Колоездене (Tour De France)!?!?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Linky
Контакти:

Колоездене (Tour De France)!?!?

Мнениеот Linky » 19 юли 2009 01:56

Така, следя състезанието до колкото мога и преди съм гледал колоездене, но нищо не схващам по дяволите!Моля някой да ми обесни правилата...
Това което разбрах:
4 Фанелки

Жълта - За победителят
Зелена - За Най-добър млад велосипедист
Бяла на червени точки - Най-добър катерач
и 4тата я забравих...
(може и да не съм разбрал както трябва)
Сега, някакъв финишира първи и не взима жълтата фанелка - защо?!?!
Колко стадий има това състезание, колко дни е ?
Каква роля играят отборите в него?
От коментатора по евроспорт нищо не разбрах, а си е интересно... :o
САМО ЛЕВСКИ!

Потребителски аватар
PFC Litex

Re: Колоездене (Tour De France)!?!?

Мнениеот PFC Litex » 19 юли 2009 02:02

Коментаторите са професионалисти в областта, но трябва да гледаш ежедневно от начало до край и всичко ще разбереш.
Толкова много информация дават, че понякога изпушван, че не мога да я отработя.

Жълтата фланелка е за водача във временното класиране, а не за състезателя спечелил етапа.

Етапи мисля, че са 19 и от днес предстоят НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ, тези из Алпите
Изображение

Потребителски аватар
alkoh0L
Контакти:

Мнениеот alkoh0L » 19 юли 2009 02:31

Linky написа:Така, следя състезанието до колкото мога и преди съм гледал колоездене, но нищо не схващам по дяволите!Моля някой да ми обесни правилата...
Това което разбрах:
4 Фанелки

Жълта - За победителят
Зелена - За Най-добър млад велосипедист
Бяла на червени точки - Най-добър катерач
и 4тата я забравих...
(може и да не съм разбрал както трябва)
Сега, някакъв финишира първи и не взима жълтата фанелка - защо?!?!
Колко стадий има това състезание, колко дни е ?
Каква роля играят отборите в него?
От коментатора по евроспорт нищо не разбрах, а си е интересно... :o

Зелена фанелка се дава на най-добрия спринтьор
А Бяла фанелка се дава на най-добррия млад състезател

обиколката на франция се състои от 21 етапа в които се натрупва време и затова тоя които спечели днес не облече жълтата фанелка,понеже изоставаше на няколко минути от първия
- Кога Гонзо ще играе в Англия?
- На сватбата на Бербатов!

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 19 юли 2009 09:06

Моят фаворит е Алберто Контадор ;)

red_guy
Контакти:

Мнениеот red_guy » 19 юли 2009 09:17

Общо взето засега преобладва скуката на Тура, поне що се отнася до борбата за крайния победител. Астана са прекалено силни и контролират нещата. Контузията на Лайфаймър ще ги затрудни леко, защото той е един от основните помагачи във височините. Има някаква вероятност днес да се получи раздвижване за жълтата фланелка. Много важен ще е часовникът в 18ти етап. Другият ключов етап е 20ти. От фаворитите за победа в Тура - Меншов отпадна още в самото начало - записа кошмарен часовник и предвид слабата му психика се срина и в други етапи. Анди Шлек е много силен в изкачванията, но предвид това,че е слабичък в часовниците няма шанс, още повече,че изостава,а единствената му атака във височина беше прихваната лесно. Кадел Евънс е силен в часовниците и във височините и според мен той е единственият който може донякъде да конкурира Астана. Любопитно е,че при едно негово участие в откъснала се група, когато лидерите го изпуснаха, цялата откъснала се група се обърна срещу него и го принуди да се върне в основната група. Кадел обаче има много слаб отбор, който не само не му помага, ами и допълнително го провали в отборното по часовник.Двамата основни фаворити са Контадор и Ланс, като аз мисля,че Контадор има по-добри шансове, но е много важно как ще мине часовника.

rzEtw
Контакти:

Мнениеот rzEtw » 19 юли 2009 09:55

4ри фланелки..
Жълта-Носи я човекът,който води в генералното класиране
Бяла на червени точки-При изкачването на височините от различна категория(5,4,3,2,1,HC) се получават точки,човекът който има най-много точки получава фланелката..
Бяла-Това е фланелката за най-добър млад съзтезател.До 25 г. ако не се лъжа и се носи от състезателя,който е най-напред в генералното класиране..
Зелена-Тази фланелка се печели най-често от спринтьори,защото точките,които се дават за нея се получават при премийни спринтове и в края на етапите(равнини)

Тази година се очертава Ланс<--->Контадор...На Андреас Кльоден също му вървят краката,но шанса му е за топ3...Засега Тони Мартин,който е много добър часовникар се справя и добре в планинските етапи,но в Алпите ще изгуби доста...Моят фаворит след Ланс,Анди Шлек,който е един от най-добрите "планинари" загуби доста в двата часовника,индивидуалния и отборния,и ще загуби мин. още 1'30" в предстоящият...Едва ли ще направи 3 мин+ на Контадор и Ланс във височините...Кадел Еванс загуби всичко в отборният часовник и според мен трябва да се бори за третото място..

Потребителски аватар
track.and.field
Контакти:

Мнениеот track.and.field » 19 юли 2009 10:09

Пичове , а защо забравихте Ночентини ? Все пак преднината му е само 6 секунди пред втория и 8 пред Ланс ! И той има шанс , да не го подценяваме. ;)

Потребителски аватар
RedeviL
Контакти:

Мнениеот RedeviL » 19 юли 2009 10:11

track.and.field написа:Пичове , а защо забравихте Ночентини ? Все пак преднината му е само 6 секунди пред втория и 8 пред Ланс ! И той има шанс , да не го подценяваме. ;)

Еми идват кралските етапи в Алпите и ще разбереш защо няма шанс.

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 19 юли 2009 10:40

В един от предстоящите етапи Амстронг ще направи удар,които ще реши тура.

Върни се в “Други спортове”