Избор на автомобил .
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Избор на автомобил .
Здравейте , скоро ще взимам книжка и с баща ми говорим за нова кола . Аз искам или Audi a3 или Honda Prelude . Само , че баща ми не иска A3-ка защото били много дефектни и издръжката им е скъпа , Хонда пък не иска защото била спортна и бърза кола .. Което всъщност е така и на мен не ми трябва толкова бърза кола но щом се кара с акъл .. няма проблеми .. Та въпроса ми е ако има запознати с автомобилите нека изразят мнение за тези 2 автомобила - за плюсове , минуси , дефектни и т.н . Става въпрос за автомобил някъде от 92 до 97 год ..
[rimg]http://media.tumblr.com/tumblr_m40k0mtMEG1qfoq6q.gif[/rimg] [rimg]http://i.minus.com/ibsrDieRFGMyR6.gif[/rimg]
- storm
- Контакти:
Re: Избор на автомобил .
Никви Прелюди и А3... Взимай Хонда Сивик..хетч бек
[wrapimg=]http://www.forzajuve.ru/images/stories/news17/115.jpg[/wrapimg]
-
- Контакти:
Аз лично бих те посъветвел:
Вземи си възможно най-нова кола, след 2000 е добре, просто няма смисъл да се набутваш на толкова стари коли, постоянно ще се чупи нещо, просто амортизация, даже и една кола хубава кола като и се натрупат годинкити просто почват отвсякъде проблеми и това го казвам от личен опит с мойте антични Волво и Лада. Другото колкото се може по-малко екстри, да хубаво е ел. стъкла и климатик, но просто още възможности да се счупи нещо, колкото по-просто толкова по-здраво. Японците са хубаво нещо, карах Сивик 2002 за около 6 месеца перфекта кола, много я малтретирах нищо не се счупи, но като и видях цените на частите, та японците много здрави, но като се счупи много солено. При Мерцедес, Ауди и БМВ е същата работа, скъпи части, а особено аудита-та по-старите не са и особено здрави. Ако искаш евтина кола за подръжка ходи, визмаш един Фиат Пунто след 2000 вече са и евтини. Да имат проблеми, но са с най-евтините части от сегашните коли на пазара. Французите са също задоволителни за нормално ползване, но са скучни до мозъка на костите си. Не се хвърляй на мощни коли в момента осебно като млад шофер, плюс с тия цени на горивата не си заслужва просто.
Вземи си възможно най-нова кола, след 2000 е добре, просто няма смисъл да се набутваш на толкова стари коли, постоянно ще се чупи нещо, просто амортизация, даже и една кола хубава кола като и се натрупат годинкити просто почват отвсякъде проблеми и това го казвам от личен опит с мойте антични Волво и Лада. Другото колкото се може по-малко екстри, да хубаво е ел. стъкла и климатик, но просто още възможности да се счупи нещо, колкото по-просто толкова по-здраво. Японците са хубаво нещо, карах Сивик 2002 за около 6 месеца перфекта кола, много я малтретирах нищо не се счупи, но като и видях цените на частите, та японците много здрави, но като се счупи много солено. При Мерцедес, Ауди и БМВ е същата работа, скъпи части, а особено аудита-та по-старите не са и особено здрави. Ако искаш евтина кола за подръжка ходи, визмаш един Фиат Пунто след 2000 вече са и евтини. Да имат проблеми, но са с най-евтините части от сегашните коли на пазара. Французите са също задоволителни за нормално ползване, но са скучни до мозъка на костите си. Не се хвърляй на мощни коли в момента осебно като млад шофер, плюс с тия цени на горивата не си заслужва просто.
-
За първа кола,вземи нещо,което и да го ожулиш или "подпреш" да не те е яд и да не ти скъса джоба,а по нататък му мисли за нещо "по така". 

