Допинг скандала в ЦСКА !

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: И втората проба положителна на К.Стоянов е положителна

Мнениеот Кашчей » 21 дек 2011 15:12

kufur написа:Предполагам,че експерти в областта на допинга ще публикуват становище или поне ще изразят такова и ще стане ясно колко е виновен Коце.Сега тук ,ако трябва да се осъди Стоянов, отива на доживот без право на помилване, просто в този форум,привържениците на фк Левски се изживяват на съдии и прокурори..

Ако си спомняш скандала с нашите щангисти в Сидни и ороцетама, за който твърдяха, че е попаднал случайно, но после се разбра, че всъщност е нещо, което се опитва да прикрие наличието на друг, по-силен стимулант, а всъщност ороцетамът не е стимулант (може и уроцетам да се пише, не съм много сигурен в правописа в момента).Забранено вещество можеш да приемеш по 3 начина:
-Напълно съзнателно
-Несъзнателно, като се довериш на лекаря на отбора, или на личния си лекар, без да се допиташ до спортен такъв
-Ако ти го влеят в болница, при животоспасяване

При последният случай няма как да си след седмица на спортния терен, та той отпада.Другите два са наказуеми от Антидопинговата комисия на МОК и нейните подразделения по федерации и НОК.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
kufur

Мнениеот kufur » 21 дек 2011 15:17

Кашчей написа:
kufur написа:Предполагам,че експерти в областта на допинга ще публикуват становище или поне ще изразят такова и ще стане ясно колко е виновен Коце.Сега тук ,ако трябва да се осъди Стоянов, отива на доживот без право на помилване, просто в този форум,привържениците на фк Левски се изживяват на съдии и прокурори..

Ако си спомняш скандала с нашите щангисти в Сидни и ороцетама, за който твърдяха, че е попаднал случайно, но после се разбра, че всъщност е нещо, което се опитва да прикрие наличието на друг, по-силен стимулант, а всъщност ороцетамът не е стимулант (може и уроцетам да се пише, не съм много сигурен в правописа в момента).Забранено вещество можеш да приемеш по 3 начина:
-Напълно съзнателно
-Несъзнателно, като се довериш на лекаря на отбора, или на личния си лекар, без да се допиташ до спортен такъв

При последният случай няма как да си след седмица на спортния терен, та той отпада.Другите два са наказуеми от Антидопинговата комисия на МОК и нейните подразделения по федерации и НОК.

Ми добре,ама дай да изчакаме развитието на случая,аз никъде не съм казвал,че Стоянов е невинен, но да дадем време на експертите да си свършат работата.А тук всяка секунда му се издава присъда, не мисля че е редно така.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 21 дек 2011 15:19

vaskonti написа:
Кашчей написа:Васконти, при първо провинение МОК наказва с 2 години, без значение от вида на забранения стимулант.Вече писах, че засега само футболисти избягват този срок на наказание, което не е много справедливо спрямо останалите видове спорт.С какво Коце Стоянов е по-добър от Каратанчева, да не говоря за много други наши спортисти, хванати с нещо забранено, та да му се разминава леко?

Явно от ФА на Англия не са знаели за този подход на МОК.
МОК ли? :shock:

Дисциплинарна комисия ли :shock: Тази международна антидопингова комисия да не е самостоятелен орган, без да е под нечия шапка?Какви права ще има тогава?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 21 дек 2011 15:25

kufur написа:
Кашчей написа:

-Напълно съзнателно

Ми добре,ама дай да изчакаме развитието на случая,аз никъде не съм казвал,че Стоянов е невинен, но да дадем време на експертите да си свършат работата.А тук всяка секунда му се издава присъда, не мисля че е редно така.

Пич, искаш нормална дискусия и се старая да ти я предложа.Тук вече няколко човека обясниха, че самото наличие на забранени вещества в допинг пробите е доказателство за вина и води след себе си наказание.За какви експерти още говориш, като те са си свършили работата в Атина.За твое сведение, Б пробата се отваря в присъствие на състезателя и представители на клуба (или федерацията, ако става въпрос за индивидуален спорт).След като отЦСКА не опровергават резултатите от Б пробата, значи нещата са ясни, а и правилниците в такъв случай са ясни.Това не ти е български наказателен съд, който може да пусне убиец да си ходи по живо, по здраво (Стависки).
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
kufur

Мнениеот kufur » 21 дек 2011 15:33

Пич,ако ще и 22 проби да отворят,концентрацията на забраненото вещество ,като е много малко над нормата и има обективно обяснение за това,дали ще има 2 годишно наказание :?: За това става въпрос,а не дали е взел нещо забранено.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 21 дек 2011 15:45

kufur написа:Пич,ако ще и 22 проби да отворят,концентрацията на забраненото вещество ,като е много малко над нормата и има обективно обяснение за това,дали ще има 2 годишно наказание :?: За това става въпрос,а не дали е взел нещо забранено.

