това, че даден отбор е споменат в документите на друг отбор през определена година, означава ли автоматично, че споменатият отбор е основан точно тогава?

нещо обаче индукцията не е съвсем завършена ... освен въпросното споменаване през 1920, нещо друго няма ли?
наистина от този период документи за учредяване на спортни дружества в българия са много оскъдни и е голяма рядкост да бъдат запазени, както предполагам, че е случая с тези на славия(не съм отделял внимание, но поне от клуба така твърдят; рядко обръщам внимание на неща, които индиректно не засягат моят клуб). в същото време смятам, че мнозина от вас знаят, че по онова време организираните мачове са били на регионално ниво, а чак през 20-те се говори и има данни за "републикански" срещи. изглежда вероятно преди това да е нямало двубои примерно силистра-варна или софия-пловдив, въпреки че към настоящия момент тези разстояние да ви се струват незначителни(от прадядо ми знам - човек роден в края на 19 в., че за тях "края на света" е бил най-големия околийски град ... след него вече било друга българия). от тази гледна точка споменаването в документите, които посочвате поне аз не мога да го сметна за меродавна що се касае до годината на основаване на даден клуб.
ПП-Много усърдно пропускате отговор на въпроса кой е наследникът на автентичния Ботев:закритото преди 2 години АД на Христолов или създаденото преди около 2 години Сдружение за Ботев.На кого всъщност Славия трябва да връчи тези архивни документи?
а колкото до теб, ще ти отговоря така - преди 2 год.(считано от днес), хората които възобновиха сдружението(ако не си наясно, регистрацията му датира от 1999 г, когато всички профи клубове бяха задължени да станат АД-та) използваха една вратичка в закона, която им позволи де юре да продължат дейността на футболния клуб като такава, без да се налага нова "регистрация"(нещо с което никой не би се примирил), с оглед на ситуацията с христолов тогава. така че си спести безпочвените подхвърляния, защото на тях дикиш може да хване само някое хлапе, което се интересува от спорт и в частност - от футбол, откакто има интернет.
п.п. откакто са се пръкнали тея интернет форуми за спортни/футболни дискусии(едно време имаше един бгплей), смея да твърдя, че всеки си мисли, че неговото мнение е най-значимо, най-изчерпателно ... най-праведно. интернета ни даде такава свобода, че всеки започна да се изявява само и единствено заради самото изявяване в уеб пространството. както и да е ...
и честита 2012 на всички! бъдете живи, здрави и повече изпълнени с положителни емоции ... и не издребнявайте толкова много, макар за някои от вас това сигурно да е втора природа