История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот ntodorov » 04 яну 2012 17:44

petkan написа:Такаааа, не знам кога ще стане и дали въобще ще се започне такъв проект за нов стадион на Нафтата..... Истината е, че става въпрос за много пари. На този етап не вярвам, че може да се случи :(
Имам една друга интересна новина, обаче - Нафтата влизат в А група от следващия сезон. Това е ултиматум! В момента се прави спешна и без много пестене на средства селекция за пролетния полусезон. Ръководството вече се е договорило със Събев мачовете да се играят на "Лазур"! :) :) :)
По принцип съм скептик относно новини хвърчащи из пространството, но на източникът, който ми довери тази информация, просто вярвам на 100% :)
Така че Ботев и Етър да му мислят.... кой ще ни отстъпва мястото си :mrgreen:

С риск да предизвикам неразбирането в хард феновете, но явно ще ходя всяка седмица на мач...Различно пременен, но еднакво надъхан.
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 04 яну 2012 18:00

ntodorov написа:
petkan написа:Такаааа, не знам кога ще стане и дали въобще ще се започне такъв проект за нов стадион на Нафтата..... Истината е, че става въпрос за много пари. На този етап не вярвам, че може да се случи :(
Имам една друга интересна новина, обаче - Нафтата влизат в А група от следващия сезон. Това е ултиматум! В момента се прави спешна и без много пестене на средства селекция за пролетния полусезон. Ръководството вече се е договорило със Събев мачовете да се играят на "Лазур"! :) :) :)
По принцип съм скептик относно новини хвърчащи из пространството, но на източникът, който ми довери тази информация, просто вярвам на 100% :)

С риск да предизвикам неразбирането в хард феновете, но явно ще ходя всяка седмица на мач...Различно пременен, но еднакво надъхан.

Не слагай каруцата пред коня! То и аз мога да кажа че Нефтохимик ще играе в ШЛ,но нали знаеш какво е казал Н.Хайтов....за пъвото,второто,третото и четвъртото...
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 04 яну 2012 18:17

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
ntodorov написа:

Не слагай каруцата пред коня! То и аз мога да кажа че Нефтохимик ще играе в ШЛ,но нали знаеш какво е казал Н.Хайтов....за пъвото,второто,третото и четвъртото...

Не бе човек! Прочети внимателно какво съм написал! Аз съм последния, който се хваща за витаещи слухове, но вярвам на този, който ми изшепна информацията.
Пък и много ми се иска да е вярно :)
Поживём — увидим ;)
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 04 яну 2012 18:26

Петьо. Дизел-а може би имаше предвид моя текст, но и преди съм му казвал, че тези неща не се разрешават във виртуала, а на масата с лакти, червено вино и мезета по нея. И К.Димитров обеща да дойде и Конан - тоже, Ел Греко, ако е в Бургас - също, Гонг Бс - ми е лесен, а и жена му оня ден ме "помоли" пред Тошко да го изведем от дома - вързан ни е :mrgreen: ...Очаквам включване от много други... Останалото присъствие ти е ясно. :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 04 яну 2012 18:29

ntodorov написа:Петьо. Дизел-а може би имаше предвид моя текст, но и преди съм му казвал, че тези неща не се разрешават във виртуала, а на масата с лакти, червено вино и мезета по нея. И К.Димитров обеща да дойде и Конан - тоже, Ел Греко, ако е в Бургас - също, Гонг Бс - ми е лесен, а и жена му оня ден ме "помоли" пред Тошко да го изведем от дома - вързан ни е :mrgreen: ...Очаквам включване от много други... Останалото присъствие ти е ясно. :)

А бе то е ясно че ще се борим за А група,но дали ще успеем е друг въпрос..Все пак головете не ги вкарва Филипов и Каравълчев.Ще се борим с Етър и Ботев,ама трябва и кръчмаря (Любимец) да включим в сметката щото иначе....
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 04 яну 2012 19:04

"Кръчмаря" отпада моменталически и без наш прицел за А група. Що ще го дири това градче там? И откъде пари да поддържа отбор при "големите"? Нищо против Любимец, но не им е там мястото. По мое мнение, пролетта ще изкарат някой лев от отборите, които се натискат за примоция ;)

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 04 яну 2012 19:27

Опс, аз май натиках темата в неправилен коловоз. Ще вземат и мен да ме глобят с някоя и друга каничка :?
Та, за да намаля наказанието (броя канички) - и нещо по темата: Страхотни снимки момчета! Давайте в тоя дух!

п.п. Калпазанчо, в среща "очи в очи" обеща да се разрови из Архива на Бургас. Да го видим тоя момък колко е сериозен....

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 05 яну 2012 16:55

Изображение

в. "24 часа"
От 40 години един мъж от Бургас реже и лепи футболни отбори.
Илия Панайотов мечтае да кандидатства за Книгата на Гинес. Колекционира фотоси на тимове от цял свят. Събрал ги е в скицници и класьори. Къта ги като очите си. Има си опис. Знае кое къде да намери.

