За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Re: За Бога, братя, не купувайте ... жилища !!!

Мнениеот Pichichi » 09 яну 2012 21:56

galin56 написа:
Pichichi написа:Не помня някога средните цени на кв. м. в София да са били по-високи от тези в Лондон !
Напротив бяха най-ниски от всички столици в Европа дори в най-големия бум 2004/2008-ма !

Епа то само това остава. Представяте ли си еквивалентен имот в България, че дори и в София да е, да е по-скъп от същия или подобен имот в Лондон. Това е все едно да имате апартамент в Бяла Слатина (примерно) и да имате подобен (същата квадратура) в София. И да очаквате от тоя В Бяла Слатина да вземете повече пари от колкото за софийския.

Така си е !!!
Това "Така в един момент към 2006-2007 г. се стигна до куриозната ситуация 1 кв.м. в София или Варна да струва по-скъпо, отколкото в Лондон или Мадрид !'' просто не е вярно .

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 09 яну 2012 22:01

8-)

А, така ! Съдейки по реакциите на "засегнатите" май бая народ се е набарбаронил с кредити и жилища на космически цени ... :lol: :lol: :lol:
Съжалявам, но идеята на темата беше да предпазя други, да не повтарят вашата грешка. ;)

PS: Фифи, споко, аз имам наследствени имоти и такива закупени преди "балона" ! ;)
А, за злоба точно ти не говори !
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 яну 2012 22:04

[b][/b]
Pichichi написа:
galin56 написа:
Pichichi написа:Не помня някога средните цени на кв. м. в София да са били по-високи от тези в Лондон !
Напротив бяха най-ниски от всички столици в Европа дори в най-големия бум 2004/2008-ма !

Епа то само това остава. Представяте ли си еквивалентен имот в България, че дори и в София да е, да е по-скъп от същия или подобен имот в Лондон. Това е все едно да имате апартамент в Бяла Слатина (примерно) и да имате подобен (същата квадратура) в София. И да очаквате от тоя В Бяла Слатина да вземете повече пари от колкото за софийския.

Така си е !!!
Това "Така в един момент към 2006-2007 г. се стигна до куриозната ситуация 1 кв.м. в София или Варна да струва по-скъпо, отколкото в Лондон или Мадрид !'' просто не е вярно .

Единствено вярно е, че овесът,който се сипва в копанките на целокупният българин поевтинява от 20 години,право пропорционално с намаляването на сивото вещество в главата му.
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 яну 2012 22:06

За Бога, бърза помощ, помогнете му!!!

Цените на жилищата бяха високи, защото цените на жилищата в цял свят бяха високи, а в периода, в който цените на жилищата бяха високи България изживяваше най-добрите си години след 1989 година. А тези мръсни пари дадоха работа на стотици хиляди хора в цяла България.

Като си толкова отворен продай си жилището и живей под наем. Да те светна, че където хората нямат собствени жилища наема е от 200 евро нагоре на човек!!!
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Мнениеот pomiqrat » 09 яну 2012 22:08

Квадратният метър в София и Варна на апетитни места може да е струвал повече от квадратния метър в някое забутано място в Лондон и Мадрид!!!
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
фифи перото

Мнениеот фифи перото » 09 яну 2012 22:10

marmi52 написа:8-)

А, така ! Съдейки по реакциите на "засегнатите" май бая народ се е набарбаронил с кредити и жилища на космически цени ... :lol: :lol: :lol:
Съжалявам, но идеята на темата беше да предпазя други, да не повтарят вашата грешка. ;)

PS: Фифи, споко, аз имам наследствени имоти и такива закупени преди "балона" ! ;)
А, за злоба точно ти не говори !

Подигравателното отношение ,към хора,които са теглили кредит ,или са купили имот,поради нужда, говори за теб много..Всеки сам решава как да живее животът си.Такива "умни " глави като теб ,трябва да са седнали на върха на шмайзера на паметника на съвеЦската армия :lol:
Make love ,not war!`

Тошо, кажи си!

