Какво да правим тези които не сме от народа

Модератори: Модератор ЦСКА, paceto, mistreated, kartago, SkArY_9, delqnski47, slavia_forever, Casper, vaskonti, Madridist, Udoji90

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Re: Какво да правим тези които не сме от народа

Мнениеот Old_death » 19 дек 2011 07:52

1.След като казах,че преди Девети не сме били репресирани,тази снимка показва...какво точно?
2."Щом няма къде да си върнете отличията,които сте спечелили,докато са ви "репресирали",поне не се хвалете с тях или ги свалете от сайта си."
Когато Олимпик М върнат Купата на КЕШ,след като Б.Тапи беше изхвърлен от футбола за корупция.Или,когато я снемат от сайта си!
3.Нека позная!Пасквилчето е от "Спирт1" и е написано от:
а)ГА
б)П.Суровянски
в)Кольо Колелото
4."...от обединението ФК Левски печели 7 национала на Спартак и двама на Локомотив София, единият от които е футболистът на годината Никола Котков,..."
Ей това,ако ми го разясниш...Далаверката между Левски,Спартак и Котков...
5."В същото време те обвиняват косвено най-българския отбор, че е причина за тази уж репресия."
И "най-българският" отбор е?
Има ли нужда да продължавам?
ПП.Само ще ти кажа,че ако не ви бяха обединили "насилствено" със Спартак,щяхте да бъдете същото посредствено отборче,каквото бяхте до тогава.
Ето ти "успехите" на "славния" Спартак Сф ПРЕДИ обединението с Левски:
Носител на Националната купа (1968)
Вицешампион на България (1951, 1952)
Финалист за Националната купа (1952, 1967)
3 място в Републиканското първенство (1947)
Добре,че са ни "обединили" с този "гранд"!Голям кяр!!!А,пък,ако ми изброиш и тези "7 национала",дето сме ги "спечелили" от Спартак...

1.Снимката показва,че и преди 1944 година сте имали такъв модел на поведение.
2.Нормален отговор за такива като теб.Плещите си за комунистическите отбори и колко сте били "мачкани" от режима,но не се отказвате от благинките,които ви даде тоя режим."Синия отбор на червената партия".Не видях и коментар за материалите,повтарям материалите,а не измислици от нета,които пращаш ти.Неудобен въпрос,нали!
3.Пак избирателно невежество.Искаш да ми кажеш,че не знаеш кой е Крушовенски,или и за него не ти е удобно да коментираш.Можеш спокойно да провериш и ще видиш,че всичко казано за него е истина.Върл комунист,лежал в затвора за комунистическа и терористична дейност,член на УС на Левски и председател на клубът.Като прибавиш към него Тито,Сталин и Димитров,може да ти стане ясно "антикомунистическата" дейност на клубът по време на похода към Мусала с бюста на "вожда и учителя" на гръб.
4.Покажи ми къде съм говорил за 7 НАЦИОНАЛА ОТ СПАРТАК?
До тук с мита за антикомунизма и репресиите към Левски и приказките за несъгласието на феновете с тия обединения.Само ще ти кажа,че ако не ви бяха обединили "насилствено" със Спартак,щяхте да бъдете същото посредствено отборче,каквото бяхте до тогава.Бягай сега да се образоваш.Щом няма къде да си върнете отличията,които сте спечелили,докато са ви "репресирали",поне не се хвалете с тях или ги свалете от сайта си.

Това е оригинален цитат от поста ми.Покажи ми цитата с националите на Спартак!Поредната лъжа от един син лъжец.Да,по това време Левски след 1950-та година печели само три титли,криминалната служебна титла през 1953 година,спечелена след забраната на титулярите на ЦСКА да се състезават за първенството,1965 и 1968 година.За тоя период са спечелени и три купи.Моментално след съединяването със Спартак взимате 6-7 техни футболисти,които играят няколко години в Левски-Спартак и носят няколко титли и купи на клубът.Абсолютно съм прав в твърдението си,че без това обединение,щяхте да сте си същото посредствено отборче,каквото бяхте преди 1969 година.Влез във вашия сайт и виж за кои футболисти взехте от Спартак,Това упражнение съм го правил два пъти и нямам намерение да го правя за всеки.Можеш да започнеш с П.Панов и Д. Жечев.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 19 дек 2011 10:00