Последна промяна от гражданин от село на 17 ное 2011 00:58, променено общо 1 път.
Трябва ти стара, маломощна и европейска кола. Стара - за да не ти пука като я удариш, което ще се случва в началото често! Маломощна - за да не се правиш на джигит по улиците, не ми казвай, че няма, че няма да ти повярвам, ама хич! И европейска - за да й е евтина поддръжката. Вземи си един тъп Опел или Фолксваген, поне докато се научиш да караш нормално, а това ще стане като направиш поне 100 000км.
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]
[center]
[/center]
[center]
[/center]
[center]

[center]

гражданин от село написа:За първа кола,вземи нещо,което и да го ожулиш или "подпреш" да не те е яд и да не ти скъса джоба,а по нататък му мисли за нещо "по така".
Първата ми беше опел корса и оцеля съвсем малко, още в началото я разбих! Втората Фиат Браво, него го блъснах пиян, но поне после можеше отново да се използва

Човек се учи и усъвършенства до като е жив! За избор на кола няма да ти казвам, ти си прецени според парите, но по новото винаги (добре де, почти винаги) е по добре. И избирай МНОГО внимателно, най-добре с опитен познат/роднина/приятел, ако са двама още по-добре
Това е... Успех!
forumx3 написа:Здравейте , скоро ще взимам книжка и с баща ми говорим за нова кола . Аз искам или Audi a3 или Honda Prelude . Само , че баща ми не иска A3-ка защото били много дефектни и издръжката им е скъпа , Хонда пък не иска защото била спортна и бърза кола .. Което всъщност е така и на мен не ми трябва толкова бърза кола но щом се кара с акъл .. няма проблеми .. Та въпроса ми е ако има запознати с автомобилите нека изразят мнение за тези 2 автомобила - за плюсове , минуси , дефектни и т.н . Става въпрос за автомобил някъде от 92 до 97 год ..
Opel Astra F 1,6 i 8 клапана, това е в скромния сегмент.Изключително надеждна, евтина за поддръжка и здрава кола.Ако искаш тежкарско......Прелюда е колата

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi -Влизаш тука и почваш да търсиш.Щом си начинаещ шофьор, моя съвет е хечбек някакъв, сложи му газчица, с по-скромна мощност и по-малък двигател, хем по-малко ще ти гори, хем по-евтино ще я вземеш.Както казаха обаче някои от колегите гледай да не е по-стара от 2000, щото колата си има живот все пак, нищо не е вечно.Аз имах едно пасатче, мой набор, тая кола беше танк....обаче и тя се раздрънка накрая
Та....аз съм фен на фолксваген, и ти препоръчвам първо тях, но всеки си има вкус, както прецениш.Аудито ей сега го ремонтираме, за една пиклива(с извинение) лайсна, пластмасова в магазина искат 150лв....Така че ти си прави сметка ако я удариш какво ще я правиш после.Виж, че са дефектни вече не съм съгласен, даже напротив, едни от най-надеждните коли са Ауидата и най-безопасните.За това дето като се карало с акъл нямало проблеми - излъгал те е някой.Аз не си падам състезател, винаги карам внимателно, обаче преди няколко месеца скочих в едно кръстовище на червено, хубаво че не уцелих нито автобуса нито джипа...А на магистралата като излязох първия път с баща ми, точно с Ауди А4 на него му побеляха косите по едно време, аз си шпоря със 160 и изобщо не се усещам.Така че акъл/без акъл, опита си е опит.Айде, като си харесаш вече няколко модела дай пак линкове тука и ще ги обсъдим по-конкретно 
П.П.Не знам каква точно е ситуацията със застраховките в момента, най-добре проучи, но мисля че имаше една брутална разлика м/у колите до и над 90 коня или нещо такова.Хубаво е и с това да се съобразиш като търсиш после.

П.П.Не знам каква точно е ситуацията със застраховките в момента, най-добре проучи, но мисля че имаше една брутална разлика м/у колите до и над 90 коня или нещо такова.Хубаво е и с това да се съобразиш като търсиш после.
"Some folks are wise and some are otherwise"
лада 1500s или Московец 12-так 

[rimg]https://dl.dropboxusercontent.com/u/31972793/androidbg/10628155_946991171983886_3440970175867167846_n.jpg[/rimg]
само японско !!!здраво и сигурно