Нов скандал в НБА!!!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

nqkoisitam
Контакти:

Нов скандал в НБА!!!

Мнениеот nqkoisitam » 09 дек 2011 11:49

След като мина през перипетиите на локаута, от днес в НБА се заформя нов скандал.
Тази вечер Крис Пол (NOH), беше трейднат в LA Lakers в сделка между двата тима и Houston Rockets, която изглеждаше така:

Lakers Receive: Chris Paul

Hornets Receive: Lamar Odom, Luis Scola, Kevin Martin, Goran Dragic and a Rockets draft pick

Rockets Receive: Pau Gasol

Всичко изглежда добре за NOH, тъй като Крис Пол в понеделник е говорил с ГМ и е споделил, че няма да подпише удължаването на договора, което ще го направи незащитен свободен агент през следващия сезон, което пък значи, че той може да отиде във всеки тим, без в замяна NOH да получат каквото и да е. Ламар Одъм беше избран за най-добър 6-ти играч през миналия сезон и през досегашната си кариера винаги е бил добро "парче" към пъзела, който може да направи един франчайз успешен. Луис Скола има много добри движения на лоу поуста, играе добре в защита въобще доста солиден играч. Кевин Мартин си е чист "вкарвач", който може да даде на тима 22-25 точки на мач, но не е добър защитник. Горан Драгич е много добър пойнт гард, който дава енергия от пейката и е бъдеща звезда в лигата. Хорнетс също така получават и драфт пик от Хюстън.

Сделката изглежда доста добра за Хорнетс, които иначе ще изгубят франчайз играча си през следващия сезон, НО...

Малко след като е приета от ГМ, сделката е стопирана от Дейвид Стърн,който е комисионер на НБА.
Мотивите на Стърн са, че сделката не е достатъчно добра за Хорнентс, но всъщност става ясно, че собственици като Марк Кюбан (Далас Маверикс) и Дан Гилбърт(Кливлънд Кавалиърс) са надигнали глас срещу сделката и срещу това Лейкърс да получат Крис Пол.

Това поражда доста сериозни въпроси, тъй каот Крис Пол е заявил, че няма да отиде утре на кампа и според източници е започнал да подготвя дело срещу НБА.
Чудно как ли Одъм и Гасол ще отидат в Стейпълс, след като не са били желани от ГМ и са били трейднати в други отбори, същото важи и за съблекалнята на Хюстън.

NOH от съвсем малко време е собственост на НБА.

Един тъжен ден за НБА, изгубиха още доста фенове...

Изображение
Последна промяна от nqkoisitam на 09 дек 2011 12:05, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
emarkon
Контакти:

Re: Нов скандал в НБА!!!

Мнениеот emarkon » 09 дек 2011 11:59

В НБА одавна всичко е само пари.Тоя локаут беше някаква абсолютна пародия на бизнес разговори.Сутринта като разбах за простотията,която Стърн е направил ми стана супер кофти за Гасол и Одъм.Днеска ти казват чао,утре пък се връщаш на същото място и знаеш,че си нежелан...Е как ще играеш с наслада?

Потребителски аватар
shumnaliq
Контакти:

Мнениеот shumnaliq » 09 дек 2011 12:12

Ха... Много интересно какво ще стане сега. А относно Гасол - просно ЛАЛ не го заслужават!
Re: "българин" "журналист" от 7дниСПОРТ плюе по ЦСКА в Румъния!!

Хан Крум написа:Хомо Гереникус ... 8-)

nqkoisitam
Контакти:

Мнениеот nqkoisitam » 09 дек 2011 12:34

Аз не мисля, че има такова нещо като заслужаване. Бизнеса си е бизнес.
Гасол дойде в Лейкърс не без помоща на вътрешен човек(от ЛА) , който тогава го трейдна за Куаме Браун и бъдещ драфт пик(който се оказа Марк Гасол). Когато Гасол дойде в ЛАЛ, всички знаеха, че е добър, но той никога не беше играл в мач с някакъв смисъл, а когато беше франчайз играча на Мемфис, те не бяха минавали първи кръг в плейофите. Миналата година Гризлитата играха полуфинали и отпаднаха от Тъндър. По същия начи стоят и нещата с трейда на Гарнет (Минесота към Бостън), когато Кевин Макейл(бивш играч на Бостън) буквално го поднесе на Селтикс.
Последна промяна от nqkoisitam на 09 дек 2011 12:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
shotgun blues
Контакти:

Мнениеот shotgun blues » 09 дек 2011 12:42

Любимият ми отбор в НБА е ЛА Лейкърс и незнам защо се отказват от Гасол и Одъм които заедно с Кобе Браянт носят отбора.Ако си заминат кой ще играе център нямам представа,не следя трансферите там,а за Крис Поул този е добър и може да се окаже много добро попадение за Лейкърс.
Аз всъщност така и не разбрах кой къде отива и да ли ще отиде ,ще видим :lol:
[wrapimg=choose left or right to float]http://prikachi.com/images/169/6607169H.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
sirius123

Мнениеот sirius123 » 09 дек 2011 13:11

НБА стартира около Коледа. Няма значение кой къде играе. Проблеми може да изникнат тук при нас, тъй като не се знае ще има ли ТВ , която да предава мачовете.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 09 дек 2011 13:33

sirius123 написа:НБА стартира около Коледа. Няма значение кой къде играе. Проблеми може да изникнат тук при нас, тъй като не се знае ще има ли ТВ , която да предава мачовете.

ТВ+ ще предават мачовете, от около седмица върви реклама.

Колкото до сделката-за мен Гасол и Одъм са по-добър вариант от Пол. Плюс това те вече са сработени както към стила на Брайънт, така и към отбора като цяло. А и те самите явно не са от хората, които държат да изпъкнат на всяка цена и са съгласни, да са поддържащите "актьори" на Коби. Дали и Пол ще е съгласен на това, ще видим.

На мен като фен на Лейкърс ми се иска да вземем Дюран за заместник на Коби, че вече е на години, ама май са само мечти.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

nqkoisitam
Контакти:

Мнениеот nqkoisitam » 09 дек 2011 13:58

Аз съм фен на Лейкърс. Откакто дойде Гасол, той моментално се сработи с Кобе и нещата потръгнаха. Тогава ЛА бяха 6-ти на Запад, същата година играха финал и загубиха от Бостън.
Байнъм е от стъкло, силно се съмнявам, че изобо ще може да изиграе пълни 82 мача през цялата си кариера (жив и здрав да е !). Иначе определено има база за развитие, млад е, огромен е, има добри движения, играе стабилно в защита.

Проблема е там, че откакто Зен Мастъра се махна, няма нападение. Лейкърс от сума време играе триъгълно нападанение, за което не е необходим кой знае колко добър гард.
Само че сега при Майк Браун нещата са коренно различни и Дерек Фишър ще бъде изнасилван почти всеки мач(а Стив Блейк е лимонка), така че трябва да се търси единичка, Крис Пол беше подходящ.
Джим Бъс искаше преди време да прави Байнъм франчайз играч, но май се е отказал вече.

slavia1913
Контакти:

Мнениеот slavia1913 » 12 дек 2011 17:58

Одъм вече е в Далас, а за Гасол и цялата сделака супер зле. Те за Одъм ЛА вече направиха кон за кокошка с Мавс, които освен ако не се сгромолясат до дъното тоя сезон ще имат късен избор, както всеки силен отбор. Колкото до трансфера, цялото това фиаско с локаута нищо не направи, от лигата искаха всеки отбор да може да притежава звезден играч, че да няма проблеми с интереса към него и да не се получава Маями 2 с бомбастични трансфери и пренаситване на звезди в един отбор. С запора искат да оставят Пол още един сезон при Хорнетс в опитите да намерят нов спонсор, който да остави отбора в града, защото има интерес към него. Аз лично също съм против този трансфер, защото с достата совободни агенти или иизтичащи договори през този сезон евентуално догодина ще може любимият ми Далас да се бори за подписа на Поу или Дуайт Хаурърд, ако не бъдат разменени през сезона.

Върни се в “Баскетбол”