Old_death написа:3.Пак избирателно невежество.Искаш да ми кажеш,че не знаеш кой е Крушовенски,или и за него не ти е удобно да коментираш.Можеш спокойно да провериш и ще видиш,че всичко казано за него е истина.Върл комунист,лежал в затвора за комунистическа и терористична дейност,член на УС на Левски и председател на клубът.Като прибавиш към него Тито,Сталин и Димитров,може да ти стане ясно "антикомунистическата" дейност на клубът по време на похода към Мусала с бюста на "вожда и учителя" на гръб.
До тук с мита за антикомунизма и репресиите към Левски и приказките за несъгласието на феновете с тия обединения.Само ще ти кажа,че ако не ви бяха обединили "насилствено" със Спартак,щяхте да бъдете същото посредствено отборче,каквото бяхте до тогава.Бягай сега да се образоваш.Щом няма къде да си върнете отличията,които сте спечелили,докато са ви "репресирали",поне не се хвалете с тях или ги свалете от сайта си.

Това е оригинален цитат от поста ми.Покажи ми цитата с националите на Спартак!Поредната лъжа от един син лъжец.Да,по това време Левски след 1950-та година печели само три титли,криминалната служебна титла през 1953 година,спечелена след забраната на титулярите на ЦСКА да се състезават за първенството,1965 и 1968 година.За тоя период са спечелени и три купи.Моментално след съединяването със Спартак взимате 6-7 техни футболисти,които играят няколко години в Левски-Спартак и носят няколко титли и купи на клубът.Абсолютно съм прав в твърдението си,че без това обединение,щяхте да сте си същото посредствено отборче,каквото бяхте преди 1969 година.Влез във вашия сайт и виж за кои футболисти взехте от Спартак,Това упражнение съм го правил два пъти и нямам намерение да го правя за всеки.Можеш да започнеш с П.Панов и Д. Жечев.

"Покажи ми цитата с националите на Спартак!"
"Тезата за бягството на левскарите беше измислена, за да се противопостави на документите, които показват, че ФК Левски спечелва от решението за обединение на ФК Левски със Спартак, взето от левскарите в по върховете на държавата: Ангел Солаков и Борис Велчев. След като не можаха да кажат нищо срещу фактите, че от обединението ФК Левски печели 7 национала на Спартак и двама на Локомотив София, единият от които е футболистът на годината Никола Котков, както и нов стадион и огромен брой други придобивки, левскарите казаха: до, но феновете не приеха това обединение."
Този пасаж е цитат от:
а)коледното приветствие на президента Обама
б)предизборната реч на Путин
с)"Тримата мускетари" на Дюма
1.Не разбрах как "обединението" със Спартак е довело в Левски Н.Котков,ама нейсе...
2.За Крушовенски прочетох.Не разбрах дали ти си прочел кой е майорът от МИЛИЦИЯТА Иван Мирски,ама нейсе...Впрочем Владимир Григориев-Владиса е осъден от "Народния съд" на доживотен затвор. :o Много интересен факт за първия председател на отбора,който,УЖ,бил лизал незнамсиквоси...
3.В момента в Реал М играят национали на 6 държави,което по твоята логика означава...какво?Абсолютно нищо!
ПП.По време на "обединението" в Левски играят националите:
1.Г.Аспарухов
2.Ст.Аладжов
3.А.Костов
4.Б.Михайлов
5.Г.Соколов
6.Я.Кирилов
7.Цв.Веселинов
8.К.Ивков
9.Ст.Павлов
10.Г.Каменски
А така-а-а-а...Ми те излязоха цял отбор,бре!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 19 дек 2011 11:42

blue avalanche написа:
Old_death написа:3.Пак избирателно невежество.Искаш да ми кажеш,че не знаеш кой е Крушовенски,или и за него не ти е удобно да коментираш.Можеш спокойно да провериш и ще видиш,че всичко казано за него е истина.Върл комунист,лежал в затвора за комунистическа и терористична дейност,член на УС на Левски и председател на клубът.Като прибавиш към него Тито,Сталин и Димитров,може да ти стане ясно "антикомунистическата" дейност на клубът по време на похода към Мусала с бюста на "вожда и учителя" на гръб.

