Македония пази свидетелства подписани от Гоце Делчев

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Re: Македония пази свидетелства подписани от Гоце Делчев

Мнениеот CTAHKO » 24 дек 2011 13:31

megan fox написа:
Alexx написа:Кирил и Методий са гадни евреи които са изпълнявали политическа поръчка .... Българите сме имали писменост много преди двата братя.

Това, че в България се е пишело на старогръцки не означава, че сме имали наша писменост! ;) Не бъркай нещата и не подвеждай хората. ;)

+1
Един път в тоя живот да сме на едно мнение :lol: :lol: :lol: М/у другото,братята Кирил и Методий измислят глаголицата( дали я измислят или я преправят аз не зная,знам само че е на базата на гръцката писменост),а Климент Охридски по-късно я преправя в кирилица или старобългарски върху основата на глаголицата.
delqnski47 написа:Трябва да има бой до посиняване

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 дек 2011 13:49

Сафроне,пак не ми отговори на простичкия въпрос:По времето на кой ваш цар сте приели писмеността :?: :?: :?: Хайде давай някакво име :lol: Нали сте много велики и я раздавате на поразия тая ваша писменост,дето ние се опитваме да ви я откраднем :lol: Как може да не знаете кой ви е бил цар по това време :lol:
Последна промяна от CTAHKO на 24 дек 2011 14:44, променено общо 1 път.

botev23
Контакти:

Мнениеот botev23 » 24 дек 2011 14:09

CTAHKO написа: дали я измислят или я преправят аз не зная,знам само че е на базата на гръцката писменост),а Климент Охридски по-късно я преправя в кирилица или старобългарски върху основата на глаголицата.
http://video.mail.ru/mail/pppaskov/19/22.html Погледни този линк и след него ще си още по неуверен в много неща. И аз преди време гледах ей така : :shock: , но с времето почвам да разбирам, че има още много да учим за нашата си история.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 24 дек 2011 14:45

CTAHKO написа:
saffron написа:кво значи исторически документ бе?? ти ако не вярваш в библията в кво вярваш?? ебати гадните мазохисти сте :lol:
земята ,че не е плоска ясно.. ама маи главата ти е плоска на тебе :idea: :idea:

Нека да ти припомня заключителната сцена от „Името на розата“ на Умберто Еко(за да си наясно в какво вярваш и какво приемаш за исторически документ ;) ): когато
слепият абат пита разследващия фон Баскервил:
— Какво искате всъщност?
— Баскервил отговаря:
— Искам гръцката книга, за която настоявате, че никога не е била писана.
Книга посветена на комедията, която вие мразите толкова, колкото и смеха.
Вероятно става дума за единствения оцелял екземпляр на втората част на
Аристотел за поетиката. Има толкова творби, посветени на комедията „защо точно
тази да е толкова опасна?“
Абатът:
— Защото е от Аристотел!
Баскервил:
— Какво толкова обезпокояващо има в това, че хората се смеят?
Абатът:
— Смехът убива страха, а без страх не може да има вяра. Който не се бои
от дявола, не се нуждае от никакъв Бог.

Ей такива са написали библията и то не като исторически документ,а за да упражняват някакъв контрол над "умните македонци" :lol: :lol: :lol: И така като гледам,този похват и до ден днешен им върши работа :lol: М/у другото,по същата твоя логика и романите на Дан Браун може да се считат като иторически документи :lol:

В деянията на апостолите не става въпрос за дявола , страха и тн.. става въпрос за покръстване на даден народ - македонците.. и за пътеписите на Апостол Павел..... толкова ли си тъп ,че неможеш да го разбереш ?... отделен въпрос е това , какви чувства насажда християнството..страх, любов, подчинение , воля, и тн... ако искаш вярваи ако искаш недеи!
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 дек 2011 15:01

saffron написа:В деянията на апостолите не става въпрос за дявола , страха и тн.. става въпрос за покръстване на даден народ - македонците.. и за пътеписите на Апостол Павел..... толкова ли си тъп ,че неможеш да го разбереш ?... отделен въпрос е това , какви чувства насажда християнството..страх, любов, подчинение , воля, и тн... ако искаш вярваи ако искаш недеи!

