За или против забраната за тютюнопушене на обществени места

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
komi
Контакти:

Re: За или против забраната за тютюнопушене на обществени места

Мнениеот komi » 15 дек 2011 22:07

PIMP написа:Като толкова им пука дали се тровя или не отдавна трябваше да забранят и всичките тия оцветители, добавки и други синтетики които слагат в храните и също вредят много на здравето. Против забраната съм, всеки решава дали да пуши или не. Някои хора се опитват да изкарат цигарите едва ли не най-големия ни проблем....

Ей това е "Мнението". Аз съм пушил 10 години, не пуша от 5 и принципно подкрепям подобна инициатива, но.....за мене това не е най - големия проблем на нашето време. ГМО, отрови, изкуствени оцветители, Е-та и всякакви подобни отрови са много, ама много по - вредни. Дайте първо срещу тях да се борим и то за тоталната им забрана и чак после с тютюнопушенето. Не че не е вредно, но който иска така или иначе ще го прави. Въпросът е, че не всички пушат, но всички ядат.

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 15 дек 2011 22:09

Заводите и колите също опушват и омирисват, но много повече от цигарите. Дай и тях да забраним :? Сякаш сме цъфнали и вързали, че само цигарите ни останаха...
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
b0b1
Контакти:

Мнениеот b0b1 » 15 дек 2011 22:15

Ми дайте да забраним и пиенето на алкохол като сме почнали.Баси и законите...

Потребителски аватар
c0mba
Контакти:

Мнениеот c0mba » 15 дек 2011 22:17

Светът е доста по - сложно и манипулативно нещо отколкото можем да си представим или обясним двамата с теб , братле .. Първо , защото задачата на всеки от нас е не да открие , а да създаде себе си , следователно ,всеки избира идеология , която или следва до края на живота си , или доизменя с течение на жизнения опит , който е получил в замяна на часове труд , несполуки , радостни моменти и прочие . Тоест сега има 3 отговора в анкетата , За , Против , Не знам , сега веднага си проличава чия идеология какво одобрява и чия - не , затова и винаги е интересно да си във някой форум , не за да избиеш комплексите и агресията си , а за да проведеш интелектуален , неангажиращ спор ;) , както са казали по - мъдри (вероятно одобряващи опиятите хора) , в спора се ражда истината . Истината е относително нещо , за самата дума не съществува точна дефиниция , тя зависи изцяло от хората и къде те поставят нейната граница . За това трябва да сме толерантни , да сме човечни , всеки има нещо което го осовобождава от стрес и прочие , за това остави всеки да е щастливо луд с номера си . Недей да изменяш темата от цигарения дим до престъпниците , и да бих казал , че и пристъпниците са хора със съзнание и достатъчно интелектуален багаж и те са съгрешили в един момент на чиста човечност ( Максим Ставийски ,когато отне живот (беше пиян) , човешко е , но нелогичното е че след това го съдят хора със същите пороци . за да съдиш някого трябва да си чист като монета , а ти неможеш да ме убедиш че само той се е напил и карал почерпен , напротив , имал е малшанса да отнеме човешки живот , което е ужасно само по-себе си деяние , но в край на сметка ние не сме перфектни машини , на всеки може да се случи , но е неморално да се прохабява и още един човешки живот и да отива на кино млад човек зад решетките на някой ужасен затвор , стига му че психиката му е разбита. Това е мнението ми , не ангажирам , надявам се , никого с него . !
Под солидарност към някои престъпници разбирам само напълно нормалните в психическо отношение .
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее!

victor__
Контакти:

Мнениеот victor__ » 15 дек 2011 22:18

Пушач съм. Две кутии на ден. За забрана съм. По принцип около 3 месеца в годината ми се налага да прекарвам в Лондон. Там както всеки който е ходил знае, не се пуши никъде. Заведения, закрити места, открити спирки на метрото - никъде. Глобата ти е написана почти навсякъде. Не зная каква е за собственик на заведение. Не съм че чувствал ощетен по никакъв начин. Заведенията не ми правеше впечатление да са празни. А да кажеш, че иначе не пушат - дръжки. Масово се пафка по ъглите на сгради, като се излезе от метрото навън. Не зная как е в други градове в Англия, не съм ходил. Не казвам че като процент съотношенията са равни с България но има доста пушачи.
Като толкова ти се пуши, излизаш извън заведението, пушиш и така. Не виждам драма.

А с мислене от сорта: Това ли ни е най-големия проблем, дайте друго да оправим, до никъде няма да я докараме. Всеки път ще си намираме по важен проблем за справяне. Изобщо не харесвам като цяло ББ и правителството му, но ако това се въведе и се глобява всеки който наруши забраната - поздравления

ПП Пиенето на алкохол няма никаква прилика с пушенето относно вредите които нанасяш на околните. Несериозно е да се сравняват.За себе си всеки сам решава.

