Левски: Бивши играчи и треньори

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
TB1957

Re: Бивши играчи и треньори

Мнениеот TB1957 » 15 дек 2011 20:23

milen.hristov написа:
metodito написа:Знае ли между другото някой, това, което имаше Мустакатото предвид, когато говореше за Мъри като за "оня с късите пръсти"?
Какво означава?

цитирай точно ''отрязаноите пръсти''.Мъри сам го каза в интрвю малко след уволнеието му,че със всеки продаден играч от неговият отбор,все едно са му рязали пръст от ръката

Само че малко по-късно г-н Батков поясни че тези които е продавал и заради които се чувствал с отрязани пръсти са били в списъка за гонене, изготвен именно от Мъри по време на мнимата оставка, ако помните цирка дето разиграваха. Абе изобщо съм с адски лоши впечатления от този Мъри, за 3 години беше изгонен позорно от 4 отбора и пак се има за вървежен и ръси акъл наляво и надясно
Изображение

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 17 дек 2011 23:10

Легендата на Левски Кирил Ивков призна, че го е заболял от начина, по който е бил освободен от поста директор на школата. Той разкри, че това е сторил спортният директор Георги Иванов, който го е уведомил с листче.
Не се чувствам обиден. Пак казвам, всичко мина съвсем гладко, разбрахме се без никакви проблеми. Признавам, че ме заболя много, когато ме махнаха като директор на школата преди няколко месеца. Тогава Георги Иванов-Гонзо ни свика на среща, извади едно листче от джоба си и прочете моето име сред уволнените. Това беше, после директно си тръгнах. Гонзо ми каза „бат Киро, съжалявам, това е положението". Известно време много ми беше болно, но сега не изпитвам ненавист към никого", призна Ивков.

"Трябваше да се освободи място за новите хора в управата на клуба. Не може да има по 10 човека в Надзорния и Управителния съвет. Това е решение на собственика на клуба, от мен нищо не зависи. Мога само да кажа, че проведохме един човешки разговор с г-н Батков и се разделихме съвсем коректно. Аз се съгласих да си тръгна, щом това е в интерес на клуба. Не ме интересува дали съм в УС - това не ме прави по-малко левскар. През този сезон, с изключение на мача с Лудогорец в Разград, съм ходил на всички други срещи. Има хора от Надзорния съвет, които не съм виждал на Герена през последните 2 години. Това според мен е срамно", допълни още той.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 17 дек 2011 23:10

Бившият президент на Левски Томас Лафчис призна, че новите шефове на сините Иво Тонев и Стилян Шишков, няма да помогнат за възраждането на клуба. Според култовият ексшеф на 26-кратните шампиони, в момента управлението на "Герена" е обгърнато в мъгла и феновете са изолирани от реално случващото се. Лафчис призовава да не се назначават хора, които нямат нищо общо със синята идея.

"Тонев и Шишков са ми приятели, но нямат визитка за Левски. Нямат нищо общо с клуба през живота си. Обидно е един водещ отбор да бъде воден в мъгла и потайности. Това само дава повод за различни интерпретации на случващото се. Трябва ръководителите на Левски да излязат и да кажат истината пред милионната синя аудитория. Обстановката може да стане взривоопасна ако се продължава по същия начин занапред", казва Лафчис.

Бившият шеф на сините дори сравни Левски подкрепи косвено Наско Сираков, признавайки, че сините са се превърнали в провинциален тим. "Никой не може да каже какво ще се случи. В момента се извършва подигравка с имената на хора, които са легенди на Левски. Това е срамно. Надявам се, че се случва за доброто на клуба. Сегашната ситуация няма сходност с момента, когато напуснах Левски. Тогава го направих заради финансови причини. Още през 1996 г. реших да се оттегля преди 2000г., а точната дата нямаше значение. Ако във футбола не бяха влезнали хора от определени кръгове, Левски щеше да става шампион 10 години подред. Поне по начинът, по който се управляваше клубът. И това го знаят всички. Така, както сега се въртят и сучат нещата, не знам какъв ще бъде краят. Такова нещо може да се случи в малки провинциални клубове, но не и в клуб като Левски", призна още Лафчис.

