Правила при равни точки в ШЛ?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Правила при равни точки в ШЛ?
Гледах и в Уикипедиа, но така и не можах да разбера много. При равни точки между два отбора се гледат първо директните двубои. Ок - това ясно. Но, ако в директните двубои резултатът е равен, отчитат ли се повечето голове на чужд терен или се отива директно към гледането на головата разлика. Давам ви един LIVE да го наречем пример. При моментното развитие на ситуацията в група F (Олимпиакос-Арсенал 2-0, Борусия Д-Марсилия 2-0) отборите на Борусия и Марсилия имат по 7 точки. Първият двубои в Марсилия е завършил 3-1 за французите така, че КЪМ МОМЕНТА общия резултат от двете срещи е 3-3 и с гола си на чужд терен (ако при равенство в общия резултат след двата двубоя той се зачита като предимство) Дортмунд трябва да е 3-та ако мачовете завършат така. В LIVE класирането на Спортал обаче е дадена Марсилия 3-та, което ме навежда на мисълта, че ако резултатът от двете срещи е равен се гледа головата разлика (на Марсилия е по-добра) и головете на чужд терен се пренебрегват.
Последна промяна от mironi88 на 06 дек 2011 22:33, променено общо 1 път.

- storm
- Контакти:
Re: Правила при равни точки в ШЛ?
Марсилия биха 3:0 е брато , не 3:1.. 

[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
Мачовете между двата отбора след тва голова разлика
При равенство в точките се гледат на първо място личните срещи. При равенство в броя на отбелязаните голове се гледат повече голове на чужд терен. При еднакви резултати в двата сблъсъка се гледа головата разлика. И не на последно място - Марсилия победи с 3:0 във Франция, а не с 3:1. 

Само Левски!
Мдаа. Пълен ташак съм. Като съм гледал предишните резултати съм видял Олим...-Валенсия 3-1 и съм решил,че това е Олимпик Марсилия, а това било Олимпиакос. И все пак гола на чужд терен зачита ли се ако двата отбора завършат с равни точки и равен резултат от двата двубоя?

siniq_fen написа:При равенство в точките се гледат на първо място личните срещи. При равенство в броя на отбелязаните голове се гледат повече голове на чужд терен. При еднакви резултати в двата сблъсъка се гледа головата разлика. И не на последно място - Марсилия победи с 3:0 във Франция, а не с 3:1.
Мерси. Темата е за коша.

mironi88 написа:Мдаа. Пълен ташак съм. Като съм гледал предишните резултати съм видял Олим...-Валенсия 3-1 и съм решил,че това е Олимпик Марсилия, а това било Олимпиакос. И все пак гола на чужд терен зачита ли се ако двата отбора завършат с равни точки и равен резултат от двата двубоя?
Да. Примерно при 0-0 между Челси и Валенсия продължават Челси, защото имат 1 гол на чужд терен. При 2:2 по същата логика се класира Валенсия. При 1:1 пък продължава Валенсия заради головата разлика

Само Левски!
Да схванах. Накратко - с оглед младшата на Арсенал, която играе в Атина и вече допуснатия гол на чужд терен, Дортмунд нямат шанс да продължат поне в Лига Европа.

- Уейн Рууни
- Контакти:
Дортмунд ако искат ШЛ трябва да бият 4:0, 5:1 и пр., а Арсенал да се напънат и да бият гърците! Демек затова 4:0 - за да имат по-добри показатели от предния мач (0:3)
[offtopic]А пък марсилци от 2:0 направиха 2:3
[/offtopic]
[offtopic]А пък марсилци от 2:0 направиха 2:3

[center]Левски, Милан
[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]
[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]
Уейн Рууни написа:Дортмунд ако искат ШЛ трябва да бият 4:0, 5:1 и пр., а Арсенал да се напънат и да бият гърците! Демек затова 4:0 - за да имат по-добри показатели от предния мач (0:3)
[offtopic]А пък марсилци от 2:0 направиха 2:3![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
[/offtopic]
Тоя мач ама хич не е съмнителен...

Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !