Кои нации уважавате и защо ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Re: Кои нации уважавате и защо ?

Мнениеот metodito » 27 дек 2011 18:46

Да се обобщава така...
Хм. Все пак ще кажа българската. Защо?!
Вярно е, че има много глупаци в тази страна и няма период в който от идиотите да не зависи съдбата и. Освен Средновековието, може би... докъм 13-ти век. Но глупаците никога не са били мнозинство! Тази нация е родила изключително много умове... спрямо територията си и някои независещи... политико-географски особености.
Много често се казва, че сме силно разединени.
А всяко зло е за добро. Дали пък не може да се каже, че просто не сме овце?
На времето един идиот в Германия е казал: "Юруш! Да убием света!" и всички германци са го послушали...
Ако в България се е бил появил, все някой е щял да се намери да го пита: "Бе, чакай сега! Що след тебе, а не след мен? Що пък света, а не еди-що си? И ти въобще кой си, къде си?" Нали знаете? А за Бойко, ако някой пита... изчакайте следващите парламентарни избори. ;) Вервайте ми! Народа знае и помни.
Друг казва за гърците: "Улееее, как излизат и се борят..." Глупости! Къде спаха тея години?! Три рода за 40 години. Та те са в родово-общинския строй тея. "Късно е булка..." Жалко наистина - 14-та заплата замина. Тюх!
Волското търпение на българина също е нещо, което както може да се укори, така и да се похвали. Ей примера с Бойко и царя. Народът гледа. Наблюдава. Изчаква. Чуди се, може ли да се освинят тея повече и като му писне яко на кофата го праща в трета глуха.
А нашата самокритичност и вроденото ни чувство за хумор? То в тая страна без чувство за хумор ще се побъркаш. Колко германеца или англичани. Да не говорим за руснаци, ще посочат кривиците си? Няма да го видите това. ;)
Това, което обаче не ми харесва е националната памет. Въпреки, че до Първата Световна война политиците пратиха на смърт стотици хиляди българи без смисъл, България изпрати в Ирак и Афганистан войници, за да загинат отново без мисъл. И тук обаче... може да се намери положителното. Предполагам...
Да! Срамувам се от някои мои сънародници! Но и съм горд с много други.
Заради това и обобщенията са малко едни такива... общи...
Другите, които харесвам са руснаците.
Подобно на нас и при тях качественото мнозинство се управлява от шепа боклуци. А казват, че не сме демокрации (където мнозинството доброволно се дава да е управлявано от малцинство...). Когато бях в Москва ми направи силно впечатление лицата на "москвичи"-те. Бе и те бедно живеят. И на тях не им е лесно. Бе, как не видях намусените, недоверчиви мутри. Тая маска, която всеки си слага у нас. И са културни. И много от тях качествено образовани...
Едно нещо обаче не ми харесва при тях. Може от Втората световна да е останало. Знам ли?! От руската мечка, че по-голяма няма и, че руските джуджета са най-високите джуджета. Или е от имперският период...
Дразнещо е.
Последна промяна от metodito на 27 дек 2011 18:53, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nikita33
Контакти:

Мнениеот nikita33 » 27 дек 2011 18:50

Россия — священная наша держава,

Россия — любимая наша страна.

Могучая воля, великая слава -

Твое достоянье на все времена!
Най - голяма представа за безкрайността ни дава глупостта....

Потребителски аватар
Без име
Контакти:

Мнениеот Без име » 27 дек 2011 18:54

nikita33 написа:Россия — священная наша держава,

Россия — любимая наша страна.

Могучая воля, великая слава -

Твое достоянье на все времена!

е тук пък и фанатизирани има.. :mrgreen:
[center]1914[/center]

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 27 дек 2011 18:54

Pro-European написа:
Tommi написа:
При мен няма такова нещо. ;) Като цяло, не поставям нито една чужда нация над останалите и не уважавам някоя чужда нация повече от другите.

демек, Томи, ти си алтруист ? :mrgreen:
в подредените думи трябва да има някакво съдържание, ако ме разбираш.

мислиш ли, че някой от колегите тук цени високо ВСЕКИ германец, ако това му е предпочитаната националност?
или че пренебрегва ВСЕКИ французин, ако не си пада много по тях?
просто се "вадят" изводи, които са валидни за по-голямата част от хората без претенцията да са 100%-ви.
все ми се струваше, че това е очевидно... :?