Потребителски аватар
milen.hristov
Контакти:

Мнениеот milen.hristov » 18 дек 2011 22:26

Иван Вуцов е силно свързан с Левски. През голяма част от живота си той е работил на „Герена”, а мнението му винаги е интересно за феновете. „Тема Спорт” се свърза с легендарния защитник и треньор, който се съгласи да коментира текущата ситуация при сините:

Явор РУСЧЕВ

Г-н Вуцов, какво ви е мнението за моментната ситуация в Левски и назначаването на двамата нови шефове в клуба – Иво Тонев и Стилян Шишков?
- Не съм човекът, който трябва да одобрява или отъждествява идеите на сегашното ръководство в клуба. По принцип в последните години не говоря за Левски, но си позволявам на полусезона да дам своето мнение. Не бих искал да взимам пряко отношение по промените. Дано да са за добро. В спорта вече не е от толкова голямо значение дали ръководителите са били свързани със съответния клуб преди. Важно е да се работи професионално и правилно. Виждаме обаче, че феновете трудно приемат назначаването на Стилян Шишков, който има общо с ЦСКА в миналото си. При нас явно клубната принадлежност все още е фактор за хората, още не можем да преживеем този момент. За Иво Тонев мога да кажа, че беше в Локомотив Сф по линия на баща си. Не знам какви са неговите дълбоки убеждения. Сигурен съм, че може да бъде полезен с работата си. За Шишков съм запознат с фамилията, но се въздържам да казвам каквото и да било за него – добро или лошо.
Възможно ли е самото отношение на феновете към Шишков да вдигне напрежението около него и да му възпрепятства работата?
- Не знам, не мога да преценя и не искам да коментирам по тази тема.
А какво ви е мнението за представянето на Левски през есента?
- Цялостно положението не е добре. Минал е един полусезон, нека да не правим обстойни анализи и крайни изводи. Перспективите обаче не са добри. На Левски му остана само сърцатата публика, която живее с идеите и убежденията. Футболистите не са от най-качествените. Има и финансов недоимък, който пречи да се привлекат класни попълнения. С този отбор Левски е неспособен да се бори за титлата. Ще трябват поне трима-четирима класни играчи. Не е необходимо да казвам на какви позиции са нужни те. Важно е да вдигнат нивото, да поведат тима, да направят хомогенна сплав с другите състезатели и подпомагани от публиката с желание, със старание, да постигнат резултати. Трудно може да се разчита, че с моментните изпълнители Левски ще бъде на върха в края на сезона. В този клуб нещата са така, че ако си втори, все едно си изпаднал. Изпитал съм това на гърба си. Една година ставаме шампиони и ме носят на ръце, а следващата сме втори и ме освобождават. Не са необходими нови шефове, изпълнителни директори и т.н., а хора със солидни финанси, с добро намерение и правилна стратегия. Оттам да се намерят подходящите играчи, които да не се взимат на бройки, както беше досега, а да са качествени и да вдигнат отбора на крака.
Тодор Батков обяви за нови спонсори, които ще наливат по 1,5 млн. евро на година…
- Нека тази фирма да започне работа в Левски и тогава ще говорим. В момента е период на добро желание за сътрудничество. Не мога да се доверя напълно на приказките на Батков. И други хора щяха да идват – нефтени спонсори, банкери, но накрая нищо не стана, така че, докато не е факт, не искам да коментирам. Важното е да има възможност и желание за работа и развитие на клуба.
Нужни ли са лидери на терена? Трябва ли да се търсят такива?
- Лидер не може да се купи. Лидерът се показва и доказва сам. Той се появява и се налага по свой начин, по който помага и влияе положително в състава. Сега може да се привлекат класни играчи, които първо да се докажат, а впоследствие могат да станат лидери.
Какво ви е мнението за новия треньор Николай Костов?
- Имам положително мнение за него. Николай Костов е мой футболист. Взех го в Славия, после в Левски. Имаше добра кариера в Кипър и Украйна. Според мен бъдещето му в клуба ще е благотворно. Той трябва да получи подкрепа от други хора. Сега ще има време да си направи селекцията и да подготви тима по свой начин. Трябва да се постигнат резултати, защото няма кой да го чака с години. Така е навсякъде.
Как приемате нападките между Наско Сираков и Тодор Батков, в които участва и Георги Иванов? Даниел Боримиров също има конфликт с Гонзо…
- Това не са добри неща. Това се нарича вътрешно противоречие. От изброените мисля, че Наско Сираков е с най-положително отношение. Това е човек, който доказа и показа, че може да се справя като ръководител. Постигна големи резултати. Естествено, заслуга за тях има и треньорът Станимир Стоилов, но за мен Сираков е с по-голям принос. Той бе човекът в основата на успехите. Наско още има сили и възможности да бъде на отговорен пост и да се справя. Жалко е, че той е извън клуба. Трябва да му се намери позиция, на която да работи в Левски.
Съгласен ли сте с нашумялото мнение, че Левски се е превърнал в селски отбор?
- Не. Не бих си позволил да кажа такова нещо. Левски е неконкурентоспособен в момента. Когато има някакви проблеми, винаги ще се намери кой да напише и изговори най-лошите неща за клуба.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 18 дек 2011 22:45