"Покажи ми цитата с националите на Спартак!"
"Тезата за бягството на левскарите беше измислена, за да се противопостави на документите, които показват, че ФК Левски спечелва от решението за обединение на ФК Левски със Спартак, взето от левскарите в по върховете на държавата: Ангел Солаков и Борис Велчев. След като не можаха да кажат нищо срещу фактите, че от обединението ФК Левски печели 7 национала на Спартак и двама на Локомотив София, единият от които е футболистът на годината Никола Котков, както и нов стадион и огромен брой други придобивки, левскарите казаха: до, но феновете не приеха това обединение."
Този пасаж е цитат от:
а)коледното приветствие на президента Обама
б)предизборната реч на Путин
с)"Тримата мускетари" на Дюма
1.Не разбрах как "обединението" със Спартак е довело в Левски Н.Котков,ама нейсе...
2.За Крушовенски прочетох.Не разбрах дали ти си прочел кой е майорът от МИЛИЦИЯТА Иван Мирски,ама нейсе...Впрочем Владимир Григориев-Владиса е осъден от "Народния съд" на доживотен затвор. :o Много интересен факт за първия председател на отбора,който,УЖ,бил лизал незнамсиквоси...
3.В момента в Реал М играят национали на 6 държави,което по твоята логика означава...какво?Абсолютно нищо!
ПП.По време на "обединението" в Левски играят националите:
1.Г.Аспарухов
2.Ст.Аладжов
3.А.Костов
4.Б.Михайлов
5.Г.Соколов
6.Я.Кирилов
7.Цв.Веселинов
8.К.Ивков
9.Ст.Павлов
10.Г.Каменски
А така-а-а-а...Ми те излязоха цял отбор,бре!

Явно трябва да се повтаря.Къде в мой пост видя да казвам,че при обединението между Левски и Спартак в сините редици се вливат 7 НАЦИОНАЛНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ от Спартак?Повтарям за :Къде в мой пост е казано,че Левски след обединението взима 7 НАЦИОНАЛНИ състезатели от Спартак?Покажи ми тоя пост и ще си призная грешката,но не намериш ли такъв с пълно право мога да те наричам лъжец.Кой е тоя футболист,който визираш под номер 4?Да не би да имаш предвид Борислав Михайлов?Ако влизаш тук само да дразниш и да си избиваш комплексите,ще е по добре да намираш по полезно поле за изява.
В резултат на това председателят счита, че въз основа на информацията и документацията, които са на разположение, няма друга алтернатива, освен да се заключи, че новият клуб ЦСКА-София изглежда е спортният наследник на първоначалния длъжник, ЦСКА София.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 19 дек 2011 15:34

Old_death написа:Явно за малоумните трябва да се повтаря.Къде в мой пост видя да казвам,че при обединението между Левски и Спартак в сините редици се вливат 7 НАЦИОНАЛНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ от Спартак?Повтарям:Къде в мой пост е казано,че Левски след обединението взима 7 НАЦИОНАЛНИ състезатели от Спартак?Покажи ми тоя пост и ще си призная грешката,но не намериш ли такъв с пълно право мога да те наричам лъжец.Кой е тоя футболист,който визираш под номер 4?Да не би да имаш предвид Борислав Михайлов?Ако влизаш тук само да дразниш и да си избиваш комплексите,ще е по добре да намираш по полезно поле за изява.

Явно трябва да се повтаря
"от Old_death на 18 Дек 2011 17:43
Тезата за бягството на левскарите беше измислена, за да се противопостави на документите, които показват, че ФК Левски спечелва от решението за обединение на ФК Левски със Спартак, взето от левскарите в по върховете на държавата: Ангел Солаков и Борис Велчев. След като не можаха да кажат нищо срещу фактите, че от обединението ФК Левски печели 7 национала на Спартак и двама на Локомотив София, единият от които е футболистът на годината Никола Котков, както и нов стадион и огромен брой други придобивки, левскарите казаха: до, но феновете не приеха това обединение."
Това от чий пост е?
"Тоя футболист",който "визирам под номер 4" е Бисер Михайлов!Капиш?Не се изказвай неподготвен!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 19 дек 2011 17:03

blue avalanche написа:
Old_death написа:Явно трябва да се повтаря.Къде в мой пост видя да казвам,че при обединението между Левски и Спартак в сините редици се вливат 7 НАЦИОНАЛНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ от Спартак?Повтарям за :Къде в мой пост е казано,че Левски след обединението взима 7 НАЦИОНАЛНИ състезатели от Спартак?Покажи ми тоя пост и ще си призная грешката,но не намериш ли такъв с пълно право мога да те наричам лъжец.Кой е тоя футболист,който визираш под номер 4?Да не би да имаш предвид Борислав Михайлов?Ако влизаш тук само да дразниш и да си избиваш комплексите,ще е по добре да намираш по полезно поле за изява.