[offtopic]На много хора тук... не им трябва мозък за да живеят.... правят го несъзнателно...[/offtopic]

tirion
Контакти:

Мнениеот tirion » 09 яну 2012 22:10

Както казаха някои други колеги,ако ще купувате жилище не теглете в никакъв случай кредит за тази цел.В такъв случай ставате роби за следващите 20-30 години,освен това банките могат да вдигнат лихвата по кредите самоволно.Познавам хора които теглиха така кредит и сега работят на 2 места и едвам се оправят,отделно дето са скапани от работа.
Живеем в странно общество. Ако един мъж се смята за Наполеон, за Юлий Цезар или за извънземен, го лекуват. Ако се смята за жена, му защищават правата

Потребителски аватар
kufur

Мнениеот kufur » 09 яну 2012 22:15

tirion написа:Както казаха някои други колеги,ако ще купувате жилище не теглете в никакъв случай кредит за тази цел.В такъв случай ставате роби за следващите 20-30 години,освен това банките могат да вдигнат лихвата по кредите самоволно.Познавам хора които теглиха така кредит и сега работят на 2 места и едвам се оправят,отделно дето са скапани от работа.

А ти какво предлагаш, да не теглят кредити, а да обират банки ли..?, всеки си преценява според моментното си състояние и най-близкото бъдеще, никой не иска да се набута с кредит и после да му вземат жилището и да го осъдят да върне и кредита.

Потребителски аватар
BS1913
Контакти:

Мнениеот BS1913 » 09 яну 2012 22:16

Че са високи цените е вярно /дали пък не са ни ниски заплатите :)/ но пък да живееш цял живот под наем или при родителите също не е работа ;)
Ако човек има стабилна работа /незнам дали има такава в БГ / и се чувства сигурен,защо да не изтегли кредит и да си купи жилище.
Не е казано никъде,че трябва да го връщаш 30 години ;) правиш предсрочни погасявания и си намаляваш кредита 8-) ако можеш пък да ги спестиш тези пари,още по добре ;) Аз не се виждам с 600лв на месец как мога да спестя 50хил евро,но всеки според възможностите си 8-)
Вратарят на "Тича" през 1919 д-р Кирчо Ангелов в първия мач със "Славия" във Варна поискал стол, седнал пред вратата си, запалил лула и невъзмутимо зачел вестник! Тичанци победили с 3:0.

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 09 яну 2012 22:17

galin56 написа:Искам само да те поправя малко : Не купувайте на кредит!! Най-голямата набутвация е да изтеглиш кредит от порядъка 50 000 лв. за жилище и после с лихвите да върнеш 100-120 хил. лв. и да си 20 години без заплата. И какъв е резултата - купувате 1 апартамент за вас и един и половина за банката. Аз съм на 26 г. и от около година си спестявам голяма част от заплатата на депозит и имам вече 8-9000 лв. спестени. Живея разбира се още при родителите си, но ако се оженя пак не бих теглил кредит. По-добре 5-6-7г. да мизерстваш и да си купиш жилище с твой пари от колкото да теглиш баснословен кредит. Ако имате парите - да купете , проблем няма, дори ако купувате не ново,а старо строителство задължително се пазарете и ще свалите поне 7-8% от цената. Пестете, помощ от родители и баби и дядовци, заем от по-заможни роднини или приятели, но никакъв случай кредит. Утре те махат от работа и изгаряш и с жилището и с 5г вноски примерно. Не се лакомете на 25-26 г. да имате "ваше" жилище на кредит. Целия живот е пред вас, до 30-32-33г. възраст все ще съберете и ще се оправите, а другия вариант е до 45-50г. възраст(в най-добрия случай ако сте платежоспособни през целия период) ще плащате лихви на банките - съответно да работите за капитала на банката и заплатите на служителите й. Аз лично не бих го направил.

+1 Напълно си прав... аз правя същото, с тази разлика че живея на кваритра, но успявам да заделям. Направил съм си сметка, че със сегашните ми доходи спокойно мога да отделям по 5-6 000 на година. Не бързам за никъде. И аз мислех да тегля кредит, но като видях какво ще изплащам веднага се отказах.
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Върни се в “Свободна зона”