Какво е днешния футбол за някои хора?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Какво е днешния футбол за някои хора?
Автора на темата да се беше потрудил да гледа обзора на кръга на Джей Лигата и да видим дали ще е на същото мнение. Те си подкрепят много яростно техните си отбори и хич не е тихо по стадионите.
-
- Контакти:
Абе дори и да са тихи - това не е негова работа бе ! Да ги нарича "фенчета" - хахахах ! Ей момче ти когато дадеш 200 евро за мач примерно и отидеш да го гледаш тогава говори така ! Фенче ама дава сумати и пари да отиде на даден мач .... да не си мислиш че билетите са като в България ? По 2-3 лева
Мен ме радват. На много малко места можеш да видиш такъв синхрон, никакво разминаване, пеят като един!

Но веднага се заговори за потрошени седалки и цени на билетите
Иначе и японците имат шумни агитки, но какво да подкрепят на Барса и Сантос ? Всички са отишли, за да гледат Барселона. Ако Барса пак играе в България стадионът ще се напълни, защото все пак на терена е най-добрият отбор в света в момента.

Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?
Пари, пари и пак пари. Футбола се превърна в една огромна торба с пари и нищо повече. ПСЖ, Малага, Сити, Реал, Барса, Челси са ярки примери в това отношение. Тези изброени отбори сигурно са изхарчили около 2 милиарда за трансфери през последните 6-7 години. Само ония шейх на Сити наскоро стигна 1 милиард.
А и мисля, че автора бърка фенството със самата игра. Самата игра изгуби своя блясък, която е имала преди 20-25 години. Сега повечето от младите футболисти играят футбол, не заради самата игра, а заради парите.
Само няколко дребни примера:
Фил Джоунс - 19 години кара Астън Мартин за 120 000 паунда.
Манчо искат 3 милиона долара за контрола.
Победителят в Световното клубно първенство получава 4 милиона евро.
Защо всяко лято всичките големи отбори ходят във всякакви всевъзможни, БОГАТИ държави на турнета?
Пари, пари, много пари.
Нищо, че дълговете им към банките растат, но големите отбори никой не ги закача, а малките веднага са обект на проверки, изпадане в администрация или пък са принудени да продават добрите си играчи, за да си намалят дълговете. Никой не смее да ги закачи, защото иначе няма да има хиляди продадени артикули и ощастливени китайци, японци, сингапурци, малайзийци, американци и & Со.
Затова пък на мен ми е много приятно да видя в класиранията в първенствата, че отбори някои "по-малки" отбори успяват да се противопоставят на водещите.
Тотнъм, ако не бяха така брутално порязани миналата седмица (и при спечелване на мача с Евертън) щяха да излязат пред Юнайтед, Монпелие е с равни точки с ПСЖ, Валенсия пък до миналата седмица бе на точка от Барса. Удинезе пък подържа темпо в Италия и е като равен с Ювентус и Милан.
Това само може да ни радва, че отбори като тях, показват че не всичко е пари както си мисли Платини.
Иначе за фенството...на доста места в Европа пиротехниката е забранена, особено в Англия примерно. Там, ако запалиш факла сигурно ще те затворят. Те са най-дроп в това отношение. Почти всички отбори имат големи стадиони, а на моменти се чува как играчите си викат. Или това, което най-много ме твари е това, че когато отбора им губи малко преди края или пада с разгром още в 80-тата минута половината стадион е празен. Пример с Юнайтед - Сити.Как точно около последния гол на Джеко на стадиона имаше не повече от 10 000 и се чуваха само песните на феновете на Сити.
А и мисля, че автора бърка фенството със самата игра. Самата игра изгуби своя блясък, която е имала преди 20-25 години. Сега повечето от младите футболисти играят футбол, не заради самата игра, а заради парите.
Само няколко дребни примера:
Фил Джоунс - 19 години кара Астън Мартин за 120 000 паунда.
Манчо искат 3 милиона долара за контрола.
Победителят в Световното клубно първенство получава 4 милиона евро.
Защо всяко лято всичките големи отбори ходят във всякакви всевъзможни, БОГАТИ държави на турнета?
Пари, пари, много пари.
Нищо, че дълговете им към банките растат, но големите отбори никой не ги закача, а малките веднага са обект на проверки, изпадане в администрация или пък са принудени да продават добрите си играчи, за да си намалят дълговете. Никой не смее да ги закачи, защото иначе няма да има хиляди продадени артикули и ощастливени китайци, японци, сингапурци, малайзийци, американци и & Со.
Затова пък на мен ми е много приятно да видя в класиранията в първенствата, че отбори някои "по-малки" отбори успяват да се противопоставят на водещите.
Тотнъм, ако не бяха така брутално порязани миналата седмица (и при спечелване на мача с Евертън) щяха да излязат пред Юнайтед, Монпелие е с равни точки с ПСЖ, Валенсия пък до миналата седмица бе на точка от Барса. Удинезе пък подържа темпо в Италия и е като равен с Ювентус и Милан.
Това само може да ни радва, че отбори като тях, показват че не всичко е пари както си мисли Платини.
Иначе за фенството...на доста места в Европа пиротехниката е забранена, особено в Англия примерно. Там, ако запалиш факла сигурно ще те затворят. Те са най-дроп в това отношение. Почти всички отбори имат големи стадиони, а на моменти се чува как играчите си викат. Или това, което най-много ме твари е това, че когато отбора им губи малко преди края или пада с разгром още в 80-тата минута половината стадион е празен. Пример с Юнайтед - Сити.Как точно около последния гол на Джеко на стадиона имаше не повече от 10 000 и се чуваха само песните на феновете на Сити.
- metodito
- Контакти:
И аз не съм съгласен с позицията на автора. Англичаните примерно имат правило да са седнали на централните трибуни за мачовете в Премиършип (поправете ме ако греша). Това прави ли ги по-малко фенове?
Аз не съм ходил на мач на Милан - значи не съм фен на Милан?
И въобще не може така да се дават определения.
"Уееееее, ти една кукерска кофа, ако не строшиш. Къъъъъъъъъъъъв мач си гледал, уееееееееееееееееееееееее!" Нали?
На Ивайло като искам да си изкарам малко енергия, отивам в агитката и се дера цял мач. Понякога обаче сядам в централната част на сектора... И ся, аз един мач съм фен, пък друг не съм?
Пък и това е Световната купа. Това е клубният световен финал. Та това е най-голямото събитие в света на клубният футбол. Не е задължително да си фен на някой от отборите. То е тръпка, че присъстваш на това събитие.
Аз не съм ходил на мач на Милан - значи не съм фен на Милан?
И въобще не може така да се дават определения.
"Уееееее, ти една кукерска кофа, ако не строшиш. Къъъъъъъъъъъъв мач си гледал, уееееееееееееееееееееееее!" Нали?
На Ивайло като искам да си изкарам малко енергия, отивам в агитката и се дера цял мач. Понякога обаче сядам в централната част на сектора... И ся, аз един мач съм фен, пък друг не съм?
Пък и това е Световната купа. Това е клубният световен финал. Та това е най-голямото събитие в света на клубният футбол. Не е задължително да си фен на някой от отборите. То е тръпка, че присъстваш на това събитие.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yolGkQcJOyo&feature=related[/youtube]
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]
Културен шок изживели футболистите на Барселона по време на полуфинала от световното клубно първенство срещу Ал Садд в Йокохама, завършил 4:0 за тях.
Препълненият с над 66 000 зрители стадион не издал нито звук за 90 минути игра, твърдят сащисано играчите на Барса. Публиката, съставена най-вече от японци, подкрепящи европейския клубен шампион, била облечена подобаващо за футболен мач – с фланелки на Барса, цветни перуки и прочие, но ...“безмълвна”.
Единственият лек шум, който произвеждали азиатските запалянковци, бил от непрекъснатите светкавици на техните фотоапарати. Веднъж публиката опитала да направи мексиканска вълна, но тя се стопила и изчезнала почти мигновено.
Испанските журналисти отбелязват, че най-положителната емоция за местните била не при някой от 4-те гола за Барса срещу катарците, а при един пас на Иниеста, когато се чуло леко възклицание от сорта на „О-оо-ооо...”
На този фон викът от болка на Давид Вия при неговата тежка контузия: „А-ааа-ааа!” прозвучал смразяващо и сюрреалистично при абсолютната тишина от трибуните.
„Сякаш играхме не пред препълнени трибуни, а на закрити врати. Май бяха сгрешили спектакъла. Сигурно са си мислели, че отиват на опера, а не на мач”, коментира недоумяващо капитанът на каталунците Пуйол.