Явно трябва да се повтаря
Тезата за бягството на левскарите беше измислена, за да се противопостави на документите, които показват, че ФК Левски спечелва от решението за обединение на ФК Левски със Спартак, взето от левскарите в по върховете на държавата: Ангел Солаков и Борис Велчев. След като не можаха да кажат нищо срещу фактите, че от обединението ФК Левски печели 7 национала на Спартак и двама на Локомотив София, единият от които е футболистът на годината Никола Котков, както и нов стадион и огромен брой други придобивки, левскарите казаха: до, но феновете не приеха това обединение."
Това от чий пост е?
"Тоя футболист",който "визирам под номер 4" е Бисер Михайлов!Капиш?Не се изказвай неподготвен!

от Old_death на 18 Дек 2011 17:43
Това е някакъв мой пост,който цитираш.Сега се върни назад и намери мой пост от тая дата и тоя час.
от шивача на 17 Дек 2011 00:19

С настоящата статия имам желание да опровергая една измислица и вредните слухове, носещи се край тази измислица, които пречат на нормалните възприятия на феновете на ФК Левски и създават напрежение сред привържениците на хубавия български футбол. Измислицата е свързана с репресията над ФК Левски през 1969 и обвързването й с ЦСКА. Тя е част заблудата на левскарите, а не е много добре да се живее с лъжи и по този начин футболните фенове на различните отбори да се настройват един срещу друг. Част от лефскарите и най-вече част от журналистите се опитват да изкарат ФК Левски репресиран от обединението със Спартак София и за доказателство посочват отлива на публика, и, както го наричат, бягството от стадиона на феновете на ФК Левски, които не приели обединението. В същото време те обвиняват косвено най-българския отбор, че е причина за тази уж репресия.

Тезата за бягството на левскарите беше измислена, за да се противопостави на документите, които показват, че ФК Левски спечелва от решението за обединение на ФК Левски със Спартак, взето от левскарите в по върховете на държавата: Ангел Солаков и Борис Велчев. След като не можаха да кажат нищо срещу фактите, че от обединението ФК Левски печели 7 национала на Спартак и двама на Локомотив София, единият от които е футболистът на годината Никола Котков, както и нов стадион и огромен брой други придобивки, левскарите казаха: до, но феновете не приеха това обединение.

Това е оригиналния пост,който цитираш.В един мой друг пост съм цитирал статия,копирана от Шивача,но това не ти попречи да измайсториш всичко като мое дело!Въобще не си се притеснил от факта,че НЯМАМ ПОСТ ОТ ТАЯ ДАТА И ТОЯ ЧАС,който си цитирал.С една дума пак по подуенски.Не съм изненадан,след наглия ви опит с измисления печат под "учредителния" ви протокол от 1911 година.Лъжи и инсинуации.Цитираш някакъв мой несъществуващ пост и ми слагаш в устата думите на Шивача!Ало,ДС май няма задръжки!Измий си очичките,вземи си дозата и мирясай!Най-добре е да се скриеш и да не се вестяваш.Толкова си се оцапал.Преставам да си губя времето с такива като теб.Не стига,че си некоректен в спора,а и лъжеш като.....Защо ли не съм изненадан!

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 19 дек 2011 23:38

Old_death написа:
blue avalanche написа:
Old_death написа:Явно за малоумните трябва да се повтаря.Къде в мой пост видя да казвам,че при обединението между Левски и Спартак в сините редици се вливат 7 НАЦИОНАЛНИ СЪСТЕЗАТЕЛИ от Спартак?Повтарям за олигофрените:Къде в мой пост е казано,че Левски след обединението взима 7 НАЦИОНАЛНИ състезатели от Спартак?Покажи ми тоя пост и ще си призная грешката,но не намериш ли такъв с пълно право мога да те наричам лъжец.Кой е тоя футболист,който визираш под номер 4?Да не би да имаш предвид Борислав Михайлов?Ако влизаш тук само да дразниш и да си избиваш комплексите,ще е по добре да намираш по полезно поле за изява.