Тъпият си ти,щото не можеш да дадеш отговор на един прост и елемнтарен въпрос :!: Щото считаш библията и някакво евангелие за исторически документи :!: Толкова ли си прост,че не можеш да се сетиш кой ви е бил владетел по това време от вашата изключително богата история :lol: И в документа от темата,никъде не пише македонски език,а български и продължаваш да спориш и не вдяваш,ама грам.Като ти чета постответе и не знам от кое да се гордея повече,от това,че съм българин или от това,че ти не си българин,а македонец :lol:

П.П. Чети Дан Браун :!: Може да ти е полезен и в някоя друга тема да цитираш житието и деянията на Робърт Лангдън,като исторически факти :lol:
Последна промяна от CTAHKO на 24 дек 2011 15:11, променено общо 2 пъти.

botev23
Контакти:

Мнениеот botev23 » 24 дек 2011 15:09

saffron написа:толкова ли си тъп ,че неможеш да го разбереш ?...
Същия въпрос мога да ти го задам и аз!!! Но не го направих, нито те нарекох плоска глава. Няма лошо да вярваш в една религия, аз лично съм православен, а родителите ми често ходят на църква. Християнството си има и добрите и лошите страни и не трябва да си фанатик и да го изтъкваш като единствена истина. Уважавай и другите религии и вярвания и не забравяй, че и в тях има много истини. Щом си решил, че библията е единствения критерии за достоверност, твоя воля, умри си със заслепени очи.

Потребителски аватар
saffron
Контакти:

Мнениеот saffron » 24 дек 2011 15:16

CTAHKO написа:
saffron написа:В деянията на апостолите не става въпрос за дявола , страха и тн.. става въпрос за покръстване на даден народ - македонците.. и за пътеписите на Апостол Павел..... толкова ли си тъп ,че неможеш да го разбереш ?... отделен въпрос е това , какви чувства насажда християнството..страх, любов, подчинение , воля, и тн... ако искаш вярваи ако искаш недеи!

Тъпият си ти,щото не можеш да дадеш отговор на един прост въпрос :!: Щото считаш библията и някакво евангелие за исторически документи :!: Толкова ли си прост,че не можеш да се сетиш кой ви е бил владетел по това време от вашата изключително богата история :lol: И в документа от темата,никъде не пише македонски език,а български и продължаваш да спориш и не вдяваш,ама грам.Като ти чета постответе и не знам от кое да се гордея повече,от това,че съм бъгарин или от това,че ти не си българин,а македонец :lol:

П.П. Чети Дан Браун :!: Може да ти е полезен и в някоя друга тема да цитираш житието и деянията на Робърт Лангдън,като исторически факти :lol:

абе глупак цял свят базира своите исторически аргументи с библията... един прост пример... Ирландия и техния духовен водач Свети Патрик... знаеш ли нещо за него ??? нема да е лошо да видиш линк-а , които ти е пуснал момчето с никнеим ботев23 .... няма как да се гордееш ,че си българин в момент в които самите българи знаят ,че историята на българия е абсолютен феик! ама се иска мозък да го осъзнаеш! и 100 пъти ти написах ,че когато се разпространява кирилицата сме във византииската империя.. там сме още от момента в които идват римляните..! и 100 пъти ти казах ,че е имало византииски императори от македония , тракия и елада...! гърци тогава е НЯМАЛО!

ботев23 извиняваи за плоската глава... като цитирам библията.. не го правя за да те убеждавам да бъдеш християнин... цитирам я по съвсем различен повод... незнам защо не си разбрал какъв е тои :shock:
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_masms49oVh1qhe3fh.gif[/rimg]

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 24 дек 2011 15:23

От къде измисли това, че България е един фейк ? Ох Божке сърбите не успяха да ви направят сърби и решиха да ви направят македонци и на вашите напъни за величие ви се смее цяла Европа. България и българи се споменава поне преди 5 000 хил години и сме един от най-старите народи. Това не се споменава в нашите история. Ако имаш предвид това да нашата история е фейк. Фейк е, че прабългарите са били тюрки, да фейк е, че са потънали в славянското море, фейк е,че по нашите земи са изчезнали траките и ние нямаме нищо общо с тях. Ако имаш предвид това съгласен съм, но ако имаш предвид, че българи и България е една измислена история ... Просто няма как да не се смея.

