ЦСКА-Левски 2-7,17.11.1968г

Модератори: TodorT, paceto, modor, kartago, SkArY_9, rhaegar, Rivaldo10, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Re: ЦСКА-Левски 2-7,17.11.1968г

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 17 ное 2011 10:25

Уейн Рууни написа:
PAJO написа:Докато тече мачът, не може да се забрави зевзелъкът на Сашо Костов, който при 6:1 за “Левски” пита играча на ЦСКА Кирил Станков: "Кире, ти ли си най-млад от вашите?" И, получил утвърдителен отговор, му казва: "Бягай до стадион "Народна армия" да донесеш вашето електронно табло, че скоро няма да има къде да записваме голмайсторите!"

И САМО ЛЕВСКИ ОЛЕ... И САМО ЛЕВСКИ ОБИЧАМЕ ТЕ!

Това кърти просто ..

Колега, ще ме извиниш, малка корекция: Сашо Костов пита младия Цецо Атанасов дали е най-бързият в тима на ЦСКА и като чува утвърдителния му отговор, го съветва: "Тичай тогава до "Армията" да донесеш вашето табло, защото вече няма къде да пишем головете." ;)
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
PAJO
Контакти:

Мнениеот PAJO » 17 ное 2011 11:00

Captain Stottlemeyer написа:
Уейн Рууни написа:
PAJO написа:Докато тече мачът, не може да се забрави зевзелъкът на Сашо Костов, който при 6:1 за “Левски” пита играча на ЦСКА Кирил Станков: "Кире, ти ли си най-млад от вашите?" И, получил утвърдителен отговор, му казва: "Бягай до стадион "Народна армия" да донесеш вашето електронно табло, че скоро няма да има къде да записваме голмайсторите!"

И САМО ЛЕВСКИ ОЛЕ... И САМО ЛЕВСКИ ОБИЧАМЕ ТЕ!

Това кърти просто ..

Колега, ще ме извиниш, малка корекция: Сашо Костов пита младия Цецо Атанасов дали е най-бързият в тима на ЦСКА и като чува утвърдителния му отговор, го съветва: "Тичай тогава до "Армията" да донесеш вашето табло, защото вече няма къде да пишем головете." ;)

"Колега" :) едни го знаят така, други ... така ;)

Емблематична е случката от мача с ЦСКА, завършил 7:2 през 1968 г. на стадион "Васил Левски". При 6:1 Костов се приближава до Цветан Атанасов от ЦСКА и пита запъхтян: "Цецо, ти ли беше най-бързият от вашия отбор?" "Аз, та кой друг?", отвръща Атанасов. "Бягай тогава до вашия стадион да донесеш таблото, че това тук свърши...", майтапи се Костов. След мача е не по-малко язвителен към вечния враг: "Нaрочно им дадохме да вкарат първия и последния гол в мача. Първият беше, за да разберем колко от техните са дошли на стадиона, а последният - да видим колко са останали."

Кое е истината ... вече е отделен въпрос.

http://forum.levski.com/viewtopic.php?f=6&t=7447
http://www.blitz.bg/article/21583

Потребителски аватар
Angoff
Контакти:

Мнениеот Angoff » 17 ное 2011 11:01

Това им е единия успех в историята другия е 7-1 ... До тук с историята на Левски за близо 100г. :shock:
Люляк, май, финал за купа
дузпи, шут, греда и супа
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони

Левски-Славия, протокол
Везалов, фамозен гол
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации

Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон!!!

zavinagicska
Контакти:

Мнениеот zavinagicska » 17 ное 2011 11:03

Забравяте да кажете кой става шампион и кой взима купата.

Потребителски аватар
PAJO
Контакти:

Мнениеот PAJO » 17 ное 2011 11:07

zavinagicska написа:Забравяте да кажете кой става шампион и кой взима купата.

Не случайно за тези фенове победата над ЦСКА с 7:1 (23 септември 1994 г.), не е толкова ценна, колкото тази от 17 ноември 1968 година със 7:2. За разлика от 7:1, когато в тима на „армейците“ има сериозни раздори, през 1968 „червените“ (в този мач с бели екипи), са страхотен отбор, който неслучайно в края на сезона 1968/69 става шампион. Това е чисто спортната страна. Другото е, че по-скорошната победа на Сираков и компания става през 1994 година-след 10 ноември 1989. А тази от 1968-а идва и след Пражката пролет от 21 август – същата година, когато съветски танкове навлизат в Чехословакия. Преди това на младежкия фестивал студените скандират „Левски, Дубчек, Свобода“.

Това го е написал автора на темата.

