"Немски" ли е Бундестима ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Re: "Немски" ли е Бундестима ?

Мнениеот MCMXIII » 08 яну 2012 00:45

vm1912 написа:Ами те хората са го измислили.Ако имаш паспорт и не си играл за друг отбор,можеш да игпаеш в националния на коя да е страна.Германците малко прекаляват,но никаде не пише,че не може да го правят.Все пак :Подолски,Клозе-идват от Полша.Боатенг-от Гана.Йозил идва от Турция.Кедира също не е чистокръвен Германец.Но все пак германия е огромна страна.Никой не избира родителите си.Ти може да си роден в Германия, а името да ти е Башсала Бюсюкмю!Няма значение.Щом си израстнал там,знаеш езика,имаш немско гражданство-значи може да играеш и никой не може да те съди.То по тази логика циганин не може никаде да играе,просто защото циганите си нямат държава...Или пък в момента имам приятел ,българин с танзанийски корени.Тъмнокож е,но пък говори по-добре български от много чисти българи.Също така никога не е напускал страната.Това,че баща му е танзаниец,не му отнема правото да играе за България!Аз съм против натурализирането.Но когато си отраснал там,можеш да играеш за страната!

Малка корекция колега. Йозил и Боатенг са родени в Германия. На Боатенг майка му е германка, то и на другия Боатенг майката е германка.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 08 яну 2012 00:47

Има ли немско гражданство-има може ли да играе за национала-може искат ли го в национала-искат го.Какви са тия колонии дай Германия като не е колонизирала държави да не може да играят пък Франция Англия дето половината Африка им колония черните да играят и никой да не казва нищо.Навсякъде вече има натурализирани играчи.Те и Шакири или Инлер не са швейцарци ама играят за Швейцария нали?Само погледнете колко хора от националния им отбор са родени извън Швейцария.Все немците ви в устата.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 яну 2012 00:51

Във всички от големите национални отбори в Европа през последните години са играли футболисти, които не са родени в дадената държава или пък имат чуждестранни корени. А дали става въпрос за 1 такъв футболист, или за 5 - няма кой знае какво значение.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Nask0
Контакти:

Мнениеот Nask0 » 08 яну 2012 00:52

Neron написа:Има ли немско гражданство-има може ли да играе за национала-може искат ли го в национала-искат го.Какви са тия колонии дай Германия като не е колонизирала държави да не може да играят пък Франция Англия дето половината Африка им колония черните да играят и никой да не казва нищо.Навсякъде вече има натурализирани играчи.Те и Шакири или Инлер не са швейцарци ама играят за Швейцария нали?Само погледнете колко хора от националния им отбор са родени извън Швейцария.Все немците ви в устата.

[offtopic]Точно това смятах да напиша. Напълно си прав.
ПС:В устата са им, защото немците са най-големите.[/offtopic]
Изображение

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 08 яну 2012 00:53

Tommi написа:Във всички от големите национални отбори в Европа през последните години са играли футболисти, които не са родени в дадената държава или пък имат чуждестранни корени. А дали става въпрос за 1 такъв футболист, или за 5 - няма кой знае какво значение.

Така е дори Испания си позволи да има бразилец в отбора който спечели СП и ЕП .

Потребителски аватар
Paralel
Контакти:

Мнениеот Paralel » 08 яну 2012 00:54

Бундестима определено е изцяло немски, защото е продукт на невероятните школи в Германия! Йозил, Подолски, Клозе, Кедира и Боатенг са се учили на футбол, а дори някои от тях са родени в държавата, чийто цветове защитават в момента. Най-добре ще е Капело наистина да погледне школите в Англия, защото положението там наистина не е розово - не че не са произвели достатъчно много световни звезди, просто футболистите там не са научени да играят в националния отбор!

deikata72
Контакти:

Мнениеот deikata72 » 08 яну 2012 00:55

Аз не разбирам на автора какво му пречи,че Йозил,Кедира и т.н играят за Германия.Нали Португалия са по - добри от Турция няма да имат проблем,но понеже германската школа ги е направила футболисти и сега те си се чувстват немци.Аз примерно съм добър футболист,но съм роден в Италия примерно и там съм живял,тренирал и прочие,а в България почти не съм живял е то е ясно,че ще си играя за Италия.Тя дефакто ми е родина нормално и Йозил да иска да си играе за Германия.
Последна промяна от deikata72 на 08 яну 2012 00:57, променено общо 1 път.
[wrapimg=]http://prikachi.com/images/602/3297602i.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
bilyaletdinov
Контакти:

Мнениеот bilyaletdinov » 08 яну 2012 00:56

Neron написа:Има ли немско гражданство-има може ли да играе за национала-може искат ли го в национала-искат го.Какви са тия колонии дай Германия като не е колонизирала държави да не може да играят пък Франция Англия дето половината Африка им колония черните да играят и никой да не казва нищо.Навсякъде вече има натурализирани играчи.Те и Шакири или Инлер не са швейцарци ама играят за Швейцария нали?Само погледнете колко хора от националния им отбор са родени извън Швейцария.Все немците ви в устата.

Абсолютно си прав ! Половината швейцарски национален отбор са косовски албанци . Шведите са същата работа - Ибрахимович , Байрами и др . Турците намериха цаката да не изпускат таланти като Йозил и изградиха скаутска мрежа в Германия , която да търси точно такива деца на гастербайтери . В днешно време нямо нищо по-нормално чужденец да представлява държавата в която се е родил и израстнал .
[center][wrapimg=]https://pbs.twimg.com/media/DnfK93GXoAE2sUI.jpg[/wrapimg][/center]

И този път ще победиш шампионе!

Потребителски аватар
Nask0
Контакти:

Мнениеот Nask0 » 08 яну 2012 00:58

Капело пък какво толко лае. Италианец - треньор на Англия. Знам, че не е същото, но все пак има известна ирония.
Изображение

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 08 яну 2012 01:00

Pichichi написа:
Tommi написа:Във всички от големите национални отбори в Европа през последните години са играли футболисти, които не са родени в дадената държава или пък имат чуждестранни корени. А дали става въпрос за 1 такъв футболист, или за 5 - няма кой знае какво значение.

Така е дори Испания си позволи да има бразилец в отбора който спечели СП и ЕП .

За световното не го включиха (мисля, че беше контузен), но на европейското игра.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Футбол - Свят”