Ясно, че японците са друга култура, доста по-различна от нашата, но правилният въпрос, който трябваше да се зададе е: За какъв чеп Световното Клубно Първенство се провежда в Япония?!
Защо не в Европа? Стадионите пак щяха да са пълни, независимо от цената на билетите, но подкрепата от публиката щеше да е както си трябва. 

[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]
Barcelona - Mes que un club[/center]
megan fox написа:Ясно, че японците са друга култура, доста по-различна от нашата, но правилният въпрос, който трябваше да се зададе е: За какъв чеп Световното Клубно Първенство се провежда в Япония?!![]()
![]()
Защо не в Европа? Стадионите пак щяха да са пълни, независимо от цената на билетите, но подкрепата от публиката щеше да е както си трябва.
Е как защо - за пари и твоята любима Барса има огромна изгода от това. Затова и големите отбори постоянно са на турнета из Азия и Северна Америка - зарибяват хората и те им купуват артикулите, пълнят стадионите на контролите им и на тези незначителни турнири (мачът за Суперкупата на Италия примерно се играе в Китай). А много от тях ходят да цъкат с фотоапарата на Олд Трафорд, Камп Ноу и т.н което означава още пари. А истинските фенове гледат мачове от кръчмите и протестират срещу модерния футбол. Изгледай това клипче, то казва всичко