Валенсия-Реал Мадрид 2:3 (FT)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
falcao
Контакти:

Re: Валенсия-Реал Мадрид 2:3 (FT)

Мнениеот falcao » 20 ное 2011 14:19

Според мен се създава зрителна измама от тая камера,която ти показваш и другата камера обяснява всичко.За дузпа нямам претенции,защото преди 1-2 седмици в мача Тотнъм-Фулъм имаше съвсем същата ситуация и тогава съдията си замълча:).За мен просто има игра с ръка
Chelsea, Boys in blue!
Chelsea! Chelsea! We love you!
Chelsea! Our love is true!
No one can stop us now!

Chelsea! We're the team!
Chelsea! Chelsea!
We're the dream!
Chelsea! We're supreme!
No one can stop us now!

Потребителски аватар
Middlesbrough
Контакти:

Мнениеот Middlesbrough » 20 ное 2011 14:24

тва ако беше станало на мач на Барса , кво ли щеше да става сега ва нашия форум :Д

Офтопик:

Потребителски аватар
drogba_best
Контакти:

Мнениеот drogba_best » 20 ное 2011 14:32

Za men pone igrata s ruka e ochevadna i za poreden put se dokazva che na nqkoi otbori im se pomaga da pechelqt trudnite machove(Real Madrid,Barcelona,Milan,Manchester United).

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 20 ное 2011 14:50

Топката се удря в тази област:
Втората камера е от по-малък ъгъл и затова се създава илюзия,че топката се удря в ръката на Игуаин.
Дузпа в тази ситуация категорично няма!

пс:А и забележете параболата на топката!
Топката отива надясно,ако е в ръката ще се спре в него,а няма да опише такава траектория!+Това Игуаин прави движение надясно.
Последна промяна от smoothc на 20 ное 2011 14:57, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tibidabo
Контакти:

Мнениеот tibidabo » 20 ное 2011 14:56

Според мен има умишлена игра с ръка, но ситуацията е много трудна за решаване-22 души в наказателното поле и силен удар. Така, че няма защото толкова да се ядосваме или спорим. Не мисля, че съдията го е направил умишлено. Ето още едно доказателство, че няма конспирации и незнам си там какви игри. Просто някои ситуации са адски трудни за решаване за части от секундата. Стана страхоте мач. Валенсия можеха да се доберат до точката, но им липсваше и малко шанс. :) :) :) :)
“Never argue with idiots, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

― Mark Twain

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 20 ное 2011 16:08

Madridist написа:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hYzgXbpqSxM[/youtube]

Това видео разрешава спора. ;) На 0:22 и при още няколко повторения от камерата отпред ясно се вижда, че топката се удря в ръката. А при повторенията след 1:30 се вижда, че играта с ръка е умишлена. Но за съдията ситуацията беше трудна за преценка и по-добре да не отсъди дузпа, въпреки че имаше, отколкото да отсъди, а такава да няма.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 20 ное 2011 16:41

Madridist написа:
falcao написа:Е тая камера е пълна глупост виж другото повторение е съвсем ясно,че го удря в ръката;))

Защо да е глупост. Едната камера е отзад, другата е отстрани. Показват различна видимост на ситуацията. Погледни къде е съдията и дали въобще може да види нещо. А за да вдигнеш дузпа след изтичането на даденото от теб продължение (при 4 минути добавено време, тази ситуация стана след тях) трябва да си 100% сигурен, че има такава. ;)

На 13 секунда от моя клип, има прекрасен стоп кадър,където се вижда всичко много ясно. ;)

Преди около седмица по Дискавъри даваха един филм как окото може да заблуди ума. Та за тези, които не са го гледали, там даваха различни ситуации, в които поради различни ъгли и гледни точки човек вижда нещата такива, каквито всъщност те не са. Потърсете го и го изгледайте. За тези, които поне малко разбират от перспектива и гледна точка трябва да са сигурни, че от ъгъла на долната камера лесно може да се заблуди човек къде удря топката Игуаин. Оттам може да видите че прегръща даже топката- въпрос на гледна точка. За мен най-добрата гледна точка е от горната камера, понеже оттам се вижда най-добре позицията на топката и ръката. И от нея ясно се забелязва как топката го удря в областа на ребрата, а отделно той се опитва да си дръпне ръката за да няма съприкосновение с нея. Също така се вижда, че Касияс е на добра позиция и най-вероятно щеше да отрази този удар. За мен съдията постъпи правилно... Иначе борците за справедливост от Барселона могат да коментират баража м/у Портогалия и Босна и критерия на Волфган Щарк ;)
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 20 ное 2011 16:47

falcao написа:Според мен се създава зрителна измама от тая камера,която ти показваш и другата камера обяснява всичко.За дузпа нямам претенции,защото преди 1-2 седмици в мача Тотнъм-Фулъм имаше съвсем същата ситуация и тогава съдията си замълча:).За мен просто има игра с ръка

Точно обратното е... когато дадени обекти се намират в една равнина и ти гледаш от позиция, която се намира в равнината няма как да видиш добре обектите зад 1-вия(в случея ръката). Така се създава зрителна измама, докато от горната камера се вижда добре всичко, без обектите да се препокриват...
Please don't call me arrogant, but I'm European champion and I think I'm a special one !

Потребителски аватар
UltraBlue
Контакти:

Мнениеот UltraBlue » 20 ное 2011 16:49

smoothc написа:Топката се удря в тази област:
Втората камера е от по-малък ъгъл и затова се създава илюзия,че топката се удря в ръката на Игуаин.
Дузпа в тази ситуация категорично няма!

пс:А и забележете параболата на топката!
Топката отива надясно,ако е в ръката ще се спре в него,а няма да опише такава траектория!+Това Игуаин прави движение надясно.

Ееееее бях се отчаял че хората не разбирали от геометрия/стереометрия. Напълно те подкрепям!!!

Потребителски аватар
UNBEATABLE
Контакти:

Мнениеот UNBEATABLE » 20 ное 2011 17:23

Иха, една спорна ситуация (при която със сигурност дузпа няма, а и да има Валенсия не са Барса да се свири дузпа в тяхна полза в 94-тата минута, за абсолютно нищо) и каталунските "ж"ипсита се надигнаха, евала пичове :) Що не коментирате тия победи с 2:0 над Лион или 7:1 над Осасуна, ами веднага се нагнездихте след тоя мач, хахаа!: ) Успех в живота, ще ви е нужен :)

Върни се в “Реал Мадрид”