Потребителски аватар
c0mba
Контакти:

Мнениеот c0mba » 15 дек 2011 22:19

Светът е доста по - сложно нещо отколкото можем да си представим или обясним двамата с теб , братле .. Първо , защото задачата на всеки от нас е не да открие , а да създаде себе си , следователно ,всеки избира идеология , която или следва до края на живота си , или доизменя с течение на жизнения опит , който е получил в замяна на часове труд , несполуки , радостни моменти и прочие . Тоест сега има 3 отговора в анкетата , За , Против , Не знам , сега веднага си проличава чия идеология какво одобрява и чия - не , затова и винаги е интересно да си във някой форум , не за да избиеш комплексите и агресията си , а за да проведеш интелектуален , неангажиращ спор ;) , както са казали по - мъдри (вероятно одобряващи опиятите хора) , в спора се ражда истината . Истината е относително нещо , за самата дума не съществува точна дефиниция , тя зависи изцяло от хората и къде те поставят нейната граница . За това трябва да сме толерантни , да сме човечни , всеки има нещо което го осовобождава от стрес и прочие , за това остави всеки да е щастливо луд с номера си . Недей да изменяш темата от цигарения дим до престъпниците , и да бих казал , че и пристъпниците са хора със съзнание и достатъчно интелектуален багаж и те са съгрешили в един момент на чиста човечност ( Максим Ставийски ,когато отне живот (беше пиян) , човешко е , но нелогичното е че след това го съдят хора със същите пороци . за да съдиш някого трябва да си чист като монета , а ти неможеш да ме убедиш че само той се е напил и карал почерпен , напротив , имал е малшанса да отнеме човешки живот , което е ужасно само по-себе си деяние , но в край на сметка ние не сме перфектни машини , на всеки може да се случи , но е неморално да се прохабява и още един човешки живот и да отива на кино млад човек зад решетките на някой ужасен затвор , стига му че психиката му е разбита. Това е мнението ми надявам се , че не ангажирам никого с него . !
Под солидарност към някои престъпници разбирам само напълно нормалните в психическо отношение .
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 15 дек 2011 22:23

Е някои от върлите непушачи малко се поизхвърляте, чух определения, че тези които сме пушели, не сме били нормални хора, сравниха ни с престъпници също :lol: Ами че вие наркоманите трябва да ги избесите на стълбовете по тази логика ... Хайде малко по-спокойно да го даваме всички, става ли ? Законът, добър, лош, трябва да се спазва :!: Най ме кефят такива тарикати, които като са в БГ се тупат в гърдите "Кви са тия да ми казват какво да правя", обаче като са в чужбина, не смеят да кажат и "гък" :lol: Крайно време е да се научим да спазваме правилата и нормите, а не да търсим цаката на всичко ;)
Същевременно съм напълно съгласен, че цигарите не са най-големият проблем в никакъв случай, сравнен с дрогата, ГМО-тата, изпаренията от колите, съставките на храните и т.н. Съгласен съм, че е вреден и дразнещ цигареният дим за непушачите, затова и съм "ЗА" забраната. Но недейте изкарва, че ние сме някакви втора ръка хора и измет ;)
Да не говорим как съм се нагледал на т.нар. избирателна търпимост към цигарите. Имам приятели, които не търпят да пуша около тях, често сме имали разправии, въпреки че гледам да се съобразявам, дори когато са ми на гости ме карат да пуша на прозореца :lol: Същемременно обаче, когато са на кафе или на дискотека с мацки, нещо изведнъж забравят омразата си към цигарите и не им казват нищо като им пушат насреща, защо ли :mrgreen: Да не говорим пък колко пъти съм виждал върли антипушачи да ми искат цигари, когато сръбнат малко повече :lol: :lol: :lol:
Последна промяна от Viktor4o_Rs на 15 дек 2011 22:27, променено общо 4 пъти.
Изображение

Потребителски аватар
Muscarin

Мнениеот Muscarin » 15 дек 2011 22:23

Въпреки, че отговорих ЗА, да попитам нещо, тъй като дискусията взе (не)очаквана насока

Понеже, прочетох нееднократно, че пушачите тровили непушачите.Абе я кажете, ама честно! Колко от вас са с работещи катализатори на автомобилите си!? Въпросът ми е леко реторичен....

П.С. Няма по-досадно същество от бившия пушач ( в кръга на шегата)!
Последна промяна от Muscarin на 15 дек 2011 22:25, променено общо 1 път.

Върни се в “Свободна зона”