Мнениеот dxl » 16 фев 2012 16:30
Мислех си, че ФИФА 11 е зле, но всъщност - хареса ми два пъти повече от ФИФА 12.
Не знам дали има нещо, което в 12 ме кефи. Честно! Просто няма никаква логика тази игра. Ако играеш на сравнително лесно ниво - противниците просто търсят празните пространства. Дори когато са в наказателното ти поле - пак пробват някакви пасове в коридор. От друга страна пък - в 80% от случайте, твоя вратар няма проблеми да скочи и да хване топката. Това противник да стреля извън наказателното поле? Да бе...
Ако играеш на възможно най-трудното ниво, там наистина всеки противник е като Меси - просто те разминават и това.
Извеждащия пас е пълен майтап. Ако си на границата на наказателното поле не можеш да пуснеш пас успоредното на дъгата и там твой играч от центъра да я засече. Ако подадеш с точни пас - топката е бавна, твоя играч обикновенно спира да се движи и чака паса. Ако пуснеш извеждащ пас (W - по старому), то той не е успореден, а по дефут търси да изведе играч, който е напред. (Някъде в наказателното).
Извеждащия пас върши работа само ако е мнооооооооооооооого силен и ако имаш мнооооооого бърз играч, който да надбяга противника.
Ударите - ако е finesse shot - то топката като цяло няма никакъв фалц. По-скоро е някакъв прехвърлящ удар (падащ лист).
Chip shot - (прехвърляне) - трябва да се уцели някакъв точен момент, когато вратаря е напред. Ако задържите - аут, ако е слабо - вратаря я хваща. Тоест - ако ви трябва гол, намаляте значително шансовете да вкарате. Използва се само в момент, когато се гаврим с противника...
Друго, което съм забелязал - лек удар минава покрай вратаря, който не може да направи нищо. От идентична ситуация, ако стреляте много силно - не, не вкарвате силно, вратаря избива...
И едно от най-дразнещите неща в играта - ако има противникови играчи около вас - в 80% от ситуацийте успяват да блокират удара ви. Много е дразнещо.
Голяма пародия. Противниците никога не разиграват. Те са постоянно в някакъв full attack mode. Където единствата им логика е да намерят играч, който има малко повече пространство около себе си, който от своя страна ще потърси пас на друг свободен съотборник и така до момента в който някой се озове с топката около дузпата, когато най-сетне ще последва удар към вратата.
От друга страна, в защита са някви зверове - в момента който овладееш топката вече те блокират и отнемат топката (гардирането на топката с тяло е почти безсмислено, защото повече от две сек. на едно място с топка в крака и ти я отнемат). Успяват да блокират почти всеки твой удар с тяло.
Дори бързи и повратливи играчи като Меси и Рибери изпитват проблеми срещу мудни защитници, като Ван Буйтен и Рио Фърдинанд, които все някак успяват да избият топката от краката им, колкото и бързо да сменят посоката.
Дори с Робен ми е много трудно да направя характерния му финт - рязка смяна на посоката на скорост и изстрел.
На практика се получава следното - бягам наравно със защитник. Тъй като единствения начин да сменя посоката рязко, а не плавно и на скорост, е да натисна шифт + посоката (това убива скоростта ми). Ако защитника не ме блокира и не ми избие топката, то обикновенно успява да блокира удара.
Като цяло "физиката" на ударите във Фифа 11 беше далеч по-добре.
Аз финтове в тая игра не мога да правя. Не знам вие как сте.
Ааа, и друго дразнещо - противниците много рядко правят фалове. Това да имаш право на пряк свободен или дузпа е рядкост. Обикновенно фалове се получават, когато настоятелно задържаш топката, въртиш се тук-там и в крайна сметка се сблъскваш със защитника. (Той от своя страна не е правил шпагат, нито се е пробвал да ти отнеме топката, не те е задържал. Просто те блокира с тяло, все едно се блъскаш в стена).
Общо взето - това е което ме дразни в играта. :D
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".
vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.