milen.hristov написа:Бившият президент на Левски Томас Лафчис призна, че новите шефове на сините Иво Тонев и Стилян Шишков, няма да помогнат за възраждането на клуба. Според култовият ексшеф на 26-кратните шампиони, в момента управлението на "Герена" е обгърнато в мъгла и феновете са изолирани от реално случващото се. Лафчис призовава да не се назначават хора, които нямат нищо общо със синята идея.

"Тонев и Шишков са ми приятели, но нямат визитка за Левски. Нямат нищо общо с клуба през живота си. Обидно е един водещ отбор да бъде воден в мъгла и потайности. Това само дава повод за различни интерпретации на случващото се. Трябва ръководителите на Левски да излязат и да кажат истината пред милионната синя аудитория. Обстановката може да стане взривоопасна ако се продължава по същия начин занапред", казва Лафчис.

Бившият шеф на сините дори сравни Левски подкрепи косвено Наско Сираков, признавайки, че сините са се превърнали в провинциален тим. "Никой не може да каже какво ще се случи. В момента се извършва подигравка с имената на хора, които са легенди на Левски. Това е срамно. Надявам се, че се случва за доброто на клуба. Сегашната ситуация няма сходност с момента, когато напуснах Левски. Тогава го направих заради финансови причини. Още през 1996 г. реших да се оттегля преди 2000г., а точната дата нямаше значение. Ако във футбола не бяха влезнали хора от определени кръгове, Левски щеше да става шампион 10 години подред. Поне по начинът, по който се управляваше клубът. И това го знаят всички. Така, както сега се въртят и сучат нещата, не знам какъв ще бъде краят. Такова нещо може да се случи в малки провинциални клубове, но не и в клуб като Левски", призна още Лафчис.

