История на футбола в гр. Бургас

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Re: История на футбола в гр. Бургас

Мнениеот калпазанчо » 22 дек 2011 22:50

Тази я намерих случайно - фенове на Черноморец на гостуване в София за мач със Славия - средата на 80те на миналия век :mrgreen:
Изображение
[center]Member of Old School Boys [/center]

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 22 дек 2011 22:55

Футболен историк, виж какво инфо намерих в аналите, не знам само дали говориш английски...
History
FC Chernomorets
1905-1958
In 1905, a group of Bulgarian students from the Robert College of Istanbul created a new sports club in Burgas with the name SC Strela. Several years later, SC Strela was officially licensed as an association and in May, 1912, the local municipality chose the first staff and the first president of the club. In the period between 1918–1919, SC Strela had a roster of 200 members, slowly growing into an association with a big importance to the city. Тherefore some changes had to be made and on August 1, 1919, the first president of the club was chosen to be Stefan Ilic. By his suggestion, the club's name was chosen to be changed to SC Chernomorets and the same year, a football department was created to the sports society, named FC Chernomorets.

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 22 дек 2011 23:21

Аз имам един въпрос към по-старите тук - защо досега никъде не срещам името на Спартак БС. Отбора завършва 2ри в Б ЮИ В група през 1950 година :?: Намерих инфо за ттози отбор от форум на Странджа Металург (Грудово). Статията там за зараждането на отбора им е много интересна, като има снимки от историческа книга за отбора, написана от бащата на Златко Янков :mrgreen:
На няколко пъти се споменава за бургаските "грандове" Спартак и Локомотив.......

Потребителски аватар
калпазанчо
Контакти:

Мнениеот калпазанчо » 22 дек 2011 23:34

Нефтохимик 1962, ето една и за теб по-специално:
п.п. Тази имаш ли я?
Изображение

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 23 дек 2011 00:36

Лелеееееееееееее :o
Нааках се!!!!!!! Честно :o

Цена, имаш ли други подобни снимки? Давайте ги бе хора! Не се скъпете!!!
Калпазанчо? Ти?
[center]Изображение[/center]

Потребителски аватар
Futbolen_istorik
Контакти:

Мнениеот Futbolen_istorik » 23 дек 2011 01:00

NEFTOCHIMIK 1962 написа:
Futbolen_istorik написа:Някой знае ли кога е основан Победа който през 1933г. се обединява с ЖСК под името "ЖСК Победа".

1931

сигурно ли е, до сега съм срещал все че 1931г. е основан "ЖСК Победа", а тази формация се образува през 1933г. след обединението на ЖСК (1932г.) и Победа.
4 май 1924г. е велика дата за спорта в Ст. Загора на него ден спортистите от "Борислав" и "Рекорд" си подават другарска ръка и поставят основите на една здрава и мощна организация "Бероя"

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 23 дек 2011 09:46

Абе аз питах , ма пак да попитам .
Снимки на нафтата отпреди ерата Порточанов някой има ли ?
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

Потребителски аватар
NEFTOCHIMIK 1962
Контакти:

Мнениеот NEFTOCHIMIK 1962 » 23 дек 2011 17:22

калпазанчо написа:Нефтохимик 1962, ето една и за теб по-специално:
п.п. Тази имаш ли я?
Изображение

Е,ами аз я сложих тази в сайта на Нефтохимик,а после и тук.Има я в началото на темата.Стадион "Нефтохимик" в оригиналния му вид-1973 година е снимката.Всъщност това е картичка,много години я имаше по РЕП овете
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... ny9fY#t=7s "Името на НЕФТОХИМИК е такова, че и на малки вратички да играем и срещу майките и бащите си да играем, пак ще играем за победа!" - Димчо Ненов.

Потребителски аватар
Bartolomej
Контакти:

Мнениеот Bartolomej » 23 дек 2011 21:33

NEFTOCHIMIK 1962 написа:Е,ами аз я сложих тази в сайта на Нефтохимик,а после и тук.Има я в началото на темата.Стадион "Нефтохимик" в оригиналния му вид-1973 година е снимката.Всъщност това е картичка,много години я имаше по РЕП овете

смятай...
а за отбора Нефтохимик чух , чак 1993 година . А стадиона им го видях за първи път чак 1997 година :lol:
▒▓█▀▄▀▄ Ч Е Р Н О М О Р Е Ц ▀▄▀▄█▓▒
Акулите нападат само от глад или при самозащита

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 24 дек 2011 01:51

Благодаря на всички за поместените снимки., особенно за тези от сезон 1977-78г. Това беше за нас знаменателен сезон, след тежките 3 години в Б група. Не съм пропуснал среща в Бургас от този сезон, но за жалост взех да забравям подробности. На снимките се виждат Притъргов, Папазов, Делиминков, Райков, Калушев. На снимката с отбелязания гол от дузпа ако първият отляво е Павлов (не съм сигурен), то вторият до него твърдо е Пазачев. От Левски Спартак се вижда ясно Панов, мисля, че тройката е Тишански.

Върни се в “Черноморец”