Срокът, определен от МОК е 2 години.Ако Стоянов докаже, че организмът му сам произвежда това вещество, няма да го накажат изобщо.Не знам защо се хващате за сламката било малко над нормата.. колко малко, 0,1..0,05?Бъди сигурен, че при определянето на количеството концентрация е взета предвид възможно най-високата възможна вътрешноимунна концентрация.Над нея вече е ясно, че си сгазил лука.. и е без значение дали цялата леха с лук, или само крайните редове.Марко Пандиани от какво умря, от свръхпроизводство на стимуланти от организма му ли?Как да ти го обясня, че при нарушение на антидопинговият правилник, ти трябва да доказваш, че си невинен, а не антидопинговата комисия, че си виновен.Обективно обяснение, от рода на "пих сироп против кашлица" не върви пред нормалните антидопингови комисии.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
bobonikolov

Мнениеот bobonikolov » 21 дек 2011 15:49

Стоянов трябва да понесе отговорност за това,че е приел медикаменти без това да е съгласувано с лекаря на отбора.Друг е въпросът,че някои вещества мисля,че трябва да отпаднат от списъка на забранените в скоро време поради простата причина,че започват да се съдържат във все повече лекарства и ограничаването на приема на подобни вещества ще става все по-трудно.

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 21 дек 2011 15:55

" при първо провинение МОК наказва с 2 години, без значение от вида на забранения стимулант "
=======================================================
Ще кажа само няколко неща :
1. МОК няма нищо общо със случая и не те ще наказват футболиста на ЦСКА !!!
2. Наказанието ще е от комисия на БФС или от друг "български" спортен орган !!!
3. Защо К.Туре беше наказан от ФА а не от МОК,ФИФА или УЕФА?
4. Защо А.Контадор така и не получи и 1 месец наказание въпреки че в допингпробата му имаше над
допустимото съдържание на кленбутерол !!! Колездачът дори беше наказан първоначално за 1 г. , забележете "1 г."
но в последствие испанския колездачна федерация отмени наказанието наложено от друг орган .

Излишно се дразните по темата , БФС просто или ще препишат наказанието на Коло Туре от 8 месеца или дори ще дадат по-малко наказание 6 месеца и при 2-та варианта К.Стоянов ще пропусне 1 полусезон .
Ако му дадат по-малко от 6 месеца вече може да се започва изсипването на помия в/у БФС !!!!
Последна промяна от Pichichi на 21 дек 2011 15:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kufur

Мнениеот kufur » 21 дек 2011 15:56

Кашчей написа:
kufur написа:Пич,ако ще и 22 проби да отворят,концентрацията на забраненото вещество ,като е много малко над нормата и има обективно обяснение за това,дали ще има 2 годишно наказание :?: За това става въпрос,а не дали е взел нещо забранено.

Срокът, определен от МОК е 2 години.Ако Стоянов докаже, че организмът му сам произвежда това вещество, няма да го накажат изобщо.Не знам защо се хващате за сламката било малко над нормата.. колко малко, 0,1..0,05?Бъди сигурен, че при определянето на количеството концентрация е взета предвид възможно най-високата възможна вътрешноимунна концентрация.Над нея вече е ясно, че си сгазил лука.. и е без значение дали цялата леха с лук, или само крайните редове.Марко Пандиани от какво умря, от свръхпроизводство на стимуланти от организма му ли?Как да ти го обясня, че при нарушение на антидопинговият правилник, ти трябва да доказваш, че си невинен, а не антидопинговата комисия, че си виновен.Обективно обяснение, от рода на "пих сироп против кашлица" не върви пред нормалните антидопингови комисии.

Да ми го обясниш можеш, но да ми втълпиш,че Стоянов е за 2 годишно наказание неможеш.За теб е виновен и край с него,за мен е виновен, но искам да видя колко, според експерти медици :!: Преди години един друг популярен наш футболист беше с положителна допинг проба,не си спомням колко го наказаха, ще ми припомниш ли

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 21 дек 2011 15:57

bobonikolov написа:Стоянов трябва да понесе отговорност за това,че е приел медикаменти без това да е съгласувано с лекаря на отбора.Друг е въпросът,че някои вещества мисля,че трябва да отпаднат от списъка на забранените в скоро време поради простата причина,че започват да се съдържат във все повече лекарства и ограничаването на приема на подобни вещества ще става все по-трудно.

Никой не забранява/ограничава употребата на тези "лекарства"!Само,че си има установен ред за това!Ред,който нито Стоянов,нито ЦСКА са спазили!

Върни се в “Архив”