Върпос за първа сигурна сума:
Каква УПРАВЛЕНСКА "визитка" имаше Лафчис,когато стана президент на Левски?
Въпрос за 1млн. лева:
Какво общо са имали с Челси:Брус Бък и Юджийн Тененбаум преди да влязат в ръководството на отбора?
Въпрос за джакпота:
В кой отбор са работили Рон Гърли и Питър Кениън преди да почнат работа в Челси?
Извод:
Омръзна ми да слушам простотиите на Лафчис!

vanuch6
Контакти:

Мнениеот vanuch6 » 18 дек 2011 23:39

blue avalanche написа:
milen.hristov написа:Бившият президент на Левски Томас Лафчис призна, че новите шефове на сините Иво Тонев и Стилян Шишков, няма да помогнат за възраждането на клуба. Според култовият ексшеф на 26-кратните шампиони, в момента управлението на "Герена" е обгърнато в мъгла и феновете са изолирани от реално случващото се. Лафчис призовава да не се назначават хора, които нямат нищо общо със синята идея.

Върпос за първа сигурна сума:
Каква УПРАВЛЕНСКА "визитка" имаше Лафчис,когато стана президент на Левски?
Въпрос за 1млн. лева:
Какво общо са имали с Челси:Брус Бък и Юджийн Тененбаум преди да влязат в ръководството на отбора?
Въпрос за джакпота:
В кой отбор са работили Рон Гърли и Питър Кениън преди да почнат работа в Челси?
Извод:
Омръзна ми да слушам простотиите на Лафчис!

Пич съгласен съм с теб на 100% но има едно но да не забравяме в коя държава живеем това си пропуснал и от тук нататък тезта ти е бесмислена :(

Потребителски аватар
Levski 1914
Контакти:

Мнениеот Levski 1914 » 19 дек 2011 08:30

Огромен скандал в Румъния, Живко Миланов замесен

Поредният голям скандал, разтърсил Румъния, този път не подмина и българския футболист Живко Миланов. Причината се крие в обвиненията на шефа на Васлуй, чийто екип носи родния национал. Според gsp.ro, босът на клуба Адриан Порумбоию, твърди, че негов бивш служител е влязъл в контакт с футболисти от отбора преди мача с Рапид Букурещ, като целта му е била да подкупи въпросните играчи.

Информацията в изданието сочи, че Константин Зот е пожелал от футболистите на Васлуй да играят симулативно в двубоя, който е насрочен за утре (20 декември). Адриан Порумбоию не е пожелал да съобщи имената на футболистите, но според изданието, сред тях е именно българинът – Живко Миланов.

Президентът на Васлуй разкри, че става дума за четирима играчи, договорите на част от които приключват след около шест месеца. Именно от този факт се е е възползвал бившият му служител Зот, който сега работи за Рапид Букурещ. На футболистите са били предложени примамливи трансфери в Русия, с много изгодни договори и големи заплати. Нещо повече, Адриан Порумбоию бе категоричен, че има доказателства за думите си и обвиненията в корупция.

Потърсен от изданието, Константин Зот категорично отрече подобни твърдения, като от своя страна заяви, че ще се обърне към адвоката си.

Константин Зот е работил само четири месеца за Васлуй, след което е приел офертата от Рапид. Проблемът бе коментиран и от собственика на Стяуа Джиджи Бекали, който смята, че в машинацията е участвал и треньорът на столичния тим Разван Луческу, който е знаел за престъплението.

В момента Васлуй с Живко Миланов заема пето място в подреждането на румънското първенство с 30 точки. Преди двубоя от 18-я кръг Рапид е на трета позиция, с четири точки повече от своя съперник. Лидер е Динамо Букурещ.

Gong.bg
"You want to know how I did it? This is how I did it, Anton: I never saved anything for the swim back." /Vincent/