Явно за малоумните трябва да се повтаря
Тезата за бягството на лефскарите беше измислена, за да се противопостави на документите, които показват, че ФК Левски спечелва от решението за обединение на ФК Левски със Спартак, взето от лефскарите в по върховете на държавата: Ангел Солаков и Борис Велчев. След като не можаха да кажат нищо срещу фактите, че от обединението ФК Левски печели 7 национала на Спартак и двама на Локомотив София, единият от които е футболистът на годината Никола Котков, както и нов стадион и огромен брой други придобивки, лефскарите казаха: до, но феновете не приеха това обединение."
Това от чий пост е?

от Old_death на 18 Дек 2011 17:43
Това е някакъв мой пост,който цитираш.Сега се върни назад и намери мой пост от тая дата и тоя час.
Въобще не си се притеснил от факта,че НЯМАМ ПОСТ ОТ ТАЯ ДАТА И ТОЯ ЧАС,който си цитирал.С една дума пак по подуенски.Не съм изненадан,след наглия ви опит с измисления печат под "учредителния" ви протокол от 1911 година.Лъжи и инсинуации.Цитираш някакъв мой несъществуващ пост и ми слагаш в устата думите на Шивача!Ало,ДС май няма задръжки!Измий си очичките,вземи си дозата и мирясай!Най-добре е да се скриеш и да не се вестяваш.Толкова си се оцапал.Преставам да си губя времето с такива човекоподобни като теб.Не стига,че си некоректен в спора,а и лъжеш като циганин.Защо ли не съм изненадан!

стр.72,6-ти отгоре надолу...Опа-а-а... :o

Потребителски аватар
msm
Контакти:

Мнениеот msm » 20 дек 2011 01:52

blue avalanche написа:стр.72,6-ти отгоре надолу...Опа-а-а... :o

Малии, ама колко си нагъл! Първо твърдиш, че е написал за 7 национала, после вкарваш чуждо мнение с негова рег., с час в който той няма мнение, а накрая цитираш, съвсем различно от друго време,в което няма написано нищо за национали!
И, за да докажа истинноста на думите на Old_death , ще ти постна, кои футболисти са дошли от Спартак след обединението:
На 22 януари 1969 година Левски е обединен с отбора на Спартак (София) и Спортист (София) под покровителството на Министерството на вътрешните работи, а в отбора навлизат много футболисти продукт на други школи: от Спартак (София) (някои от които се превръщат в легенди на клуба): Стефан Аладжов, осемнадесет годишният Павел Панов , Добромир Жечев - Бобата, Милко Гайдарски - Пилето, Васил Митков - Шопа, Людмил Горанов, Михаил Гьонин, Георги Цветков - Цупето, Иван Стоянов - Типеца , както и юношите на Марек - Кирил Миланов, Спартак (Плевен) - Пламен Николов и Тодор Барзов, на Черноморец (Бургас) - Руси Гочев, на Ком (Годеч) - Стефан Павлов !

Както и за много други неща, изобщо не си знаете нито историята, нито футболистите! Ама сте тръгнали "краставици да изправяте"!

Потребителски аватар
Old_death
Контакти:

Мнениеот Old_death » 20 дек 2011 11:41

msm написа:
blue avalanche написа:стр.72,6-ти отгоре надолу...Опа-а-а... :o

Малии, ама колко си нагъл! Първо твърдиш, че е написал за 7 национала, после вкарваш чуждо мнение с негова рег., с час в който той няма мнение, а накрая цитираш, съвсем различно от друго време,в което няма написано нищо за национали!
И, за да докажа истинноста на думите на Old_death , ще ти постна, кои футболисти са дошли от Спартак след обединението:
На 22 януари 1969 година Левски е обединен с отбора на Спартак (София) и Спортист (София) под покровителството на Министерството на вътрешните работи, а в отбора навлизат много футболисти продукт на други школи: от Спартак (София) (някои от които се превръщат в легенди на клуба): Стефан Аладжов, осемнадесет годишният Павел Панов , Добромир Жечев - Бобата, Милко Гайдарски - Пилето, Васил Митков - Шопа, Людмил Горанов, Михаил Гьонин, Георги Цветков - Цупето, Иван Стоянов - Типеца , както и юношите на Марек - Кирил Миланов, Спартак (Плевен) - Пламен Николов и Тодор Барзов, на Черноморец (Бургас) - Руси Гочев, на Ком (Годеч) - Стефан Павлов !

