Кадърен журналист ли е за вас Т.Русев ?

Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
govedo ood

Re: Кадърен журналист ли е за вас Т.Русев ?

Мнениеот govedo ood » 30 авг 2008 10:12

Браво пич 8-) яко е пристрастен към геренското тимче и много неща казани от него са абсолютни глупости :!: Когато си водещ на такова предаване като ГОНГ трябва даси с еднакви критерий към всички :!:
ЦСКА ЗАВИНАГИ

jivko
Контакти:

Мнениеот jivko » 30 авг 2008 17:44

Dano vsichki jurnalisti da sa kato Tometo!!!
Produljavai taka Tome , i ti blagodaria za hubavite predavania koito pravish pochti vseki den!!!
Budete jivi i zdravi,ti i Valio Grancharov!!!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 30 авг 2008 20:39

jivko написа:Dano vsichki jurnalisti da sa kato Tometo!!!
Produljavai taka Tome , i ti blagodaria za hubavite predavania koito pravish pochti vseki den!!!
Budete jivi i zdravi,ti i Valio Grancharov!!!

:!:
Добре, уважавам мнението ти, но пиши на кирилица.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

forever_blue
Контакти:

Мнениеот forever_blue » 17 сеп 2008 00:11

За мен Томислав е най-добрият и кадърен спортен журналист в България. Имам солидни аргументи в защита на това твърдение и мога да ги изкажа. Те са много, но ще се спра на най-важните.

1. 15 години №1 в ефира.
Може би една част от вас не си спомнят защото не са били родени ( :D ) или са били в пелени, но в далечната вече 1993 г. когато започваха, Томето и екипът му бяха много малко, мисля, че 5 човека - Томи, Вальо, Ники, Ирина и още една жена, която не си спомням как се казва. Дарик радио тъкмо прохождаше. Томислав и екипът превърнаха това предаване в институция, с която се съобразяват всички и от която черпят информация всички останали (които голяма част от вас смятат за "кадърни") техни колеги. За 15 години "Гонг" се превърна в най-слушаното предаване, което няма конкуренция и няма и да има. В него работят изключителни професионалисти и заслугата за техния подбор е изцяло на Томислав. Това ако не е белег за кадърност здраве му кажи.

2. Лидерски качества.
Не знам дали се вписва в критериите за кадърност, но кадърността не се корени само в професионализма, а и в това какъв си като човек. За мен Томислав е безспорният лидер и фактът, че основното ядро от хора стои при него, говори сам за себе си.

3. Професионализъм.
За да коментираш някакъв спорт, трябва поне малко от малко да си наясно с него. Омръзна ми да гледам и слушам хора, нямащи нищо общо с футбола, които дори не са се събличали в часовете по физическо, да коментират, пишат, говорят по темата. Томислав е играл футбол, дори е бил професионалист (май и съдия е бил, но не съм сигурен), познава играта в детайли, наясно е с терминологията (не знам дали ви се е случвало, но на мен често ми се случва аз и коментатора на някой мач да гледаме различни мачове ;))))) ) и умее да си служи с нея, видял е цялата мръсотия на БГ футбола отдолу, което е много важно. Бил е журналист във вестник (Старт), в телевизия (тук не се сещам в коя, но съм го гледал) и в радио (където е и до момента). Професионалист до мозъка на костите си и най-важното - работохолик.

4. Обективност.
Този е най-щекотливият критерий. Под обективност всеки човек разбира нещо различно, но обективността означава преди всичко да казваш истината в очите, дори и да те боли. Томислав критикува всички, когато са слаби и нищо не показват и възхвалява всички, когато направят нещо наистина значимо. А защо в предаването се говори предимно за Левски и ЦСКА? Сам го е казвал - най-популярните отбори в България е нормално да получават най-много време, предаването все пак е 1 час и трябва да се вместят доста неща. Преди когато го имаше радио "Гонг", беше по-лесно. Единствено времето е причината някои неща да паднат или да ги има по-малко. Относно пристрастията му мога да кажа, че всеки човек има право на мнение и пристрастия и при него съвсем не надделяват над обективността. Ники Александров също е пристрастен, но това не му пречи да критикува ЦСКА, когато са слаби (което не важи за внука на Сталин, лицето Г.А.) и това не го прави по-слаб журналист, напротив.

