Цената на хляба падна значително!
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- liverpool96
- Контакти:
Re: Цената на хляба падна значително!
И на мен ми мина през ума, че може да е застоял хляба. Иначе друга причина за такова падане на цената не виждам. В Сливен са доста "колоритни" цените на хляба. Всеки магазин е сам за себе си.
На едно място го купуваме за 80, на друго за 90 ст., а и на трето (в големите магазинни вериги най-вече) за по левче. 
storm написа:В Габрово е 1 лв и винаги е бил толкова...
Ние сме най-прецакани в това отношение. Уча в Търново и там пътувам в супер градски транспорт за 70 ст. и купувам хляб за толкова. Прибирам се в Габрово и бам влизаш в студения Икарус, плащаш лев и си купуваш хляб за толкова. Не знам що е така.

Tommi написа:marmi52 написа:8-)
Периодически големите монополисти свалят цените и правят дъмпинг на малките фурни. Така държат ниски цени 1-2 седмици и после пак връщат старите. Това сме го виждали и предишни години в определени градове.
Целта е ясна - фалити на малките конкуренти.![]()
В това се състои "чудото", на което е станал свидетел автора на темата ...
Как така хем има монополист, хем има и други производители?
Условно казано. На теория те не са монополисти, но практически държат огромен дял от местния пазар и диктуват цените.
Убеден съм, че става въпрос именно за това !
[center]
[/center]
[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
[/center][center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"[/center]
-
гражданин от село
child in time написа:Просто не мога да повярвам! Прибирам се аз от първата тренировка на Локомотив Пловдив и минавам през магазина за насъщния и БАМ цената нова и надолу!!! От 90 на 70! Ощипах се да не би да съзнавам ама не буден та буден!
Първо чудо за 2012! При вас как е народе?
Това нищо не е!На мен не ми взеха пари,а ми дадоха бонус палка луканков салам и литър бира.
Преди време в едно телевизионно предаване Иван Костов зададе следния въпрос:"Дали в Саудитска Арабия купуват бензина по световни цени?А интересно защо в България,която е световен производител на пшеница хляба е на световни цени."Естествено никой от правителството не си задава този въпрос.А народа е свикнал да търпи и си мълчи както винаги.
-
гражданин от село
mirodes написа:България,която е световен производител на пшеница
Каква е България?
storm написа:В Габрово е 1 лв и винаги е бил толкова...
Още от времето на Веско Песа е така защото няма друг производител.Но и дряновския има една цена там а при нас е левче.Картел с общинско участие.
Последна промяна от Бекъма на 09 яну 2012 18:56, променено общо 1 път.
СПУКАНОГЪРНЕ
mirodes написа:Преди време в едно телевизионно предаване Иван Костов зададе следния въпрос:"Дали в Саудитска Арабия купуват бензина по световни цени?А интересно защо в България,която е световен производител на пшеница хляба е на световни цени."Естествено никой от правителството не си задава този въпрос.А народа е свикнал да търпи и си мълчи както винаги.
В Гърция хляба е 300 грама и струва около 70-80 цента.Ако то е скъпо има хляб за тост и по 3 евро.
СПУКАНОГЪРНЕ
Сега по - спокойно
Аз помня времената в които с 1 лев съм купувал по 2 хляба директно от фурна...Помня и времената в които съм се редил на опашка с часове за хляб.Каква е истината - във всяка по - голяма верига магазини си имат собствена марка за продукти като хляб,мляко,безалкохолни и т.н.Та мисълта ми е,че въпросната марка цената й варира между 0.60 - 0.80 стотинки.Досега не съм засичал по магазините хляб "Стара планина",а хляба който купувам е от порядъка на 1,00-1,10 
Поклон пред най-великия отбор на Левски 1963-1968!
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
"Смъртта не е най-голямата загуба в живота.Най-голямата загуба е това,което умира в нас докато сме още живи.НИКОГА НЕ СЕ ПРЕДАВАЙ!"
- BLUE CHAMPIONS
Aбсолютно подкрепям тук теорията на Марми- това е временен ценови дъмпинг за 2-3 седмици докато нанесат необратими загуби на някой нов или малък производител.
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]