B3ATS написа:Angoff написа:Ако теориите на Дарвин са клатещи то тогава приказките за малки деца в библията за създаването на човека от кал а на жената от реброто на Адам какви са ?
Не казвам , че Дарвин е сто процента прав в теориите си но в тях има смисъл ... всеки е виждал маймуна , всеки е запознат с еволюцията да не говорим за пещерните хора далеч далеч преди да се зароди християнството и каквато и да било друга религия !
Хайде да си говорим честно , няма нищо лошо в религията , която те учи на човешки норми и това , как да бъдем по-добри но това вече далеч не е така след поредното посегателство от алчната ръка на човека и превърнал всички етажи на християнството в борба за пари и власт !
+1
Религията сближава хората . Ходят заедно на църква по празниците и др. , но нека да не говорят глупости , че "бог" е създал всичко и той управлява и променя света. Всичко е комбинация от милиарди години развитие на безброй видове. На това му се вика еволюция
Taкива като теб са ми най-интересни. Аз лично не съм религиозен, но пък ми е смешно хора като теб които си мислят, че едва ли не който е религиозен или вярва, че има Бог е човек който не вярва в наука еволюция, голям взрив и прочие. Да не говорим, че има много научни теории които отричат еволюцията или такива които смятат, че поне човешката еволюция не е протекла по този начин който ни втълпяват, защото според много доказателства чов. цивилизации е имало много преди 6000 година(тогава се смята, че е започнала сегашната ни цивилизация). И въобще, че еволюцията не е една линия която води само нагоре има възходи има и падения. Да не говорим, че има много учени които са вярвали в Бог. КАкто казах не съм религиозен и обвинявам религията като най-голям манипулатор, но не просто не ми допадат разни крайни мнения. Да не говорим, че самия атеизъм се явява вид религия.