Мнениеот Blagoy » 10 яну 2012 11:11
На мен лично Уимбълдън ми е по-любим от АО. Може би защото и мачовете са в по-нормално време за нас в България. А и заради титлата на Гришо при юношите там. Цвети пък всички помним какво направи предните две издания на "свещената" трева.
АО обаче също ще го следя с интерес, ако трябва ще ставам по нощите да гледам мачовете на нашите хора.
Може да прозвучи пресилено, но според мен Гришо в момента може да бие всеки един. На Хопман къп показа тенис от световна класа и ако превърне това нещо в постоянство, един 1/8 или 1/4-финал дори е напълно възможен.
Цвети също има качества, обаче при нея като че ли проблемът е по-скоро психологически. На Хопман къп се видя, че съперничките й видимо не я превъзхождаха с нещо кой знае какво, но въпреки това Цвети загуби и трите си мача на сингъл. А когато беше с Гришо се видя, че е далеч по-уверена и отиграваше много по-добре. В мачовете на сингъл играе предпазливо, рядко излиза на мрежата, леко скована е в стремежа си да не прави грешки. И колкото по-обсебена е от мисълта да не прави грешки, толкова повече ги прави. Съперничките й я биха предимно заради нейните грешки, повечето от които- непредизвикани. Според мен с нея трябва да поработи психолог, иначе качествата си ги има.
Стискам палци за нашите, поне докато отпаднат. Иначе при жените открай време любимка след Цвети ми е Ана Иванович. 2011 не беше добра за нея и се смъкна доста в ранглистата, но пък както никой не я слага в сметките, така може и да избухне. От друга страна- Квитова е в страхотна форма.
При мъжете нямам изявен фаворит. Много ще ми е интересен един мач Федерер-Гришо. Мисля, че Гришо в голяма степен копира най-доброто от стила на Федерер и ще е любопитно да се наблюдава един такъв мач.
[center]

[/center]