50-годишният заклет ерген се гордее с колекцията си. И има защо! Хвали се, че е събрал снимки на 472 клубни отбора и на 94 национални. Показва ги, а ръцете му потреперват от вълнение.

Бил едва на 11 години, когато аверчета го запалили по колекционирането и лека-полека то му става страст. Прави го с много любов и досега, докато приятелите му се изпоженили и зарязали хобито си.

Илия си спомня, че на първата му снимка е на световния шампион от 1970 година - Бразилия.

Засега последната е от преди дни на кипърския АЕК (Ларнака).

Не крие, че си има любими фотоси. От клубните отбори са на "Барселона", "Ливърпул" и "Аякс". Признава, че съвпадат с пристрастията му. Уточнява, че като става дума за "Барса", естествено, е с Христо Стоичков в състава на каталунския гранд.

Не че не харесва сегашната селекция на Пеп Гуардиола и особено суперзвездата Лео Меси.

"Все пак сме българи, а аз държа на нашенското. За да успеем, трябва да залагаме на своя потенциал, на даденостите ни, а не както е сега, да внасяме чушки и домати от Турция и Македония, моркови от Полша и пуйки от Бразилия. Така е и с футболистите. Прибираме разни анонимници, а младите ни таланти загиват. Как да стане?", критичен е Илия Панайотов, който има у себе си спортната жилка. Бил е футболен рефер. Стигнал до ръководещ във "В" група. Като юноша тренирал в школата на "Черноморец" при покойния вече Любомир Борисов. Напъвал се здраво.

"Предпочитаха по-едрогабаритни момчета, а аз бях дребосък", философски разсъждава за ранния край на кариерата си на футболист 50-годишният мъж.

От националните отбори си пада по Англия, Холандия и Дания.

В тийнейджърските си години лепял снимки и плакати на футболисти по стените в стаята си.

"Правеха го и други. Никой не стигна докрай. Аз успях. Стаята ми заприлича на море от снимки по всички стени. После ги махнах. Не отиваше на възрастта ми", спомня си Илия Панайотов.

Като кореняк бургазлия стиска палци на "Черноморец" и "Нефтохимик". Има си любими играчи. Сред тях е вратарят от недалечното минало Дражо Стоянов. Гордее се с бившия национал Златко Янков-Фара.

С болка признава, че вече рядко стъпва на мачове на бургаските стадиони. Има си своето обяснение.

"Откакто се махна Христо Порточанов през 2004 година, тръпката ми загасна. Преди никой не можеше да ме спре. Часове преди мачовете бях на стадиона, а той пълен. Ама защо? Еми, играеха нашите от "Нефтохимик" със сърце. Дойде "Левски", хоп 5:1, срещу ЦСКА - 3:0. Какъв магьосник беше този Порточанов? Явно умееше да надъхва играчите", с пламък в очите връща лентата Илия Панайотов. Не забравя да каже ласкави думи и за треньора Димитър Димитров.

"Абе, работяга си беше този Херо и тогава, и сега. Не може да му се отрече, че е един от най-добрите треньори у нас през последните години", категоричен е колекционерът.

От 2 години не е фен на националния отбор на България.

"Видяхте какво стана на мача с Кипър. Падаме с 1:4. Това си беше стачка на футболистите. У нас всеки е срещу всеки. Тоя бил против треньора, оня срещу съотборника си. Интриги! Затова се махна и Бербатов. Разбита команда", смята Панайотов.

Поставил си е за цел да стигне до 1000 фотоса и е сигурен, че ще успее. Никога не е минавала през главата му мисълта да се откаже.

"После се надявам племенникът да поеме щафетата. Вече се е запалил", разкрива колекционерът.

От футболните звезди в миналото любимци са му Кевин Кигън и Кени Далглиш. От нашенските списъкът му започва от Георги Аспарухов, продължава с Петър Жеков, Руси Гочев, Христо Стоичков и завършва с Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров.

Кефи се и на Мишел Платини и съжалява, че "Черноморец" толкова бързо го трансферира в ЦСКА.

Все пак тройката му на най-добрите футболисти за всички времена изглежда така: Пеле, Кройф, Марадона.

Илия Панайотов има още една голяма страст.

Води си статистика за писатели, поети, белетристи, композитори от цял свят. Бройката им е 6105. Надлежно си е описал обяснителни бележки за всеки в тетрадки по азбучен ред.

"Примерно, да речем, Иван Вазов. Отваряш му страницата и разбираш всичко за него", показва Илия.

Гордее се и с богатата библиотека, която притежава. Твърди, че е изчел всичко.

Обича да довършва по свои си шеговит начин заглавия на книги. Примерно "В името на народа", "Забравете този случай" или "Досиетата" - са като лястовица, долитат и отлитат.

Бивш военен, после шлосер, а доскоро охранител, Илия Панайотов сега я кара само с хобитата си. Разчита на родителската помощ от село, а тя е провизии. Не се оплаква, а се замисля кой ли ще е следващият отбор в богатата му колекция.
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 06 яну 2012 09:46

смятай , колко откачен народ има ....
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Върни се в “Черноморец”