Кашчей написа:msm написа:
И би ли ми обяснил, защо да се срамуваме от АС-23?
След този въпрос, така зададен, спирам да вземам отношение в темата!
Да, вие сте наследници на отбора на царските офицери, не на БА, а на царските офицери!Да вие сте и отборът на БА, защото какво означава абревиатурата ви в момента?Когато решите, дали сте отбор на царските офицери или на БА, ще продължа дискусията........Реално погледнато, в момента сте отбор от София, със собственици от Перник, с име, което нищо не означава, но напиняте да сте наследници.... на точно определен отбор, който е имал стадион, в центъра на София.
“О, неразумни и юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин…” Разбирам на къде биеш и за това нека разясним, каква е ситуацията в онова време!
Както в целия спор до сега, продължаваш да използваш сини клишета, без никакво доказателство за твърденията си. Явно е , че визираш "фашистките наклонения" от синия фолколор, но това са думи без покритие! Ако си изслушал видеото, което пуснах на съвременнеца от ония години Васил Стоянов , щеше да чуеш, какво казва за фашизма в спорта, като цяло. В отбора на АС-23 играят предимно обикновенни хора - българи, които единствената страст е спорта. Ако си изслушал добре видеото, щеше да чуеш, че след войната някой от футболистите и юношите на АС-23 са преминали при Левски, а пък тези които са играли в АС-23 и след това са преминали през Чавдар и в последствие Септември при ЦДВ не ми се мисли ако са фашисти и са се намърдали в редиците на най-комунистическия отбор! Сигурно са били сътрудници на ДС?... "Преписаният срам" го има само в синия фолколор, за да се избегне срама от публикуваната снимка на отбора на Левски с фашисткия поздрав!!! И отново ( не знам за кой пореден път) призовавам за доказателства! Иначе няма как да се срамувам от думи, на хора с капаци!
Да ние сме отбор от София, и не сме нито на царските офицери, нито на БА! В момента няма отбор , който да принадлежи на някаква държавна институция, освен един, който е на ББ. Но това не сме ние!
За името и друг път съм ти казвал, че в годините на комунизма и под шапката на армията е било наложено като такова. То става "марка" по цял свят и това , че на теб ти е трън в очите няма как да го променим.ЦСКА си е ЦСКА и всички го знаят! Между впрочем, защо не изпратиш депеша до Уелс и ги питаш, защо бе аджаба сте си кръстили отбора ЦСКА София? Ще кажеш, ама то вече няма армия , или вие нямате вече нищо общо. Че, ФК Левски, какво общо има с Васил Левски? Да не би да са му ходили на тайни районни комитети, или са прескачали с него плетовете?
И престани вече с тоя стадион. Така или иначе ще си го вземем даже и на концесия. само не мога да разбера какво толкова те сърби за него? Кого толкова ще ощетим в случая? Лично теб, или държавата, която нехае за собствеността си? Ако питат мен, бих и дал цялата Борисова градина заедно с ез.Ариана, стига да могат да го стопанисват и подържат. Но за теб и мен, никой не го интересува какво искаме. Ако има правото да получим стадиона като собственост, и някой съд го отсъди, то ти или който и да е няма да може да каже и копче! Единственото нещо, което винаги съм твърдял, е че трябва да се спазват законите!
Разрешено ли е - значи може, не е ли разрешено - значи не може. Това е!