Синьо сърце написа:gilento93 написа:
Не е ли по-правилно агаряни?
Не,"агаряни" е съвсем друг термин и е свързан с Агар от Стария Завет,която бяга в пустинята...
Ахам.
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Синьо сърце написа:gilento93 написа:
Не е ли по-правилно агаряни?
Не,"агаряни" е съвсем друг термин и е свързан с Агар от Стария Завет,която бяга в пустинята...
Avanti_Ragazzi написа:Почти винаги, има огромно значение!!!Но има и случаи когато няма(унгарците са католици и протестанти) но за тях няма значение и едните и другите се смятат за един народ,националността е пред религията.При ирландците обаче религията надминава националността!!!
Keyser Soze написа:Синьо сърце, хем си вярващ православен християнин, хем имаш аватар на Том Арая... Нещо не ми се връзва Богородица със Seasons in the abyss да речем.![]()
Иначе, всяка една религия е пълен ташак!
b0b1 написа:Аз не съм вярващ, но православната религия е част от нашата култура и за мен българин, който не я изповядва, не уважава предците си.ТОЧКА!
ivan40 написа:Ахряни — название на българите мюсюлмани в Родопите (Смолянско, Маданско и др. ) и в Беломорска Тракия. Етимологията на думата според някои учени като Борис Дерибеев произлиза от средновековното название на Родопите и по-специално на Източните Родопи Ахрида/Ахридос и османското име Ахърчелеби. Друга версия за произхода на названието е от старобългарската дума хрид, означаваща скала, хълм, планина.
Бабечани — така се наричат българите мюсюлмани в района на Разлог.
[/offtopic]Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 2 госта