Изображение

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 19 дек 2011 09:09

Levski 1914 написа:Огромен скандал в Румъния, Живко Миланов замесен
Поредният голям скандал, разтърсил Румъния, този път не подмина и българския футболист Живко Миланов. Причината се крие в обвиненията на шефа на Васлуй, чийто екип носи родния национал. Според gsp.ro, босът на клуба Адриан Порумбоию, твърди, че негов бивш служител е влязъл в контакт с футболисти от отбора преди мача с Рапид Букурещ, като целта му е била да подкупи въпросните играчи.
Информацията в изданието сочи, че Константин Зот е пожелал от футболистите на Васлуй да играят симулативно в двубоя, който е насрочен за утре (20 декември). Адриан Порумбоию не е пожелал да съобщи имената на футболистите, но според изданието, сред тях е именно българинът – Живко Миланов.
Президентът на Васлуй разкри, че става дума за четирима играчи, договорите на част от които приключват след около шест месеца. Именно от този факт се е е възползвал бившият му служител Зот, който сега работи за Рапид Букурещ. На футболистите са били предложени примамливи трансфери в Русия, с много изгодни договори и големи заплати. Нещо повече, Адриан Порумбоию бе категоричен, че има доказателства за думите си и обвиненията в корупция.
Потърсен от изданието, Константин Зот категорично отрече подобни твърдения, като от своя страна заяви, че ще се обърне към адвоката си.
Константин Зот е работил само четири месеца за Васлуй, след което е приел офертата от Рапид. Проблемът бе коментиран и от собственика на Стяуа Джиджи Бекали, който смята, че в машинацията е участвал и треньорът на столичния тим Разван Луческу, който е знаел за престъплението.
В момента Васлуй с Живко Миланов заема пето място в подреждането на румънското първенство с 30 точки. Преди двубоя от 18-я кръг Рапид е на трета позиция, с четири точки повече от своя съперник. Лидер е Динамо Букурещ.
Gong.bg

Миланов е "замесен" ЕДИНСТВЕНО и САМО поради факта,че на някакви тъпи журналисти в Румъния им се е сторило така.Или,че им се иска да е така!

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 19 дек 2011 09:11

Споделям казаното от Вуцов. Особено за това, че с този отбор нямаме аргументи за титлата, а също и за необяснимата еуфория около слуха за новият спонсор, който даже и не е известно кой е конкретно.
Както и за Шишков. Това, че е бивш кадър (и най-вероятно фен) на ЦСКА... какво значение има, ако е професионалист и си върши работата ?!
Но Батков изведнъж да се е замислил за маркетинга... Той е от онези номенклатурчици, дето колкото и да им обясняваш, че е важно клубът да има маркетингова стратегия, да има специалисти по връзки с общественността и да има ясна идея за рекламни позиции, той ще гледа тъпо и ще казва: "Добре, де. Ще дадем някой лев на журналистчето." Времето си взема...
Ще видим... На мен Шишков не ми харесва като излъчване. Може би греша.
Отвратен съм от начина по който спарцал променя представянето на информацията и това:
"ВИЖТЕ", "СКАНДАЛНО", "ЕКСКЛУЗИВНО" или глупостта "от вътрешни източници" (обикновено некъв семкар). И най-досадното, че Гонг и те почват така... :evil:

Това:
и феновете са изолирани от реално случващото се

Лафчис едва ли го казва случайно.
П.С.

Ето, относно представянето на информацията - какво им струва на Гонг да напишат: "Румънско издание замеси...", а не като факт, защото е най-нормално преди дербито да има някакви такива шменти капели. На Балканите сме все пак.
А това да се ползва онзи малоумник - румънското Гърне - Джиджи Бекали като инстанция - муахахаха

Потребителски аватар
tevez
Контакти:

Мнениеот tevez » 19 дек 2011 13:35

Станимир Стоилов е обичан от всички левскари. Под ръководството на Мъри сините постигнаха най-големите си успехи през този век. „Тема Спорт" го потърси, за да разбере неговото мнение за текущата ситуация на „Герена", проблемите в българския футбол и други интересни теми.

Г-н Стоилов, за последно бяхте треньор на кипърския Анортозис. Какво ви даде престоят там? Отново ли си търсите работа извън България?

