За или против забраната за тютюнопушене на обществени места

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
pomiqrat
Контакти:

Re: За или против забраната за тютюнопушене на обществени места

Мнениеот pomiqrat » 15 дек 2011 21:10

Много ясно, че за. Толкова са нагли някои от пушачите, че не е истина :mrgreen:
4 000 и пак ми задай същия въпрос.

Става въпрос за 1989 г. :lol: :oops: :lol:
Drunken_Master написа:а доходът на глава от населението - 7500 долара годишно (повече, отколкото през 2011 г.)

Drunken_Master написа:България щеше да е 50-60 млн., ако не бяхме под Османско робство.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 15 дек 2011 21:13

Ако се направят т.нар. пушилни в заведенията, на практика забраната ще се обезмисли, то реално и сега има места за непушачи и за пушачи, които въобще не се спазват. С всяка забрана обаче търсенето неимоверно скача, просто така е устроен човекът - да направи напук, да мрази ограниченията, да изпробва изобретателността си, еле пък ние българите :lol: :lol: :lol: Не знам какво ще измислят собствениците на заведения, но чакам с интерес :mrgreen: И друго нещо - ако глобите за неспазването на забраната са прекалено малки, някои собственици биха решили, че им е по на сметка да нарушават закона и да си плащат глобите, отколкото да си изгубят клиентите-пушачи :roll:
Изображение

Потребителски аватар
fr3ak_boy
Контакти:

Мнениеот fr3ak_boy » 15 дек 2011 21:14

PIMP написа:Всеки е в правото си като не иска да пушат до него, но не виждам защо се опитват да изкарат цигарите някакъв голям проблем. Всички ще са доволни ако се направи нещо като "пушилня" във всяко заведение. :)
fr3ak_boy не се ядосвай, те учениците в днешно време пушат като комини :shock:

Много зависи от училището и хората. Смея да твърдя, че в моето пушат по-малко от 1/3. И поне за мен не е нормално да се проваля спортът на някои, на много от които единствения за цялата седмица, чрез пушене около тях. Нали идеята на часовете по физическо е да се размърдаме малко, а не само да стоим.
fabregas_949 написа:Не би трябвало да ти прави впечатление. Работниците настрана, като че ли няма твои съученици, които драскат по една в час по физическо, докато другите разцъкват някой спорт на двора... :?

При нас учителите са се постарали това да не става. Който пуши в час в двора или около него, автоматично му се намаля оценката драстично по физическо, така че хората се стараят да играят, а не да пушат.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.

Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.

Потребителски аватар
c0mba
Контакти:

Мнениеот c0mba » 15 дек 2011 21:15

Ми не съм пушач ,но съм против тази забрана , за кво всъщност са отделенията за пушачи и непушачи :? , кво значи тва да не ме тровят ми защо не се заключете у вас и не си пречиствате въздуха ,който дишате , вас вредните наемисии от фусилни горива не ви боли толкова , колкото за това дали някой пуши , та това си е личен избор , никой не ви задължава да сте в компанията на пушач/и ?
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее!

Потребителски аватар
c0mba
Контакти:

Мнениеот c0mba » 15 дек 2011 21:16

c0mba написа:Ми не съм пушач ,но съм против тази забрана , за кво всъщност са отделенията за пушачи и непушачи :? , кво значи тва да не ме тровят ми защо не се заключете у вас и не си пречиствате въздуха ,който дишате , вас вредните емисии от фусилни горива не ви боли толкова , колкото за това дали някой пуши , та това си е личен избор , никой не ви задължава да сте в компанията на пушач/и ?
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее!

ROB HALFORD
Контакти:

Мнениеот ROB HALFORD » 15 дек 2011 21:17

Твърдо против, защото тази забрана ще се спазва само в големите градове. Искам да видя как в някоя забутана селска кръчма (примерно в пернишко) ще забраниш на местните да си пият мастиката без за пушат. И кой ще бъде този смелчага който ще се опита да ги глоби, ако не спазват забраната и какво ще му се случи.
Пък и мен като собственик на заведение кой ще ми възстанови парите хвърлени за вентилация само преди година. А и клиентите са почти 80% пушат и правят по-голям оборот. Така, че хич не ми пука за непушачите. Като не им е приятно да не ходят в заведения.

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 15 дек 2011 21:20

c0mba написа:Ми не съм пушач ,но съм против тази забрана , за кво всъщност са отделенията за пушачи и непушачи :? , кво значи тва да не ме тровят ми защо не се заключете у вас и не си пречиствате въздуха ,който дишате , вас вредните наемисии от фусилни горива не ви боли толкова , колкото за това дали някой пуши , та това си е личен избор , никой не ви задължава да сте в компанията на пушач/и ?

+1916 много си прав пич, това се опитвах и аз да кажа.
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
1913
Контакти:

Мнениеот 1913 » 15 дек 2011 21:25

Твърдо "за".
[center][wrapimg=]https://scontent-frt3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-0/s350x350/1782155_10203359119959520_2077530093_n.jpg?oh=d835df5c333af43a2432f0d8305f9166&oe=586C0965[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
greenlandia

Мнениеот greenlandia » 15 дек 2011 21:30

За
Ненавиждам левски и цска!!!! от днес 14.11.2013 и лайногорец.
НЯМА МОЕ,НЯМА ТВОЕ,СВЕТЪТ Е БЕРОЕ

Върни се в “Свободна зона”