Мнениеот slavia1913 » 19 дек 2011 19:29
Винс ще е при защитаващите титлата си Маверикс.
И аз искам да почва тоя сезон. Писна ми ксамо от футбол, а и Лукой явно няма повече да ги гледаме на по-виско ниво от БГ стандарта, та за мен като баскет фен, подновяването на сезона си е прекрасно.
Мисля, че ни очаква един доста непредвидим сезон. Има доста отбори, които ще се борят за титлата на Мавс, Лос Анджелис Клипър с Крис Пол и невероятният Блайк Грифин изглеждат като доста сериозен конкурент на отново уж големият фаворит Хийт, който пък разполагат с "кралчето" дето психиката му отива на кино в решителни моменти. Чикаго пък не се подсилиха сериозно и въпреки невероятният Роуз може и да си останат пак само с някой финал на конференцията. Съгражданите на Клипърс от Лейкърс пък за пръв път откакто гледам баскетбол са уж извън сериозните сметки. НБА сериозно раздруса Лейкарс като блокира трансфера на Пол, от там след като им беше заявено в лицето на Гасол и Одъм, че не са нужни единият си стегна багажът за Далас, а другият със сигурност не му е най-комфортно в града на ангелите. Трябва да сложим и факторът треньор, срещу когото има сериозни критики, че не е на ниво и че Кобе не е на ти с тего. Първият на Запад от миналият сезон Спър могат да мътят водата, но и там годиниките тежат много и се видя в плейофите. Оклахома лично за мен са най-сериозният фаворит на запад, невероятен състав. На Изток почти сигурно ще е битка между Хеийт и Булс, Бостън имат проблеми, загубиха титуляр и няма кой да го замисти заради липса на свободни пари.
Като фен на Даласци от почти десетилетие ми се иска да защитим титлата си, но ще е изключително трудно. Загубихме един от най-добрите цащитници в лигата в лицето на Тайсън Чандлър, напуснаха ни и други играчи, изиграли сериозна роля в спечелването на титлата. Одъм и Картър са изключителни баскетболисти, но и на двамата им тежат годиниките, а и както го виждам много е възможно Одъм да бъде използван като център доста често, което не му е все пак позицията, просто да ако иска да играе PF или SF ще трябва да е резерва на Дирк, Шон Мериън и Джеъсн Тери. Надявам се талантливият ни гард Роди Бобоа да спре с лошите контузии и да помога на Джейсън Кид. Резервната скамайка на пръв поглед отново е доста добра, а това беше един от сериозните фактори за титлата. Талантливият Доминик Джоунс се завръща от Девелъпмънт Лигата и изглежда, че ще играе роля в отбора, през този сезон.
Далас заложиха на е една доста рискова стратегия с това, че не предложиха договор на Чандлър и някой други и взеха евтино Одъм и Картър. Стратегията на Кюбан е догодина с парите, които ще се акумулират да привлече Дуайт Хауърд, но там ще трябва да се бори с ЛАЛ и Бостън ако не се лъжа. Кюбан е стара лисица, но един трансфер през сезона може сериозно да му осуети плановете. И все пак отборът в момента със сигурност не е по-слаб, просто е трансформиран, дано само тази ахилесова пета защита не ни провали при липсата на на център от типа на Таъсн Чандлър.