- Българите имаме голямо желание да работим зад граница. Към нас обаче няма предложения. Вече хора от цял свят започнаха да работят на различни места, далеч от родните си, но към нас няма интерес. Нямаме добра репутация, въпреки че имаме силни треньори. Като напуснах Анортозис, бяхме на първа позиция без загуба. Претърпяхме едно поражение, след което изостанахме с три точки, а за мен това се оказа последен мач. Ситуацията бе такава, че имахме нов президент, който искаше да си наложи свои хора В клуба. Миналата година поех тима в доста неизгодна позиция, а в края на сезона стигнахме до третото място. Бях избран за най-добър чужд треньор в Кипър и изведох най-добрите чужденци в страната срещу местните звезди. Това е признание.

Преотстъпихте Марко Видович на Левски. За него бяхте казали, че има качества, но виждаме, че сините вече не го искат. Как си го обяснявате?

- Видович е млад играч, когото използвах в първите два мача начело на Анортозис. Когато бихме АПОЕЛ Никозия с 2:0, които виждате какво правят в Шампионската лига този сезон, Видович игра 90 минути. За мен той е футболист с качества. Като всеки млад играч има неща, които трябва да бъдат изчистени. Възможностите му трябва да бъдат развивани, за да може да покаже пълния си потенциал. Не мога да си обясня защо Видович не успя да се наложи в Левски, но явно има причина.

Предполагам познавате добре качествата на друг футболист, който Левски иска още от лятото - Додинг Присо. Какво ви е мнението за него?

- Той има много добри качества. Присо е офанзивен флангови играч. И той като Видович е млад и има още неща, които могат да бъдат шлифовани. Има проблеми в играта му, които трябва да се изчистват. Никой не може да каже дали ще пасне на Левски. Когато! привличаш играч, можеш да разчиташ, че той има качества, но оттам нататък е работа на треньора да работи с него и да развие потенциала му.

Като човек, който е работил зад граница, можете ли да кажете дали годините на Николай Костов в Кипър и Украйна ще му помогнат в Левски?

- Работата му в чужбина може да е плюс, може и да е минус. Знаем, че българската действителност е малко по-различна. За Костов е важно да наложи стила си в Левски, да работи по свой начин с играчите. На някои треньори им върви в определени клубове, а в други не им се получава толкова, така че не може да се каже какво ще стане със сините под ръководството на Костов.

Какво ви е мнението за него?

- Не е колегиално да давам оценка на друг треньор. От все сърце му пожелавам успех в Левски. Има възможности, но работата на един наставник винаги се оценява по постигнатите резултати.

Какво ви е мнението за случващото се в Левски в момента?

- Вече съм казвал, че проблемите в Левски идват от липсата на стратегия и работа в школата. Не може вечно да се кара с чужденци. С тях можеш да направиш силен отбор и да изкараш сезон-два, но няма как да им плащаш високите заплати години наред. Затова казвам, че трябва идея и стратегия за работа с младите играчи.

Трябва да се налагат футболисти от школата, които да станат основни фигури с времето. Не може да си позволиш постоянно да купуваш, дори от българското първенство. Един трансфер ще ти струва около 200 000 евро, примерно, а тези пари могат да се използват за поддръжка и развитие на школата. В отбора може да има трима-че-тирима чужденци, които да вдигнат класата.

Сега в ЦСКА имат повече легионери. С такива играчи можеш да постигнеш резултати в период от 1-2 години. За такъв отбор ще ти трябват около 10 милиона евро на годишна, а ако се залага на футболисти от школата, ще са ти нужни двойно по-малко. Перспективата за червените не е много светла.

Сещам се за Лъчезар Балтанов и Мариян Огнянов. С Наско Сираков ги налагахте преди години, но след като се разделихте с клуба, сякаш не са мръднали в развитието си. Как си го обяснявате?

- Да бяха само те двамата... Ако бяха само Балтанов и Огнянов, всичко щеше да е ОК. В последните три години няма нито един юноша на Левски, който да се е наложил.

Върни се в “Левски”