Щото реално те печелят милиони без да си мръднат пръста - с минимум персонал и без да изхранват футболисти, резерви, треньори, да развиват и поддържат детски шкоили, спортни бази и най-важното без да тичат между час и час и половина според спорта, без да броим потенето по тренировките?
ОК, може да не плащат директно на отборите, но поне да палщат в някаква обща каса - както телевизионните права и да подпомагат и развиват спорта. Аз освен за някакви мижави транспаранти около терените с реклама на Еврофутбол и 1-2 събития за ученици през годината не съм чул друг да дава пари. Примера ми с Еврофутбол да не се чете като "каква е ситуацията в България" - въпросът ме интересува как стоят нещата по света и дали има разлики между държавите и континентите.
И друго ми хрумва - по филмите съм виждал как като отидеш на хиподрум за конни надбягвания и можеш да залагаш на място, защо това го няма в другите спортове?
Който има повече инфо, нека го сподели.
Каква е ролята на букмейкърите в света на спорта?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Каква е ролята на букмейкърите в света на спорта?
НЕ ГЛЕДАМ НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ
Re: Каква е ролята на букмейкърите в света на спорта?
Водеща роля имат букмейкърите! 

темата ти е много интересна,но е много ДЪЛБОКА,не е за всеки ако все пак говорим за големите букмейкъри а не а тези нашите дето взимат по 6% от постъпленията.Букмейкърството е икономика братле.
LEVSKI_FOREVER
Няма смисъл от фермани и спорове. Нужни са само 4 букви, за да се обясни ролята на букмейкърите във футбола и спорта - ТОТО 

Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?
Тъй като букмейкърите печелят от продукт който не създават, то трябва да плащат на федерациите поне 10% от постъпленията които са дошли от залози на мачове от съответното първенство.
Пример: Заложени са 2 000 000лв. на мачовете от поредният кръг на нашето първенство, автоматично 200 000 в касата на федерацията и това за всяко едно буки, в противен случай да извадят първенството ни от тиражите.
Пример: Заложени са 2 000 000лв. на мачовете от поредният кръг на нашето първенство, автоматично 200 000 в касата на федерацията и това за всяко едно буки, в противен случай да извадят първенството ни от тиражите.

А ако случайно са на загуба от кръга, съответната федерация да им покрива определен процент

red_guy написа:А ако случайно са на загуба от кръга, съответната федерация да им покрива определен процент![]()
![]()
Те ползват продукт, за това същите плащат ли нещо, защото без този продукт, букитата какво ще предлагат?
Всеки си поема риска и федерациите изобщо не ги интересува те дали са на печалба или загуба.

PFC Litex написа:red_guy написа:А ако случайно са на загуба от кръга, съответната федерация да им покрива определен процент![]()
![]()
Те ползват продукт, за това същите плащат ли нещо, защото без този продукт, букитата какво ще предлагат?
Всеки си поема риска и федерациите изобщо не ги интересува те дали са на печалба или загуба.
Абсолютно! Нали все пак заради това букмейкърите си имат експерти по риска, които трябва да изчисляват коефициентите. А и търговския риск винаги го има- никога не може да си 100% сигурен, че няма да си на загуба.
[center]
[/center]

hue написа:Щото реално те печелят милиони без да си мръднат пръста - с минимум персонал и без да изхранват футболисти, резерви, треньори, да развиват и поддържат детски шкоили, спортни бази и най-важното без да тичат между час и час и половина според спорта, без да броим потенето по тренировките?
ОК, може да не плащат директно на отборите, но поне да палщат в някаква обща каса - както телевизионните права и да подпомагат и развиват спорта. Аз освен за някакви мижави транспаранти около терените с реклама на Еврофутбол и 1-2 събития за ученици през годината не съм чул друг да дава пари. Примера ми с Еврофутбол да не се чете като "каква е ситуацията в България" - въпросът ме интересува как стоят нещата по света и дали има разлики между държавите и континентите.
И друго ми хрумва - по филмите съм виждал как като отидеш на хиподрум за конни надбягвания и можеш да залагаш на място, защо това го няма в другите спортове?
Първо, не знам какво имаш предвид под "минимум персонал". В една букмейкърска компания, в зависимост от размера ѝ, има различни звена и длъжности и различен брой служители и ръководители. Въпреки че не тичат и не ходят на тренировки, те също полагат труд.

Второ, букмейкърите плащат само това, което е определено от закона. Местните футболни федерации не могат да преговарят за размера на сумата, както го правят с телевизиите. А подпомагането на "събития за ученици", както и други спортни мероприятия или други каузи, е въпрос на социална отговорност и са по избор. Всяка букмейкърска компания си има мисия, визия, някаква стратегия за развитие и сама преценява дали да отделя (и колко) средства за спорта и за кампании в други сфери. Повечето, да не кажа всичи от по-известните, отделят доста средства.
Трето, не знам защо няма залагия на място по време на футболните мачове. Или има някакви законови ограничения, или самите букмейкъри нямат желание да предоставят такава услуга.

Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!
hue написа:Щото реално те печелят милиони без да си мръднат пръста - с минимум персонал и без да изхранват футболисти, резерви, треньори, да развиват и поддържат детски шкоили, спортни бази и най-важното без да тичат между час и час и половина според спорта, без да броим потенето по тренировките?
Мисловният труд е доста по натоварващ,отколкото физическият,а за да направиш една буки къща голяма и успешна си е доста повече зор отколкото да риташ.