5. Субективност.
Това малко се припокрива с предната точка, но нейсе. Именно защото е пристрастен, Томислав си позволява да коментира мачове само на Левски и когато Левски е слаб, не им го спестява. Смело си казва мнението, без притеснения, за разлика от повечето си колеги, които ги е страх да кажат какво мислят, защото им се диктува (справка - вж Крум Савов (и цялата редакция на Нова), БНР, БНТ, Бтв, всички вестници и останали радиа).

Накрая малко за езика и речника му. Томислав е един от малкото спортни журналисти, които имат богат речник и не се запъват да говорят, без да си гледат в листата (между др едно от изискванията към подчинените му е да говорят, а не да четат когато са в ефир в сп шоу Гонг). Думите му се леят, особено когато е емоционално ангажиран с някоя тема. Много бързо може да премине от тема в тема, което говори, че е интелигентен. Освен всичко професията просто му се удава, той е роден за нея, притежава усет и талант, които рядко се срещат у другите.

В заключение мога да кажа, че е много жалко, когато критерият за това дали един журналист е добър или не, е това да съвпада с нечии пристрастия. Не можеш да кажеш "Ники е добър, защото е цесекар, а Томислав е слаб или некадърен, защото е левскар". Това граничи с мисленето на 5-годишно дете и въобще не може да бъде критерий за оценка.

Браво, Томе, продължавайте в същия дух! Вие крепите родната спортна журналистика, ако ви няма, тя загива. Като футбола и спорта ни, които отдавна са умрели и дори и вие не можете да ги спасите ;)))))))))))

Потребителски аватар
veni__85
Контакти:

Мнениеот veni__85 » 08 окт 2008 21:36

moje bi nai dobriq sporten jurnalist i vsi4ki ostanali ot gong 6toto drugite govorqt palni prostotii az li 4no na vseki ma4 namalqvam komentara na televizora do krai i si slu6am komentara na darik i gong

2much4you
Контакти:

Мнениеот 2much4you » 24 ное 2008 16:00

Томислав е много добър журналист!Предаванията му по Гонга са интересни и завладяващи.Но това левскарското в него личи от Каймановите острови,въпреки че се опитва да критикува,макар и с половин уста,слабостите на Левски.Евала на Мичмана лека му пръст!Никога в коментарите му не можеш да разбереш че е от Левски.Но да уточня.Мичмана в едно интервю каза си спомням,че е бил винаги привърженик на Спартак София,но обединнието с Левски го е принудило да застане на страната на Левски-Спартак.И как не след като от Спартак София в редиците на сините дойдоха Добромир Жечев,Милко Гайдарски,Георги Цветков,Васил Митков,Стефан Грозданов, и т.н

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 30 ное 2008 11:37

Вчера (събота 29.11.), след Пловдивското дерби, се връщах от Пловдив, за София с колата. Слушах Т. Русев по гонг маратон. Този с всеки изминал ден все повече изперква и ми се струва, че не трябва да го пускат в ефир. Само ще кажа, че вчера беше подхванал темата за педерастите, подчертавайки Гонзо за най-големия мъжкар!
В НАЦИОНАЛНО РАДИО, ВЪПРОСНИЯТ ТОМИСЛАВЧО, СИ ПОЗВОЛЯВА ДА КОМЕНТИРА С КОМПАНИЯТА СИ, АБСОЛЮТНО ТЕНДЕНЦИОЗНО МАЧОВЕТЕ, ПРЕЗ ПРИЗМАТА НА ЛЮБОВТА СИ КЪМ СИНИЯ КЛУБ И В МНОГО СЛУЧАИ, ОБИЖДА ТЕЗИ, НАПРИМЕР КАТО МЕН, КОИТО НЕ ПОНАСЯТ СЪЩИЯ ТОЗИ СИН КЛУБ. ВЧЕРА БЕШЕ ЕДИН ОТ ТЕЗИ СЛУЧАИ. :o :o :o :o
ЗА ПЕДЕРАСТИТЕ СЪМ СЪГЛАСЕН С НЕГО, НО НЕ И ЧЕ ГОНЗО Е МЪЖКАР. ГОНЗО Е ПРОСТО, ЕДИН НАГЪЛ СЕЛСКИ ТАРИКАТ! А И ЩОМ ВЪПРОСНОТО ВЪЗПИТАНИЕ НА ТОМИСЛАВЧО, МУ ПОЗВОЛЯВА ДА ГОВОРИ НЕЦЕНЗУРНО В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР, ТО СИ Е ЗА СМЕТКА НА ИМИДЖА МУ (КОЙТО ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ).