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 17 ное 2011 11:15

Angoff написа:Това им е единия успех в историята другия е 7-1 ... До тук с историята на Левски за близо 100г. :shock:

Това не е ли успех? :arrow: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UqsBr1xk2OM&feature=mfu_in_order&list=UL[/youtube] Лично аз съм гледал по телевизията ЦСКА-Левски 2-7,на живо ЦСКА-Левски 1-7,Левски-ЦСКА 5-0,и съм един от тези щастливци които развяват знамена и шалове на стадион"Бентегоди".
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

Потребителски аватар
Angoff
Контакти:

Мнениеот Angoff » 17 ное 2011 11:19

727150 написа:
Angoff написа:Това им е единия успех в историята другия е 7-1 ... До тук с историята на Левски за близо 100г. :shock:

Това не е ли успех? :arrow: [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UqsBr1xk2OM&feature=mfu_in_order&list=UL[/youtube] Лично аз съм гледал по телевизията ЦСКА-Левски 2-7,на живо ЦСКА-Левски 1-7,Левски-ЦСКА 5-0,и съм един от тези щастливци които развяват знамена и шалове на стадион"Бентегоди".

Ами не не е успех да влезеш в групите на ШЛ и там да те бият , кой където те хване не е успех.
Успех е четвъртфинала в Уефа , забравих да го спомена преди това , но факта си е факт .
Люляк, май, финал за купа
дузпи, шут, греда и супа
Крейзи, пропуски, картони,
Негър, рикошет, шампиони

Левски-Славия, протокол
Везалов, фамозен гол
Хикс, сълзи, инфаркт, мустаци
Kрейзи шит, пак декларации

Титла, купа, стадион,
Много кофти син сезон!!!

Потребителски аватар
PAJO
Контакти:

Мнениеот PAJO » 17 ное 2011 11:23

Angoff написа:
727150 написа:
Angoff написа:Ами не не е успех да влезеш в групите на ШЛ и там да те бият , кой където те хване не е успех.
Успех е четвъртфинала в Уефа , забравих да го спомена преди това , но факта си е факт .

Пожелавам ви един ден и вие да изпитате подобен "неуспех", казвам го съвсем отговорно и искренно.
Благодарение на този "неуспех" някои от нас обикаляха Европа седмици наред.

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 17 ное 2011 11:25

"Не случайно в самото начало на 1969 г. Левски е ”арестуван” като е обединен с отбора на МВР и Държавна сигурност – Спартак София. Името му съответно става – Левски-Спартак. Това е пряк резултат от Чешките събития от 1968 г. и страха на властниците от публиката на Левски – като най-масовата опозиционна сила в страната. Разбира се, тук става дума и за параноичен страх. Но са налице и поводите за страх, и за притеснения, и за бяс. Легендите и до наши дни разказват как по време на Световния младежки фестивал в София през лятото на 1968 г. чехословашката делегация на стадиона започва да скандира ” Левски , Левски ”, а публиката на ”сините” й отвръща с възгласите ”Дубчек, Дубчек”. През есента на същата година Левски унизява ЦСКА с митичното 7-2, след което следва поредното запомнящо се шествие на привържениците на отбора до паметника на Апостола на свободата в центъра на София.

Радио Белград пък съобщава:
”Отборът на народа в България – Левски победи отбора на властта – ЦСКА със 7-2”
Въпреки насилственото слагане на милиционеро-кадесарски пагони върху раменете на Левски, духът на Левски остава същият. Публиката скандира: ” Левски беше силен, докато бе цивилен”, ”И преди, и сега Левски значи свобода”.
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .

Потребителски аватар
727150
Контакти:

Мнениеот 727150 » 17 ное 2011 11:29

PAJO написа:
Аз понеже съм от семейство на антикомунисти патили доста от режима и в нас Лефски е едно от най-мразените неща (все пак е отбора на доносниците пратили стотицихил.хора по Белене).

А иначе е смешно да се радвате на успех 7:2 при положение, че същата година ЦСКА прави дубъл, въпрос на приоритети ;)[/quote]

"Колега" ето защо 7:2 е резултат най-велик на този свят:
Разгромът влиза за винаги в сърцата на сините фенове, тъй като е на връх 20 годишнината от създаването на червения клуб, а и по това време на Армията имат далеч по-силен отбор от своя съперник. Само година по-рано, ЦСКА играе полуфинал в турнира за КЕШ.[/quote]
Кирил Миланов - Байко: - През 1966 г. като играч на Марек подарявате шампионската титла на ЦСКА. - Ооо, това ми тежи още на съвестта и оттогава не съм стъпил на стадион "Българска армия". Тогава Левски водеше на ЦСКА с една точка. Сините гостуваха на Черно море, а червените - на Марек. Мачът беше уреден. Умишлено започна с 20 минути закъснение, за да знаем резултата от Варна. Титулярният ни нападател Трайчо Спасов не излезе нарочно. Аз бях само на 17, но им шибнах два гола и ги поведохме 2:0. На почивката ме извика първият секретар на партията Станоев: "Кире, недей така. Догодина влизаш войник. Оставаш в Станкето, при нас. Ще служиш в КЕЧ. Всичко сме уредили. Ние с тях не бива да се караме." По телефона разбрахме, че Левски губи. Взехме да им пускаме. Накрая биха 3:2 и станаха шампиони. С нашата аванта участваха и за КЕШ. Стигнаха полуфинал!

Върни се в “Левски”