Легендата Пеле стана поредният, разкритикувал харчовете в Реал Мадрид това лято. Испанският клуб похарчи над 200 милиона евро за нови попълнения, а както се твърди, ще даде и още до затварянето на трансферния прозорец.
„Според мен това не е честно и не е демократично,” заяви Пеле пред L'Osservatore Romano. „Големите изяждат малките. Може би е нормално, но е опасно за футбола.”
Запитан колко би струвал той самият, ако играеше днес, 68-годишният бразилец отговори: „Пеле нямаше да има цена”.
Той отбеляза, че докато е бил на върха е получавал оферти от всички големи клубове в Европа, но е решил да остане в Сантош, защото това е бил „голям отбор”, който е играел „много добре”.
„Проблемът в днешни дни е, че когато един млад футболист започне да играе, още от началото мисли колко пари може да изкара,” обясни Пеле. „Играчите отиват в Реал Мадрид, целуват емблемата им, а на следващия ден вече са в друг клуб и целуват други емблеми и се обясняват във вечна любов. Истината е, че те просто обичат най-много онези, който плащат по-добре, а всичко това е опасно за бъдещето на спорта.”
Аз лично съм съгласен с него. Вашите коментари?
Пеле: Реал Мадрид е опасен за футбола
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- fabregas_949
- Контакти:
Пеле: Реал Мадрид е опасен за футбола
[center][wrapimg=]http://img708.imageshack.us/img708/6629/55829510150908834689008.jpg[/wrapimg][/center]
- Lord of memories
- Контакти:
Re: Пеле: Реал Мадрид е опасен за футбола
Факт.
Иначе казано от един испански уейтър: And thats a FACHT.
Иначе казано от един испански уейтър: And thats a FACHT.
Последна промяна от Lord of memories на 09 юли 2009 22:15, променено общо 1 път.
GGMU
Реал са жалки, да не забравяме колко играчи купиха миналия сезон , а сега ги продават. Пожелавам на новите играчи да се развият както Макманаман, Оуен, Бекъм, а на отбора да играе галактически футбол, както последните няколко сезона
Напълно съм съгласен с Пеле.
shumkar_44 написа:...Весел лаят е на Шаро,
весел е и неговият вид,
щом във с ветреца ювелирно
се прокарва мириса на сух бисквит.
Годините ще литнат бързо,
и децата ще напуснат каменния зид,
ала сърпа лунен, той ще помни вечно,
къкрещия, вкусен, сух бисквит.
Ще ми е страшно гот, ако ги бият постоянно и скромните испански отбори!
Флорентино Перес и Реал М. ще свършат скоро като Сашо Апашо и Цска.