Както и за много други неща, изобщо не си знаете нито историята, нито футболистите! Ама сте тръгнали "краставици да изправяте"!

Правя една бърза справка за да видя до колко са верни сведенията в поста на Шивача.Виж какво открих:
1.Стефан Аладжов- Има 30 мача и 1 гол в "А" националния отбор
2.Павел Панов-Има 44 мача (7 като капитан) и 13 гола за националния отбор
3.Добромир Жечев- Има 73 мача и 2 гола в националния отбор, като 9 пъти е негов капитан. Дебютира на 16 юни 1961 г. при победата с 2:0 над Финландия в Хелзинки. Последният му мач е на 1 юни 1974 г. срещу Англия в София (0:1)
4.Милко Гайдарски-Има 30 мача за "А" националния отбор (1967-1973)
5.Васил Митков-Има 17 мача и 5 гола за "А" националния отбор (1967-1972).
6.Михаил Гьонин-Има 7 мача и 2 гола за "А" националния отбор (1967-1969)
7.Иван Стоянов - Типеца-за него намерих сведение само,че е играл на Световното първенство през 1974 година.Пак национал.
8.Стефан Павлов- Има 7 мача за "А" националния отбор (1968-1975)
Оказва се даже,че Шивача не е сбъркал.Милиционерските "репресии" и "нежеланото" сливане през 1969 година им вкарва в отбора по голямата част от националния отбор.Направо са ги обезчестили! ;) Но това не пречи на малкия пъпчасал син лъжец да продължава да прави фалшификации и да плещи глупости!
p.s.http://www.sport1.bg/sport1/node/241108
Прочети и това за финал.Много го мразят,но е разбираемо,защото им казва истината в очите :)

peliforewer
Контакти:

Мнениеот peliforewer » 20 дек 2011 15:46

И тъй като това ми стана топ тема от както съм във форума ,искам да Ви благодаря за коментарите и се радвам че се провеждат в един добър тон,с много малки изключения,но и те са в рамките на нормалното.Сега искам да Ви споделя нещо което ми направи впечатление снощи на "Спортист на годината",това че за първи път от две години насам на такова масово събиране на елитни спортисти,отсъстваше Министър-председателя.Очаквах да разбера причината за отсъствието,но "независимите" български медии вече втори ден мълчат.А по предварителен сценарии,който изтече в медиите ББ трябваше да награди първите трима.Ако някой има някаква достоверна информация за отсъствието ще ми е интересно да я чуя.По нататък и аз ще направя своят коментар.
W84me ( Блатер) ..
Айнтрахт е по-висока класа от Айнтрахт и въпреки това срещу тях мога да ти изброя 3 положения от игра. Днес 0...
След Левски - АЗ Алкмаар 0-2 ...

honda
Контакти:

