В България журналистиката, особено спортната, не е на високо ниво. Това е факт, който не от днес и вчера. Жълтите новинки, копирането на инфо и пр. вече са навик, но ето на какво се натъкнах:
САЙТ, В КОЙТО ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯ Е С 5 (ПЕТ) ГРЕШКИ!
Славия с първа победа, срещу анонимни поляци
22 юли 2009 21:22
Ортега с два гола за белите срещу Сласк
"Дон Глифон".
1. Нямам понятие защо запетайката е там;
2. "Белите" е прякор на отбора и съответно е в кавички;
3. и 4. Собствените имена на отборите са с кавички ("Славия", "Сласк");
5. "Анонимни" - за някой фен на операта - да, но "Сласк" е добре познато име в страната си, въпреки неудачните в последните години. Реално погледнато, настоящият клуб е приемник на бившият носител на Купата на Полша и участник в ЕКТ "Гроклин", с когото се обединиха преди сезона. През кампанията момчетата играха прилично и завършиха отново в горната половина на таблицата.
В тази връзка ми е интересно Вашето мнение:
Подобни гафове намаляват ли бройката на посещенията Ви в спортните сайтове, или напротив - разсмиват Ви, карат за пореден път да им теглите една п**ка майна и да се възгордеете колко сте интелигентни, в сравнение с тях?
ПС: Илияно, 'земи най-накрая го закрий това жалко подобие на сайт!
Неграмотността на спортните журналисти
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- david_villa
- Контакти:
- unist_gp
- Контакти:
Re: Неграмотността на спортните журналисти
Аз искам пък да допълня, че полският отбор е не Сласк, а Шльонск. Пише се по един начин, но се произнася по друг, но не смятам да давам лекция по фонетика на полския език. Съгласен съм с останалото, но на кой му пука на какъв български пишат в медиите?
Напълно съм съгласен и особенно за червените.
Интересен е факта че много хора посещават въпросният сайт въпреки че знаят за какво става дума. И все пак чета във форума различни препрадки към този сайт, какво е казано там, каква е поредната глупост. Това си е чуст маркетингов похват. Хората ги блазни интригата нищо че тя е фалш.
- YANTRA_FOREVER
- Контакти:
Туй ващо за тея грешки са бели кахъри.На мен ми падна едното колело от стола 

САЙТ, В КОЙТО ЗАГЛАВИЕТО НА СТАТИЯ Е С 5 (ПЕТ) ГРЕШКИ!
"Дон Глифон".
Приятел къде ги видя тея пет грешки. Аз виждам само една и това е запетаята преди "срещу". Къде си видял в спортния печат имената на отборите да са в кавички? Прякорите също не са.
Иначе за Дон Галфон си прав. Но истината е, че те търсят във всяка новина теорията на конспирацията. Правейки това в 20 процента от случаите, може да се стигне до съвпадение. И после се бият в гърдите- ето пак познахме. Сега са лепнали на челото, че те първи са предвидили смяната на Кокала, а това дори още не е станало факт. Пълни капути!
"Дон Глифон".
Приятел къде ги видя тея пет грешки. Аз виждам само една и това е запетаята преди "срещу". Къде си видял в спортния печат имената на отборите да са в кавички? Прякорите също не са.
Иначе за Дон Галфон си прав. Но истината е, че те търсят във всяка новина теорията на конспирацията. Правейки това в 20 процента от случаите, може да се стигне до съвпадение. И после се бият в гърдите- ето пак познахме. Сега са лепнали на челото, че те първи са предвидили смяната на Кокала, а това дори още не е станало факт. Пълни капути!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]
Тук в Гонг също има неграмотни статии, аз поне не се сещам за спортен сайт, където граматиката да е на ниво. Най-зле е положението при Спорт1 на ГА.
Карат ме за пореден път да им тегля една п**ка майна и да се възгордея колко съм интелигентен, в сравнение с тях.
така си е
качествените спортни журналисти се броят на пръстите на едната ръка, всички останали проявяват фенска пристрастност или влечение към писане на статии по поръчка, а писането на плитки евтини сензации е масово явление в журналистиката като цяло!
качествените спортни журналисти се броят на пръстите на едната ръка, всички останали проявяват фенска пристрастност или влечение към писане на статии по поръчка, а писането на плитки евтини сензации е масово явление в журналистиката като цяло!