Играчите са школувани в немски школи, което прави отбора немски. Тук важният въпрос е немци ли са самите играчите? Някои от тях определено не са, и няма нищо немско в тях освен, че са раждани там. Все едно някой от вас да е роден в Англия, значи е англичанин. Англичанин е само по документи, по-нищо друго, като живееш десетки години в САЩ примерно, дори да получиш гражданство си оставаш българин, американец те прави някаква хвърчаща хартийка, която ти дава права там, но ти си Българин. Йозил е турчин, Кедира е тунизиец и т.н. Имаше някакъв английски треньор, който го бяха попитали : Англия има много слаб вратар, дали не натурализираме еди кой си, ще имаме много по-големи шансове. Той беше отговорил, че предпочита, ако избира да спечели Световното с човек, който не е чист англичанин на вратата, или въобще да не се класира, но да играят само англичани - ще избере второто. Разбира се това е казано назад във времето.
Аз съм на мнението, че в германският национален отбор трябва да се залага предимно на чистокръвни немци. Някак си не мога да възприема турци, негри и араби точно в този отбор. Едно, че не притежават немския дух, игра до последна капка кръв, до последната секунда, зверската преса, духът на "чудото от Берн", когато обръщат непобедимите унгарци, духът на победата срещу най-силният холандски отбор за всички времена (може би най-добрият отбор в историята ) Е, не смятам, че ако тогава имаше турци и негри в отбора можеха да постигнат каквото и да било. Сигурен съм, че с изцяло немски отбор щяха да отстранят и Испания по-пътя към поредна световна титла.
За Клозе и Подолски не може да се каже, че са чужденци, те са родом от Силезия - някогашна немска провинция, населявана изключително от немци, подобни са Померания и Източна Прусия, които днес не са на територията на Германия. Родителите и на двамата са чистокръвни немци, независимо, че са раждани в Полша. За тях, никой няма право да казва, че са чужденци.
Сега няма голям Европейски отбор, който да не е пълен с араби, негри, южноамериканци, турци. За съжаление Германия не прави разлика.
"Немски" ли е Бундестима ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: "Немски" ли е Бундестима ?
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел
Някои хора отново почнаха да го раздават германци, англичани, даже и португалци си имаме във форума
Успокойте се малко и просто се наслаждавайте на играта на големите отбори 

Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?
vm1912 написа:Аз съм против натурализирането.Но когато си отраснал там,можеш да играеш за страната!
Мнението ми съвпада изцяло с цитирания текст. Само бих добавил, "роден и отраснал".
Иначе, темата е сериозна. Ако федерациите продължават в този дух, след 10 години всеки нациоален отбор ще е съставен от шестима бразилци, трима африканци, един французин (примерно) и един испанец (примерно). Което си е тъпо, откъдето и да се погледне. Страните, в които отборите са по-богати ще натурализират по-добрите бразилци, страните с добър стандарт ще натурализират по-малко добрите бразилци, а останалите ще натурализират разни вагнеровци, жуниньовци, марселиньовци и т.н...
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
PIMP написа:Някои хора отново почнаха да го раздават германци, англичани, даже и португалци си имаме във форума![]()
Успокойте се малко и просто се наслаждавайте на играта на големите отбори
При липсата на България на големи турнири за съжаление, трЕбва да викаме за някой

Много ми липсва "Златното поколение"

[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
1913 написа:vm1912 написа:Аз съм против натурализирането.Но когато си отраснал там,можеш да играеш за страната!
Мнението ми съвпада изцяло с цитирания текст. Само бих добавил, "роден и отраснал".
Едно магаре, ако е родено и отраснало сред коне, кон ли е?
„Ако се борим, можем да загубим, ако не се борим, сме загубени" - Ханс Улрих Рудел
Йозил роден ли е в Германия? Да,значи е германец,а Капело да си сабира купчината ''Англичани'' защото половината им отбор за чернокожи и да гледа как ще ги млатят Петлите.
1913 написа:vm1912 написа:Аз съм против натурализирането.Но когато си отраснал там,можеш да играеш за страната!
Иначе, темата е сериозна. Ако федерациите продължават в този дух, след 10 години всеки нациоален отбор ще е съставен от шестима бразилци, трима африканци, един французин (примерно) и един испанец (примерно). Което си е тъпо, откъдето и да се погледне. Страните, в които отборите са по-богати ще натурализират по-добрите бразилци, страните с добър стандарт ще натурализират по-малко добрите бразилци, а останалите ще натурализират разни вагнеровци, жуниньовци, марселиньовци и т.н...
Споделям на 1913 % мнението ти

[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]
wade3 написа:Йозил роден ли е в Германия? Да,значи е германец,а Капело да си сабира купчината ''Англичани'' защото половината им отбор за чернокожи и да гледа как ще ги млатят Петлите.
А ти ако си роден в Китай, значи си китаец?
Англичаните не знам с какво основание си дават право да коментират претенденти за титлата, все едно треньорът на Чехия да коментира нещо, на кой му пука. Освен това не стига, че са събрали цяло африканско племе в отбора, а започнали другите да поучават, за капак и тоя където го казва е италианец

Петлите не знам с каква наглост се наричат национален отбор на Франция. При тях е доста тежък случай, не трябва да питаш кой не е французин, а кой е , ако има такъв.
Gateca написа:Петлите не знам с каква наглост се наричат национален отбор на Франция. При тях е доста тежък случай, не трябва да питаш кой не е французин, а кой е , ако има такъв.
Има един бял, Рибери. Той пък приел исляма

Лека на всички!
Ми големите АРИИЦИ май не са толкова големи НИЕ СМЕ ПО ГОЛЕМИ ОТ ТЯХ 

Лудогорец - NEWS!
По кренвирша ще ги познаете
По кренвирша ще ги познаете