Здравейте,
Обръщам се към екипа на gong.bg вярвайки, че Вие сте обективна и влиятелна спортна медия. В това съм се убедил, понеже следя сайта Ви всеки ден, където и да се намирам. От казаното мисля, че става ясно, че съм фен на спорта (на всякакви видове спорт). Бих желал да споделя за един проблем, с който се опитах да запозная и Министъра на физическото възпитание и спорта. Писмото до него ще копирам по-долу. Става въпрос за безумните условия за закупуване на билети за спортни събития в България. Конкретния повод – желанието ми да посетя баскетболната среща между ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК и АСВЕЛ БАСКЕТ ЛИОН ВИЛЬОРБАН и купувайки си билети за баскетболния мач, да си купя такива и за Night of the jumps – кръг от шампионата по мотокрос свободен стил. Възможностите са две – по интернет или на място, на касите на залата, където ще се проведат събитията (Арена Армеец). Тъй като преди 2 дни закупих билети за демонстративния мач по снукър между Рони О'Съливан и Джак Лисовски по интернет, чрез агента EVENTIM.BG, реших, че този вариант не е удачен по следните причини – начислени ми бяха куриерска такса за рамките на град София в размер на 5.50 лв и разходи по превалутиране, тъй като транзакцията минава през Германия (Ивентим е немска фирма). Вследствие това, цената на билетите ми се завиши с 9 лв. Представяте ли си ситуация, при която при цена на билета за баскетболния мач на Лукойл Академик от 5 лв, да трябва да се плати допълнително куриер 5.50 и неизвестно колко превалутиране (точната сума става известна едва след като се получи извлечение по кредитната карта). Затова предпочетох след работа да отида до касите на залата и да купя билети на място. Т.нар. „Красавица” приличаше повече на „Тъмница” в 17.55 часа вчера. С ужас установих, че касите работят само в работни дни и то от 10 до 17.30 часа, когато нормалните, платежоспособни хора са на работа!!! Да уточня – почивните дни на касите са събота и неделя, а не примерно понеделник и вторник. Това означава, че за да си купиш билет или трябва да се съгласиш на пладнешки обир от агент, или да избягаш от работа. В същото време говорим за привличане на фенове, да напълним залите и прочие (вчера по спортните новини призоваваха за пълна зала срещу французите). Ами те ме отблъскват и това е така не само с новата зала, която трябва да се пълни, за да е печеливша. Това е така при всеки спортен обект, без значение зала, стадион или нещо друго (Не знам какво трябва да се случи, за да пуснат ПФК Левски 1914 билети по интернет).
Силно се надявам като утвърдена спортна медия да вземете отношение по този проблем. Аз оставам на Ваше разположение, по-долу прилагам и писмото ми до министъра на спорта, пуснато през сайта на спортното министерство. Смятам, че не искам много – само няколко билета. Съпругата ми никога не е ходила на баскетболен мач. Не беше ходила и на мач по водна топка, но лятото, докато бяхме в Хърватска отиде и й хареса. Изводите - за вас.
„Уважаеми Г-н Министър,
Обръщам се към Вас във връзка с Многофункционална спортна зала "Арена Армеец София", стопанисвана от Национална спортна база ЕАД. Като привърженик на спорта, обичам да посещавам спортни мероприятия. Организирането на такива, както и правилното управление на организационните процеси са от първостепенно значение за успешното функциониране на спортните съоръжения и популяризирането на спорта сред хората. В тази връзка бих желал да изкажа огромно възмущение от възможностите, които се предлагат към момента за закупуване на билети за посещение на всякакви спортни събития. Недопустимо е билетните каси на зала "Арена Армеец София" да са с работно време от 10 до 17.30 и то само в работни дни! Закупуването на билети през агенти като EVENTIM.BG е свързано с ненормално допълнително оскъпяване (освен завишени куриерски такси в размер на 5.50 лв, трансакциите изискват и превалутиране, тъй като плащането минава през Германия!!!) За съжаление проблеми като бюрократщина и недомислие по-скоро биха отказали младите и съвременни хора като мен. В същото време по спортните емисии слушаме призиви за голяма посещаемост – конкретен пример е предстоящия баскетболен мач между ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК и АСВЕЛ БАСКЕТ ЛИОН ВИЛЬОРБАН. Всички призовават да напълним залата, но не мислят, че за да си купим билети,трябва или да избягаме от работа, или да се съгласим на пладнешки обир при цена на билета от 5 лв да платим 5.50 лв за доставка! И това е проблем с всеки един спорт, с всяка една зала, с всеки един стадион. По света отдавна пазаруват по интернет, като дори могат да видях и изглед от мястото, за което купуват билет (справка уебсайта на футболен клуб Барселона). Смятам, че хората като мен, фенове на спорта, не са чак толкова много в България, за да бъдем отблъсквани. Надявам се в скоро време закупуването на билети да отговаря на времето, в което живеем, а именно ХХІ век. Ще се радвам да получа и обратна връзка по изложените проблеми.
С уважение,
П. Миланов
П.П. Наскоро закупих по интернет билети за футболната среща между отборите на Оцелул Галац и Манчестър Юнайтед, проведена в гр. Букурещ, Румъния, на 18.10.2011 г. Цялата процедура беше изключително лесна и ми отне не повече от 2 минути. Доставката на билетите стана само за 2 дни и ми струваше 14 лв (международна доставка все пак!)”
Относно Многофункционална спортна зала "Арена Армеец София"
Модератори: paceto, modor, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Относно Многофункционална спортна зала "Арена Армеец София"
Дано някой наистина обърне внимание! Абсолютно безумие е това с работното време. С пенсионери ли ще я пълним тая зала или какво?
[center]
[/center]

Върни се в “Gong.bg и Спортно шоу Гонг”