vm1912 написа:Ами те хората са го измислили.Ако имаш паспорт и не си играл за друг отбор,можеш да игпаеш в националния на коя да е страна.Германците малко прекаляват,но никаде не пише,че не може да го правят.Все пак :Подолски,Клозе-идват от Полша.Боатенг-от Гана.Йозил идва от Турция.Кедира също не е чистокръвен Германец.Но все пак германия е огромна страна.Никой не избира родителите си.Ти може да си роден в Германия, а името да ти е Башсала Бюсюкмю!Няма значение.Щом си израстнал там,знаеш езика,имаш немско гражданство-значи може да играеш и никой не може да те съди.То по тази логика циганин не може никаде да играе,просто защото циганите си нямат държава...Или пък в момента имам приятел ,българин с танзанийски корени.Тъмнокож е,но пък говори по-добре български от много чисти българи.Също така никога не е напускал страната.Това,че баща му е танзаниец,не му отнема правото да играе за България!Аз съм против натурализирането.Но когато си отраснал там,можеш да играеш за страната!
Малка корекция колега. Йозил и Боатенг са родени в Германия. На Боатенг майка му е германка, то и на другия Боатенг майката е германка.