Германия : Холандия - контрола

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Sisi 1914
Контакти:

Re: Германия : Холандия - контрола

Мнениеот Sisi 1914 » 16 ное 2011 08:42

Немците заслужено спечелиха!
Можеха да го сторят и с по-голям резултат.
8-)
Левски завинаги в моето сърце![

ENTOMBED
Контакти:

Мнениеот ENTOMBED » 16 ное 2011 09:34

Винаги подкрепям Германия, незавизимо срещу кого играе. На национално ниво ме вълнуват единствено мачовете на Бундестима. За мача 1995 се прибрах специално да го гледам и още ме е яд.
ZYKLON
Това е Левски ! Радост, сълзи и съдба за много хора. И надеждата за нещо по- добро и по- велико

Потребителски аватар
Уейн Рууни
Контакти:

Мнениеот Уейн Рууни » 16 ное 2011 09:53

MainEventer написа:
Thomas Müller написа:Иска ми се по някакъв начин да се срещнем с англетата на Европейското, че тогава вече не ми се мисли какво ще им се случи!

Браво на германеца, научил е български. Кога го научи и защо ?

Как може да пишете за чужди национални отбори на "ние" ? Чуждопоклонници! Срам сте за България!

Симпатизира им, бе Айнщайн! Аз също и не се срамувам от това! Проблем ли има?
[center]Левски, Милан

[center]Кой ли отбор е с 26 титли, 25 купи, 13 златни дубъла, и 3 требъла?[/center]

Потребителски аватар
Батстанчо
Контакти:

Мнениеот Батстанчо » 16 ное 2011 10:09

И аз мисля, че няма проблем някой да симпатизира на един ОТБОР, който играе добре и го радва.
Ако трябва да избирам за кой отбор да стискам палци между Маншафта и разпасаната команда на Любо, няма да се замисля.
Все пак Футбола е една игра и не виждам защо всички Българи трябва непременно да са върли фенове на Националния-мениджърски-бфс отбор?!?
Да не забравяме как 90% от пишещите тук ги псуваха преди около месец, че стават само за Чалготеките!
Дори и само заради тази им слабост ми падат в очите всичките "професионалисти" от националния!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 16 ное 2011 13:03

Наистина не знам какъв им е проблемът на някои хора, че се правят на по-католици от папата :roll: Като пишем "ние" имаме предвид "ние, феновете на Германия", а не "ние, германците", така че това са някакви дребни заяждания ;) Все едно да обвиниш някой, че харесва Бах, а не Милко Калайджиев :lol: :lol: :lol:
Изображение

Потребителски аватар
dxl
Контакти:

Мнениеот dxl » 16 ное 2011 13:58

MainEventer написа:[
Прави разлика между клубен и национален отбор. Голяма е. Едно е да пишеш за клубен отбор на "ние", друго е за национален. Би трябало само по думите да разбереш разликата, ама май не ти е лесно. Опитай се все пак.

Аз правя разликата и пак ще те питам - като всички сме такива патриоти - защо викаме и за чужди клубни отбори? Повечето от хората не са изживявали такива емоции с БГ клубните отбори, като с чуждите. Някои сигурно са ревали от радост, други от мъка покрай някой спечелен/загубен финал за ШЛ. Докато пък, когато на някое местно дерби любимия отбор на някой загуби, той си казва: "Е, да ги е*а у боклуците" и отива да си допие ракията.

И ше ти кажа защо е така - защото БГ футбола не може да предложи такива емоции. И на клубно и на национално ниво. (С много редки изключения - пробива на Левски в УЕФА и участието в ШЛ).
А за националния отбор какво да говорим? 2004-та отидохме, поритахме, Шведите (опа, Швеците, доктора (вече) така им казва) пак ни напълниха кошницата и стегнахме багажите...

Аре стига сте се правили на ударени. Всеки ще си вика за когто иска и ще се самоопределя за какъвто иска.

Аз например винаги си викам за България, срещу когото и да играе, но преди доста време казах, че тая разпасана команда (Бандата, Бодуров, Благо, Рангелов, Николов, Попето) хич не ми харесват, като играят и ги гледам понякога с голяма мъка.
(Да не говорим, както казаха по-рано, че 90% от хората тука ги псуваха и редиха).
Илиян Илиев: "Този пък, страничният, Костадин Ангелов ми каза: "Мани се от тука, ше ти прасна една глава".

vvessel написа: Добре че дойде Матеус, та да запишем загуба и от Корсика, че почти не остана отбор от Европа от който не сме падали.

