Натъкнах се на нещо доста интересно и безпристрастно - индексът за нивото на корупцията в Света. Оказва се, че след лошото управление на тройни, петорни и т.н. управления нивото на корупцията в България се задържа на относително еднакви равнища до изборната 2011 г. в която се сриваме до 86 място, което се оказва и най-задното заемано от страна членка на ЕС.
2007 - 4.1 - 64 място
2008 - 3.6 - 72 място
2009 - 3.8 - 71 място
2010 - 3.6 - 73 място
2011 - 3.3 - 86 място
http://www.transparency.bg/bg/researche ... en-indeks/
Мислите че има нещо общо между "честните" местни и президентски избори и срива в класацията?
И днешните отговори
"Борбата с корупцията е глобален проблем и държавата полага усилия да се справи с него", каза във времето за парламентарен контрол премиерът Бойко Борисов.
Той отговори на въпрос на народния представител Яне Янев за цялостната политика на правителството за противодействие и борба с корупцията.
Лидерът на РЗС попита премиера на какво се дължи драстичното разминаване на оценката на организацията "Прозрачност без граници" за нивото на корупция в страната и заявения приоритет на управляващите да се борят с нея.
"Оценката за корупцията у нас е свързана с по-висока нетърпимост към нея. Корупцията вече е тема на обществен дебат и хората са по-взискателни. Днес за корупцията се говори открито, а не шепнешком", отговори му Борисов.
По думите на премиера правителството има интегрирана стратегия за борба с корупцията, която включва мерки за предотвратяване на конфликт на интереси и контрол върху обществените поръчки.
"Що се отнася за мерките, които се предприемат за борба с корупцията, мога да кажа, че те са ежедневни и във всяка една от сферите, в които се осъществява правителствената политика – организационна, информационна и законодателна", каза още Борисов.
"Моята оценка противодействието срещу корупцията по високите етажи на властта се е активизирали. Пример е решение на съда срещу бивш зам.-министър, бе поставена и присъда срещу кмет за превишаване на правомощията му. 56 лица вече са осъдени за този вид престъпление", съобщи премиерът.
Ниво на корупцията в България
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Ниво на корупцията в България
ВЪН НЕКАДЪРНИЦИТЕ ГОНЗО И БАТКОВ!!!
Завинаги оставам аз ЛЕВСКАР,
верен на отбора си докрай!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
за ЛЕВСКИ аз на вичко съм готов!
ТИ ПИ ЛИ СИ СИРОПА? НЕ БЪДИ ПО-БАВЕН ОТ ДРУГИТЕ, ДОКТОРА ЧЕРПИ!!!
Аз неще го предада,
за нищо на света,
Re: Ниво на корупцията в България
Не знам какво се прави за да спре корупцията,но ми направи лошо впечетление,че премиера почти сричаше това което му бяха написали.Едва ли и той самия знае как ще се оправи с тоя проблем,но мисля че корупция има по целия свят къде повече къде по-малко.Това че ние сме на една от челните позиций няма как да промени позицията ни на най- бедната страна в ЕС.
tani написа:Не знам какво се прави за да спре корупцията,но ми направи лошо впечетление,че премиера почти сричаше това което му бяха написали.Едва ли и той самия знае как ще се оправи с тоя проблем,но мисля че корупция има по целия свят къде повече къде по-малко.Това че ние сме на една от челните позиций няма как да промени позицията ни на най- бедната страна в ЕС.
Ами ако не сме в челото на тази класация за европа, щеше да се развива нормално бизнес, икономиката и т.н. но....
Аз неще го предада,
за нищо на света,
Аз неще го предада,
за нищо на света,
Борят се с корупцията, като легализират даването й под друго име - подаръци, стимули, избор на екип, 2-3 апартамента, семейни приятели, случайно намерени пари от катаджиите, ей такива неща...
ei, pravite se na o6tipani momi, ama kato vi spre katajiq vednaga vadite pari4ki nali
PP az sam katajiq
PP az sam katajiq
- bigbonusprize
- Контакти:
kalinek написа:ei, pravite se na o6tipani momi, ama kato vi spre katajiq vednaga vadite pari4ki nali
PP az sam katajiq
хаха не се прави ей! Като спреш някой с нарушение го питаш първо " И ся ко праим" нали?
Толкова сте корумпирани, че предния път ми искаха подкуп, се направих, че нямам, извадих 4 лева и казах, че това е всичко. Емиии и на това бяха доволни...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!
kalinek написа:ei, pravite se na o6tipani momi, ama kato vi spre katajiq vednaga vadite pari4ki nali
PP az sam katajiq
Личи си...
А като извадят хората парите и ти като започнеш да ги арестуваш за подкупване на длъжностно лице... или ти светват очичките а?
Аз неще го предада,
за нищо на света,
Аз неще го предада,
за нищо на света,
wire написа:Борят се с корупцията, като легализират даването й под друго име - подаръци, стимули, избор на екип, 2-3 апартамента, семейни приятели, случайно намерени пари от катаджиите, ей такива неща...
Съгласен съм! Корупцията в България се видоизмени последните години и големите схеми с намесени големи пари вече се прикриват много умело законово, така че реално да не нарушават закона. Вече не се свежда всичко до даване на едни пари, за да стане еди-какво си. Сега се сключват договори за консултантски услуги, създават се конфликти на интереси, когато близки на държавни служители фирми печелят обществени поръчки например и т.н.
Относно катаджията- горкият сигурно е толкова "грамотен" и в живота. Затова е станал и катаджия. В България полицаи и военни стават предимно профани, комплексари и загубеняци, които обикновено не ги бива за нищо друго. И не е чудно, че действията на МВР са толкова неадекватни.
[center]
[/center]

ще дават ли купата на африка по някоя тв
- Тони Шумахер
- Контакти:
Благой , не е необходимо да се изхвърляш така !