CHE
Контакти:

Мнениеот CHE » 24 дек 2011 15:32

македония е българска както беломорска тракия и половин сърбия до белград и браничево.на воина за освобождение на териториите български :twisted:

Потребителски аватар
CTAHKO
Контакти:

Мнениеот CTAHKO » 24 дек 2011 15:47

saffron написа:абе глупак цял свят базира своите исторически аргументи с библията... един прост пример... Ирландия и техния духовен водач Свети Патрик... знаеш ли нещо за него ??? нема да е лошо да видиш линк-а , които ти е пуснал момчето с никнеим ботев23 .... няма как да се гордееш ,че си българин в момент в които самите българи знаят ,че историята на българия е абсолютен феик! ама се иска мозък да го осъзнаеш! и 100 пъти ти написах ,че когато се разпространява кирилицата сме във византииската империя.. там сме още от момента в които идват римляните..! и 100 пъти ти казах ,че е имало византииски императори от македония , тракия и елада...! гърци тогава е НЯМАЛО!

:lol: Оле майко :) Галоша,трандафор не става :!:Момчето като ти постна линк,що не го изгледа филмчето,за да видиш от къде сте и какви сте :roll: Кой наричаш цяла свят?????Посочи ми къде е Свети Патрик в православното християнство :roll: Кой от всички твои "исторически документи" е достоверния?????? Католическия,протестантския,православния,източно-православния,арменския(ортодоксалния),за сектите няма да говорим ;)

П.П. Я провери в библията или в пътеписите на Апостол Павел,по това време Охрид чие владение е било???И ми е много интерсно тези "исторически документи" на какъв език са написани :roll:

Ето ти и малко да прочетеш,щото историята не само не ти се отдава,ами те и мързи да провериш(може и да е щото не ти отърва).Чети и гледай колко писменост са дали откъсаните македонци :lol:

[offtopic]Славяните заселват областта през 6 век н.е. До 30-те години на 7 век областта е изцяло колонизирана от племето берзити. Името Охрид се появява тогава за пръв път. През 8 век влиза в ТЕРИТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ. След приемането на християнство в България, Охрид е епископски център, като охридски епископ взима участие на Четвъртия Константинополски събор през 869/870 година. Във връзка с този събор се споменава и за първи път името Охрид. По времето на цар Борис I e част от Охридско-Деволския комитат.

През 887 година Климент Охридски е изпратен като учител в областта Кутмичевица - днешни Югозападна Македония и Южна Албания с главни градове Охрид и Девол. Той става и Охридски епископ. Заедно с Наум Преславски поставят основите на Охридската книжовна школа. Благодарение на тяхната дейност Охрид се превръща през втората половина на 9 век в БЪЛГАРСКА книжовна столица през Златния век на БЪЛГАРСКАТА КУЛТУРА (9 – 10 век). Тогава градът е един от най-развитите и известни средновековни културни центрове.

По времето на цар Самуил Охрид е СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ и престолен град на БЪЛГАРСКАТА ПАТРИАРШИЯ (10 – 11 век). Крепостта, която е строена по негово време, носи и днес неговото име, и все още се извисява над града.

През есента на 1015 година император Василий II Българоубиец превзема града. Крепостта остава и след това под управлението на Иван Владислав - наследник на Гаврил Радомир, син на цар Самуил. От времето на византийското владичество от 1018 до 1167 година, градът е център на Охридската българска архиепископия.

През 1202 година градът е включен в Солунското латинско кралство. През 1334 година сръбският владетел Стефан Душан превзема Охрид заедно с Прилеп и Струмица, но само за няколко години до падането им под османско владичество.

Пак ми говори за македонски императори :lol:[/offtopic]
Последна промяна от CTAHKO на 24 дек 2011 15:57, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”