Мнениеот honda » 21 дек 2011 01:06

Мислех да не вземам участие в спора, но не срържах. Чета тук някакви неща и не вярвам на очите си. Създател на ЦСКА бил някой си майор Мирски. Абе някой сериозно ли я мисли тази глупост. Все пак има хора ,които сме служили в армията и помним онези времена. Ами един майор няма властта да назначава или уволнява офицери , дори няма право да ги наказва или награждава- даже за последното няма правомощия . Назначаване на офицери в армията се извършваше единствено със заповед на МО ,никой друг нямаше право да издава подобни заповеди . Така , че ясно кои са създателите на ЦСКА – ген. Г.Дамянов и ген. Б.Българанов – съответно министър на отбраната в онзи период и заместник министър и началник на политическото управление в армията. И двамата членове на най-висшето ръководство на БКП( в онзи момент БРП(к)). Интересно е че и двамата са участвали в бойни действия на страната на чужда армия срещу българската армия и генералските им звания не са от българската армия а от друга враждебна на България в онзи момент армия.
Също така ми е интересно какво общо има с АС-23 ген Вл.Стойчев , апропо от кого е произведен в генерал след като през 1935г (тогава полковник) е осъден за противодържавна дейност и разжалван. И точно на кое Общо събрание и при какъв кворум е избран за председател ? И кое точно общо събрание на АС-23 и в какъв състав е взело решението за сливането?
Между другото като фен на Левски нямам нищо против ЦСКА да бъде признат за наследник на АС-23 . просто АС-23 има ужасяваща статистика от мачовете си с Левски .
Доколкото си спомням бях първия човек в този форум ,който писа ,че няма как притенциите на ЦСКА към имуществото на АС-23 да бъдат задоволени. Доста съм писал по темата не обичам да се повтарям. Иначе по един или друг начин ЦСКА ще получи стадиона си и няма да плаща наем за него ,но друг е въпроса че разходите по подръжката са в пъти по-големи от наема. Много червени фенове обичат да се оплакват, че те плащат наем за Армията,но забравят ,че до 2005г ЦСКА не само че не плащаше наем , а дори и разходите по подръжката на стадиона се поемаха от бюджетно ведомство като МО.
Виждам,че много се спекулира с това ,че Левски е станал първия „ведомствен отбор“- подкрепян от комунистите ,интересно ако е така защо Левски става отбор на пощите ,на едно от най-бедните министерства и чийто министър в онзи момент няма нищо общо с БКП,а не на МВР ,което е едно от двете най-влиятелни министерства и има за министър комуниста Антон Югов? – Много сложен въпрос. Не е ли по логично да стане отбор на МВР още през 1944 и защо не е станал?
Виждам че много се спекулира и със спонсорствотвото на Левски от Мтел. Ако искаме да бъдем максимално точни Мобилтел беше спонсор на Левски още през 1996 когато нямаше нищо общо с М.Чорни и министрите от правителството на Ив.Костов тогава си в опозиция. Реално погледнато спонсорството на Мтел над Левски няма нищо общо с доминиращата роля на същата компания на комуникационния пазар. Някой мисли ли сериозно ,че Ев.Бакърджиев примерно ще предпочете М.Чорни да даде 10млн на Левски и 10 млн на него , пред дилемата да даде всичките пари на него. Ами въпроса ми изглежда риторичен. А за самия М.Чорни няма голяма разлика между това дали ще даде парите на Ев.Бакърджиев или на Левски. Просто Мтел търсиха футболен отбор който да бъде тяхно лице в една мощна рекламна кампания която беше не само в спорта а и в много други области и продължи няколко години – в такъв случай напълно нормално е левскара Вл.Грашнов да се насочи към Левски. Още повече че в онзи момент собственик на другия голям отбор беше най-богатия българин Ил.Павлов ,човек който в онзи момент имаше доста сериозни проблеми с правителството , а също така и никак не добри отношения с Чорни и Грашнов. Така че решението Мобилтел да се насочи към Левски е напълно нормално и естествено още повече,че вече Левски е носил логото на същата компания. Доказателство за това е и че Мтел все още спонсор на Левски 10 години след като М.Чорни няма нищо общо с телекомуникационната компания.
А относно доминиращата роля на Мтел на пазара на мобилни услуги тя бе постигната по друг начин и тук ФК Левски няма никаква роля- просто е прекалено малка карта в голямата игра за милиарди . Историята е малко по-друга през есента1997 и началото на 1998 М.Чорни е реален собственик на една българска банка, в друга банка има депозирана много сериозна сума,а трета банка му дължи много сериозна сума. Депозита му е блокиран и той не може да го изтегли ,ако банката позволи тегленето е щяла да фалирала. Както и другата банка която му дължи пари ,ако ги изплати също ще фалира. На среща между Муравей Радев и Чорни министъра му обяснява че парите са си негови и ако иска да си ги вземе не може дабъде спрян ,но това ще доведе до нова банкова криза в България ,предишната е била преди по-малко от година, и правителството не може да позволи това понеже това значи и неговия край. Но в замяна на това му дават най-апетитното парче от тортата – монопол върху пазара на мобилни комуникации. От цялата тази далавера М.Чорни излиза на печалба с няколко милиарда ,а и доста хора от управляващите не станаха в никакъв случай по –бедни.

Върни се в “ЦСКА”