P.P. Г-н Русев, следващия път, като кълнете привърженици на други клубове, нехресващи отбора от Подуене - сетете се, че без другите отбори, няма да съществува и Вашия комунистически клуб, бивша дългогодишна подлога на червената върхушка.
Последна промяна от slavia_forever на 30 ное 2008 17:55, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Бижутера
Контакти:

Мнениеот Бижутера » 30 ное 2008 17:48

Имам лек за тебе.Не слушай Дарик,а си пусни някое друго спортно радио..упс то нямало друго,сорка 8-) ако те кефи слушаш,ако не те кефи местиш станцията на някоя чалга и се кефиш!Томето не е виновен,че е закърмен със синята идея,Ивайло Ангелов от БНТ също не е виновен,че коментира мачовете с червени очила,но това е действителността.
Нали за тва сме демокрация бе-правиш каквото сметнеш за правилно.Като не ти се слуша Дарик,пусни си Хоризонт или Веселина или която искаш радио станция.Но нормално е чорбар да не иска да слуша за Гонзо,то колко години вече стана наказанието от негова страна към ония от Панчарево.Вместо да се занимаваме с някви си Гонзовци да коментираме данчо Тъча или супер трансферите Гунлаугсон,Зе Руи или Викторс Мороз :lol: :lol: :lol: викаш по-добре нали :roll: Между другото дреме му на Томето кво си мисли твойто мозъче,тъй че няма нужда да се напрягаш да го обиждаш-най-много и майка ти да получи поздрави :)
Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
1899 Hoffenheim.
Wir kämpfen, siegen, geben niemals auf,
super Hoffe TSG!

Hoffe, Hoffe! Wir sind Hoffe!
In den Farben Blau und Weiß
1899 Superhoffenheim
Nur damit es jeder weiß!

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 30 ное 2008 18:03

Бижутера написа:Имам лек за тебе.Не слушай Дарик,а си пусни някое друго спортно радио..упс то нямало друго,сорка 8-) ако те кефи слушаш,ако не те кефи местиш станцията на някоя чалга и се кефиш!Томето не е виновен,че е закърмен със синята идея,Ивайло Ангелов от БНТ също не е виновен,че коментира мачовете с червени очила,но това е действителността.
Нали за тва сме демокрация бе-правиш каквото сметнеш за правилно.Като не ти се слуша Дарик,пусни си Хоризонт или Веселина или която искаш радио станция.Но нормално е чорбар да не иска да слуша за Гонзо,то колко години вече стана наказанието от негова страна към ония от Панчарево.Вместо да се занимаваме с някви си Гонзовци да коментираме данчо Тъча или супер трансферите Гунлаугсон,Зе Руи или Викторс Мороз :lol: :lol: :lol: викаш по-добре нали :roll: Между другото дреме му на Томето кво си мисли твойто мозъче,тъй че няма нужда да се напрягаш да го обиждаш-най-много и майка ти да получи поздрави :)

Аз харесвам Гонг Маратон, просто си мисля, че в НАЦИОНАЛЕН ефир, е редно да няма псувни, клетви и тенденция.
Щом като одобряваш това, че ако не съм съгласен с него, трябва да получа псувня в НАЦИОНАЛЕН ефир, тъй като няма кой, най-малко, да направи забележка на Т.Русев, толкова по-жалко. Смятам, че позиция като твоята, не прави чест на никого. Не говоря за цензура, а за спазване на елементарни правила на отношение и уважение, не само към опонетите, но и към аудиторията, като цяло. Все пак става въпрос за национален ефир. НЕКА И ПОСТАВИМ АКЦЕНТ ВЪРХУ ТОВА, ЧЕ КОЛЕГАТА, КОЙТО ВЧЕРА КОМЕНТИРА МАЧА НА ЧЕРНОМОРЕЦ И ГО ЧУ КАК ЗАВЪРШИ КОМЕНТАРА НА Т.РУСЕВ, ЗАЕДНО С КОЛЕГАТА ИМ ОТ СТУДИОТО СИ ПРИЗНАХА, ЧЕ НЕ ГО РАЗБИРАТ И ТОВА Е НЕОСПОРИМ ФАКТ!

tororoso
Контакти:

Мнениеот tororoso » 02 дек 2008 13:03

да си левскар не е клубна принадлежност-това е диагноза.тези хора сами си вярват и са напълно заблудени.една лъжа повторена 100пъти става истина.недопустимо е в национален ефир да демонстрираш клубна принадлежност.не слушам тава радио -никакъв интелект-повече приличат на шайка олигофрени от кварталната градинка.

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”