрос ? Това е пълна глупост. Това вече е другата крайност при расизма и предразсъдъците. Дай да не говорим, че онзи е черен,циганин или гей, защото е предразсъдък . Пълни глупости. Защото тези анти-предразсъдъчни мерки не помагат за преодоляване на предразсъдъците, дори напротив. Колкото до циганите. Защо им викаме цигани и роми ? Защото за циганите има легенда, че произхождат от двама братя сиган и ром и от там идва цигани и роми. За разлика от негър, която е обидна дума(означава чернилка), циганин не е обидно !

"Циганин" не е обидна дума и идва от гръцки език :!:
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 19 яну 2012 14:06

magga

Да негър е забранено в САЩ и английскоговорещите страни, но в испаноговорещите това си е обикновена дума и черните не се обиждат на тази дума както в САЩ и други английскоговорещи страни.. Така, че и ние трябва да си направим тук в България кои думи трябва да се използват в медии и кои не,а не да следваме англо модела сляпо. И пак ми обяснете какво е обидното на циганин ? Циганите произхождат от двата братя Сиган и Ром и от там идват цигани и роми. Негър е обидна дума защото означава чернилка, което е българския вариант на мангал. Мангал е обидна дума към циганите.

velchev
Контакти:

Мнениеот velchev » 19 яну 2012 14:07

То не е обидна дума, ама утре ако на първа страница напишат заглавие: "Циганинът Гонзо еди какво си..." пръв ще ревнеш, нали?

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 яну 2012 14:08

Alexx написа:magga

Да негър е забранено в САЩ и английскоговорещите страни, но в испаноговорещите това си е обикновена дума и черните не се обиждат на тази дума както в САЩ и други английскоговорещи страни.. Така, че и ние трябва да си направим тук в България кои думи трябва да се използват в медии и кои не,а не да следваме англо модела сляпо. И пак ми обяснете какво е обидното на циганин ? Циганите произхождат от двата братя Сиган и Ром и от там идват цигани и роми. Негър е обидна дума защото означава чернилка, което е българския вариант на мангал. Мангал е обидна дума към циганите.

Цигани (от гръцки αθίγγανοι, асингани — 'недосегаеми', като съвременната форма е αθίγγανος) е събирателно название на няколко близки етнически групи. Те нямат държава и преобладаващо население в определени региони и са разпръснати неравномерно основно по Европа (особено на Балканите). Смята се, че са с произход от териториите на днешните държави Индия и Пакистан.

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 19 яну 2012 14:10

CTAHKO написа:
magga написа:Специално за теб от утре във вестниците и ТВ ще се говори за бели,цигани и негри :lol: Както и за жълти и червени :lol: Къде си видял бял човек да се обръща към друг с "белчо" ? Пак казвам помежду си хората може да наричат някои цигани,негри, жълти, кюнци и тн, НО в официален печат и медия е НЕДОПУСТИМО и ако не може да го разберем къде отиваме ние ? Европейци или ...

За кои европейци ми говориш :roll: За тези дето ги екстрадираха ли и за тези,дето президента им ми дава за пример Хитлер :roll: Я не се правете на по-големи католици от папата :!: Хората си защитават интересите,вие тук сте тръгнали по стар български обичай да плюете по своето ;) И к'во толкова е станало.Ако беше друго заглавието,негрите щяха да станат по-бели ли :roll:

Ти не схващаш нали ? Не е въпроса другите какво правят, а че не може да напишеш такова нещо или да го кажеш по ТВ я ми кажи в Англия да има заглавие от рода на: Чернилката Дрогба вкара гол ?
Има ли такова ? Аз не знам, въпрос на култура е тия неща да се държат настрана от публичното пространство,защото сега 7 дни ще отнесат една яка глоба, България пак ще е посочена като еди каква си държава, а ние НЕ сме Франция, за да може да си позволим такива неща ! И хора не го обръщайте към циганите, защото аз познавам достатъчно много по едни или други обстоятелства и те самите са си горди с това, че са цигани :!: Тука думата е чернилка и негър, която е обидна, а това че в гетата си викат негри е както аз да кажа на някой копеле или майна .. просто обръщение към хора, които се познават, ама ако нарека някой във форума копеле ще се обиди, нали ? Защото не ме познава, а в гетата да не мислите, че не е имало престрелки заради думата негър ??

Потребителски аватар
Tribune East 1912
Контакти:

Мнениеот Tribune East 1912 » 19 яну 2012 14:12

Ей големи моралисти излезнахте всички бе. Ама като видите някъв по-тъмен на улицата и не викате "ей мангал" или "ей черньо" ,нали??? :lol:

Потребителски аватар
magga
Контакти:

Мнениеот magga » 19 яну 2012 14:13

Alexx написа:magga

Негро в латинските държави да , ама дали Суарес не го наказаха ? Наказаха го и на никой не му пука в Уругвай какво е.. ББ защо беше оплют като говори за разни неща от които много хора се засягат ? Не че няма други, които си го мислят, просто той няма право да го каже пред цяла България тука е същото ;)

IOTUR4O

Мнениеот IOTUR4O » 19 яну 2012 14:13

Затъваме все повече и повече братя мои - и ако си мислим, че поредната простотия в нашата мила родина е последна - просто ужасно се лъжем....Утре ще ни застигне следващата и т.н докато най-накрая просто не изчезнем от тоя свят, което си е логичния ход на нещата, както сме я подкарали...Жалко за подчовеците допуснали това безумие да излезе на бял свят - и аз не харесвам черните, но това определено е прекалено.

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 19 яну 2012 14:14

magga написа:Ти не схващаш нали ? Не е въпроса другите какво правят, а че не може да напишеш такова нещо или да го кажеш по ТВ я ми кажи в Англия да има заглавие от рода на: Чернилката Дрогба вкара гол ?

Сигурно няма защото това заглавие не е атрактивнно,а и не е новина :lol: Това си е ежедневие :lol:Виж ако беше "Чернилката Калу улучи вратата",щеше да вдигне тиражите на вестника ;)
Последна промяна от CTAHKO на 19 яну 2012 14:17, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”