Не ме интересува дали във форума някой цени високо всеки германец или някакъв друг. Но бъди сигурен, че има хора, които уважават безрезервно определена нация. Аз нямам предпочитана чужда националност, като цяло. Предпочитанията ми към дадена нация са валидни само за конкретна област.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 27 дек 2011 18:56

Аз пък се чудя защо държите сметка на някого защо той уважава дадена страна... Всеки има право на мнение и поради някаква си негова причина харесва и уважава повече едни спрямо други...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
зеления
Контакти:

Мнениеот зеления » 27 дек 2011 18:58

Германия, Русия ( ама оная Русия на "белите" ) и израелтяните - сами в кошера на ортодоксалния ислям и въпреки всичко оцеляват. И още нещо: може да са съюзници на САЩ, но на никого ( включително и на САЩ ) "басма не цепят" когато става дума за техните национални интереси - спомнете си въздушните атаки над ядрения ректор в Осирак на Садам Шибан Хюсеин. Май на там отиват и с Иран. Нямат нищо общо с нашия "подай гъзец" я към Русия, я към Щатите.
След 90 години купата на България е отново във Варна!!! Въпреки мутрите от ТИМ!!!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 27 дек 2011 19:01

megan fox написа:Аз пък се чудя защо държите сметка на някого защо той уважава дадена страна... Всеки има право на мнение и поради някаква си негова причина харесва и уважава повече едни спрямо други...

Роден съм и живея в тази държава и съм част от тази нация вече 33 години, но да ме питаш "Познаваш ли напълно българинът."ще отговоря уклончиво.
Камо ли за чужда държава... защото как възприемаш другите също е част от националния характер.
Цък, още един плюс за нас - отношението към чуждоземците.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 27 дек 2011 19:10

.. противоположно на повечето от вас , аз изпитвам респект към по-слабо развитите нации ,... ...една такава нация е перуанската... заради величествените храмове, пирамиди и останките на древните градове на инките , които могат да се видят в Куско и Мачу Пикчу...... там повечето хора в момента са метиси... но има и такива , които живеят все още високо в андите и са запазили своя древен бит и култура..... самия Ернесто Че Гевара е силно впечатлен от този народ... описал го е подробно в Мотоциклетните дневници (Diarios de Motocicleta) .. има и филм със същото име ... (много интересен и добре направен м/у другото)... точно по времето на тея записки .. по времето , когато е изучавал народите в латинска америка... тои формира бъдещите си идеали и разбирания за живота си...както и да е
.. със сигурност Перу ще е моя дестинация един ден... защото искам да се докосна до тея хора .. до тая цивилизация..до това , което те са правили и продължават да правят! .. истински респект към тях!

уважавам силно и такива нации , които се борят за своята независимост... признаване и тн...като кюрдската , тибетската ...
наи вече немога да приема, че в 21 век... има хора , които убиват деца в Палестина... затварят ги зад огромни стени... малтретират ги... забраняват им да живеят при нормални човешки условия.... и въпреки всичко... въпреки целия този геноцид .. те пак се борят за правото да бъдат свободни... нямат модерни оръжия.. само с камък в своята ръка.. народа е готов да умре за правата си ! толкова много години те не паднаха на колене... за колко други народи можем да кажем същото? .. и за какво света се прави ,че не вижда това огромно страдание ? :evil:

има и един народ... които е по развит и е успял да бъде свободен.. въпреки ,че по море а в наши дни и по земя граничи с наи големия колонизатор и окупатор на тая планета..... ирландците са хората , които не паднаха под британската корона... спечелиха независимоста си. преди около 90 години...въпреки ,че са ги третирали като роби хиляди години... въпреки ,че загубиха част от територията си!!!.. .... те са горд и смел народ... и хора като този човек го доказват...

As the Irish patriot Roger Casement (executed by the British after the 1916 uprising in Ireland) put it:
“I know of two tragic histories in the world – that of Ireland and that of Macedonia. Both of them have been deprived and tormented.”

видял неправдата тои се отрича от званието Сър и таино подпомага подготвящото се възтание за независимоста на Ирландия! ... този ,човек е споменал още една нация към , която имам наи голям респект! но не ми се иска да обеснявам защо го имам .. ;)

пп няма нация , която да мразя... дори гърците не ги мразя.. съжалявам ги... пък и не всички живеещи там са идиоти :lol: .. просто не харесвам езикът им и музиката им.. .. честно казано не ми харесва и полския език.. както и португалския :P
Последна промяна от saffron на 27 дек 2011 19:15, променено общо 2 пъти.
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 27 дек 2011 19:11

Без съмнение - Япония. Няма толкова дисциплинирани, работливи и скромни хора като тях. Германците се доближават до някъде, но само като дисциплина и работливост.
По-големите форумци вероятно ще си спомнят една книга на Марко Семов - "Япония като за Япония". Невероятна книга, която описва мисленето на японците и е актуална и показателна и днес, въпреки, че е писана преди 30 години. Силно препоръчвам на всеки да я прочете, ако я намери.
След Япония на второ място поставям Русия, на трето Германия. На дъното са гърците - отвратителна нация, наглеци, мързеливци.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 27 дек 2011 19:12

metodito написа:

На времето един идиот в Германия е казал: "Юруш! Да убием света!" и всички германци са го послушали...
Ако в България се е бил появил, все някой е щял да се намери да го пита: "Бе, чакай сега! Що след тебе, а не след мен? Що пък света, а не еди-що си? И ти въобще кой си, къде си?" Нали знаете? А за Бойко, ако някой пита... изчакайте следващите парламентарни избори. ;) Вервайте ми! Народа знае и помни.

Именно.Това е много негативна страна на много нации. Това, че са покорни на йерархията и статукството.

Върни се в “Свободна зона”