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 16 ное 2011 14:49

Уейн Рууни написа:Симпатизира им, бе Айнщайн! Аз също и не се срамувам от това! Проблем ли има?

Ти пък какво искаш ? Симпатизирай си като искаш, аз казвам за това - "ние".
Viktor4o_Rs написа:Наистина не знам какъв им е проблемът на някои хора, че се правят на по-католици от папата :roll: Като пишем "ние" имаме предвид "ние, феновете на Германия", а не "ние, германците", така че това са някакви дребни заяждания ;) Все едно да обвиниш някой, че харесва Бах, а не Милко Калайджиев :lol: :lol: :lol:

Не знаех, че това - "Иска ми се да се срещнем с англетата" се отнася за феновете.
Хайде щом е "ние феновете", а не "ние германците" кажи на европейското ли ще ходите и защо искате да се срещнете с англетата ?

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 16 ное 2011 14:58

dxl написа:
MainEventer написа:[
Прави разлика между клубен и национален отбор. Голяма е. Едно е да пишеш за клубен отбор на "ние", друго е за национален. Би трябало само по думите да разбереш разликата, ама май не ти е лесно. Опитай се все пак.

Аз правя разликата и пак ще те питам - като всички сме такива патриоти - защо викаме и за чужди клубни отбори? Повечето от хората не са изживявали такива емоции с БГ клубните отбори, като с чуждите. Някои сигурно са ревали от радост, други от мъка покрай някой спечелен/загубен финал за ШЛ. Докато пък, когато на някое местно дерби любимия отбор на някой загуби, той си казва: "Е, да ги е*а у боклуците" и отива да си допие ракията.

И ше ти кажа защо е така - защото БГ футбола не може да предложи такива емоции. И на клубно и на национално ниво. (С много редки изключения - пробива на Левски в УЕФА и участието в ШЛ).
А за националния отбор какво да говорим? 2004-та отидохме, поритахме, Шведите (опа, Швеците, доктора (вече) така им казва) пак ни напълниха кошницата и стегнахме багажите...

Аре стига сте се правили на ударени. Всеки ще си вика за когто иска и ще се самоопределя за какъвто иска.

Аз например винаги си викам за България, срещу когото и да играе, но преди доста време казах, че тая разпасана команда (Бандата, Бодуров, Благо, Рангелов, Николов, Попето) хич не ми харесват, като играят и ги гледам понякога с голяма мъка.
(Да не говорим, както казаха по-рано, че 90% от хората тука ги псуваха и редиха).

Клубният отбор първо представлява себе си. Националният представлява страната. Като пишеш на "ние" за клубен не означава, че се кланяш на чужда страна. Просто харесваш чужд отбор, както харесваш чужди филми, песни, дрехи и т.н.
Когато пишеш на "ние" за чужд национален отбор, ти вече се кланяш на чужда страна.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 16 ное 2011 15:06

MainEventer, съжалявам, ама мислиш доста повърхностно ;) Да, прекланям се на футбола на Германия, проблем ? Прекланям се и на бакетболистите в НБА, както и на руския държавен балет, италианските опери или шведските блондинки :lol: :lol: :lol: И това не ме прави по-малко патриот ;) Да тръгна ли сега да търся твои коментари , възхваляващи чуждестранни отбори или псуващи нашия национален отбор, за да ти доказвам че ти не си патриот ? Не мислиш ли, че е тъпо ? Разбирам и България да участваше на Европейското, ама като ни няма ...
Изображение

Потребителски аватар
MainEventer
Контакти:

Мнениеот MainEventer » 16 ное 2011 15:13

Viktor4o_Rs написа:MainEventer, съжалявам, ама мислиш доста повърхностно ;) Да, прекланям се на футбола на Германия, проблем ? Прекланям се и на бакетболистите в НБА, както и на руския държавен балет, италианските опери или шведските блондинки :lol: :lol: :lol: И това не ме прави по-малко патриот ;) Да тръгна ли сега да търся твои коментари , възхваляващи чуждестранни отбори или псуващи нашия национален отбор, за да ти доказвам че ти не си патриот ? Не мислиш ли, че е тъпо ? Разбирам и България да участваше на Европейското, ама като ни няма ...

Не, бе човек...Харесвайте си чужди клубни отбори, чужди национални. Пишете си на "ние" за клубни отбори, нищо не съм казал за това. Нормално е да се симпатизира на чужд национален отбор или клубен ама да се пише на "ние" за национален. Както казах аз правя разлика да пиша на "ние" за клубен и за национален отбор. И, да псувал съм нашия национален отбор, но поне не съм писал за друг на "ние".

Върни се в “Футбол - Свят”