Кои нации уважавате и защо ?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Pro-European
Контакти:

Re: Кои нации уважавате и защо ?

Мнениеот Pro-European » 27 дек 2011 17:33

може би са предразсъдъци, ама германците винаги са били много коректни.

италианците имат славата на несериозни, ама последния ми шеф беше такъв и беше доста точен.
новият ми пряк шеф също е ..италианец ;)
Авторът на темата: Ще спре ли..

Потребителски аватар
kacho1914
Контакти:

Мнениеот kacho1914 » 27 дек 2011 17:37

turbogena написа:Винаги съм харесвал Италия. Харесва ми страната ,езика ,жените ,Ювентус. :)

Моето мнение е същото
Футболът е проста игра, но не е за прости хора!

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 27 дек 2011 17:42

Естествено че Германия.Уважавам реда дисциплината и чистотата и най-вече заради футбола и спорта като цяло.Няма нищо по хубаво да си купиш нещо и да видиш че пише Made in Germany и първите 2 сила на баркода да са 40.Харесвам и държавите като Австрия и Швейцария заради Алпите хубавите гледки отново заради реда дисциплината и подредения им живот.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 27 дек 2011 17:44

Tommi написа:Не уважавам безрезервно никоя чужда нация. Когато има някакъв конкретен повод или някакво постижение в дадена област, уважавам и признавам успехите на всички нации. Има 3-4 нации, които изобщо не харесвам, но не отричам постигнатото от тях.

Tommi, ти "утрепа" темата с това мнение (това в рамките на майтапа). ;) Разбира се, че е така и не може да се уважава безрезервно една чужда нация, както не може да се уважава безрезервно друг човек. Все пак, ако махнем думичката "безрезервно", има нации, към които изпитваме уважение и нации, към които не чак дотам. ;) Ние българите също не сме върха на сладоледа и имаме немалко трески за дялане, както това са отбелязали някои колеги. :)
П.П. Да не забравяме и субективния елемент: Всеки има право на мнение и някои неща, които се харесват на едни, не се харесват чак толкова много на други. Иначе казано, едни уважават една страна, други - не чак дотам. ;) Важното, според мен, е да уважаваме избора на другия, което значи да се уважаваме един друг. :)
Последна промяна от Captain Stottlemeyer на 27 дек 2011 17:58, променено общо 2 пъти.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

deladog

Мнениеот deladog » 27 дек 2011 17:44

Преди повече от трийсетина години случайно прочетох едно куплетче от Тютчев, което казва всичко:

Умом Россию не понять,
аршином общим не измерить:
у ней есть особенная стать -
в Россию можно только верить.

Потребителски аватар
Cesc Fabregas
Контакти:

Мнениеот Cesc Fabregas » 27 дек 2011 17:47

Винаги най-много съм харесвал северните и скандинавски народи-без значение дали става дума за Шведи, Норвежци, Датчани, Финландци и тн. просто са мой тип хора-живеят подредено, дисциплинирано, пазят това което имат, престъпленията са в пъти по-малко от по-южните части на континента :) Искам един ден да живея в една от тези страни, освен това и природата им е изключително красива :) По същата логика много харесвам и Австрия и Швейцария :) Изключителни държави! 8-)
Никак не понасям всякакви южняци-Италианци(за тези от най-северните части на страната може да се каже, че са по-скоро швейцарци, отколкото примерно сицилианци по начин на живот), Испанци, Гърци, Балканци, Французи и всякакви подобни. Мързеливи, крадливи, завистливи и тн. хора, или поне в голямата им част ;)
Последна промяна от Cesc Fabregas на 27 дек 2011 17:50, променено общо 1 път.
Amala!
Pazza Inter amala !
E'una gioia infinita
che dura una vita !
PАZZA INTER AMALA !

Потребителски аватар
CS -KA -KA

Мнениеот CS -KA -KA » 27 дек 2011 17:48

уважавам кубинците защото за разлика от нас не са подлоги на САЩ и въпреки ембаргото средната заплата там е около 560 евро ,а цените са 3 пъти по ниски отколкото при нас ,в това се убедих с очите си само прди 3 месеца когато изкарах там 10 дена при мой проятели
истината за БГ футбола !https://www.youtube.com/watch?v=FNhTyJFBVu4

Потребителски аватар
liverpool96
Контакти:

Мнениеот liverpool96 » 27 дек 2011 17:49

Германия, Русия и Дания. :)

venger
Контакти:

Мнениеот venger » 27 дек 2011 17:50

На първо място Германия, авторът е посочил позитивните неща, които са за пример. После...Полша- по лични причини, познавам културата, особеностите и езика на страната. Но мисля, че всяка нация има добри и лоши черти, ако познаваш културата на една чужда страна несъмнено в нея ще откриеш и примери за подражание.
"Бела жига, това сега си ти!
И цела книга много ще те измори!"

Върни се в “Свободна зона”