Черноморец-Лудогорец 13 ноември 18:00 часа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, ntodorov, slavia_forever, Madridist

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Re: Черноморец-Лудогорец 13 ноември 18:00 часа

Мнениеот subzero » 14 ное 2011 17:32

Не успях да гледам мача много добре,но очаквах повече от Лудогорец,а и от Черноморец !! Вярвах,че акулите ще победят в красив мач!! Не стана нито едното,нито другото!! Стана ми ясно,че Лудогорец не е готов за титла-сякаш разчитаха на определени играчи,а не на отбора като цяло!!! А за Черноморец-болка,голяма болка-нищо общо с отбора,който размаза Левски!!! Дано да е било от пренавиване,от липса на основни играчи или от това,че мътят мозъците на някои играчи с трансфери къде ли не!!Дано това да не е тавана на възможностите на този иначе можещ отбор!!
[center]Изображение[/center]
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
petkan
Контакти:

Мнениеот petkan » 14 ное 2011 20:06

А защо не отдадеш заслуженото на Лудогорец?
Определено разполагат с по-добри играчи и това, че не успяха да си разиграят коня, се дължи пък на нашата тактика и борбеност.
Ако Херо разполагаше с техните играчи, със сигурност щеше да ги направи шампиони ;)

Потребителски аватар
Капитана
Контакти:

Мнениеот Капитана » 14 ное 2011 22:06

Колев - 8
Вече започва да ми става неудобно, че постоянно му давам високи оценки. Все пак това беше един от най-добрите на терена. Освен спасяванията и навременните излизания той внася допълнителна увереност в защита и отиграва спокойно всяка върната топка (дори и с шут напред). Това му е основното предимство пред предишния титуляр на вратата, който постоянно излъчваше нервност и неувереност.

Дянков - 8
Много добър мач и на Дяков, въпреки че другаде е силата му, на него не му липсват качества и за бек. Все пак е много по-полезен зад опорния халф като често си разменя местата с него и дава не лоши пасове.

Н.Николов - 7
Ники играе със сърце и желание, но технически е много назад дори от защитниците на отборите от първата половина на А група. В съвременния футбол се иска играчите на неговия пост да могат да спират топката и да подават поне на 2-3 метра.

Хайри - 8
Една от най-важните фигури на отбора на Балъков. Загубил е малко от формата, в която беше в мача със Славия за купата на пример, но допринася много за стабилността в защита с агресия и опит. Това е тип "хитър" играч - знае как да извади всичко от една ситуация.

Фо-Поре - 8
Въпреки че много по-лесно изпъкват офанзивните играчи в един отбор чрез голове и асистенции, този играч по нищо не отстъпва по качества и полезност на т.н. "перли" в атака. Пореден много стабилен мач. Дано изчисти с време картоните, за да не го хване липсата в тежък мач срещу отбори, които ползват много крилата.

Паланков - 7
Желание, борба и нула качества. Странен полузащитник, който за цял мач няма точен пас напред. За сметка на това свърши доста работа при борбата в средата на терена, където падна основната тежест в мача.

Кишишев - ниска оценка
При всичките ми симпатии към Тинката няма да слагам оценка за него. Той беше най-слаб на терена за Черноморец като футболист, но беше много полезен като лидер на отбора. Това може би не може да се види в интернет или на телевизията, но който е бил на стадиона, знае за какво пиша.

Жужу - 7
Добри пробиви, стабилен в дефанзивен план. Чудесен синхрон с Дянков и Фо-Поре. В този мач срещу него играха доста качествени защитници и не може да се каже, че са го надиграли въпреки нулевия

Асис - 8
Много сериозен футболист. Имаше няколко страхотни слизания, но въпреки качествата и добрата игра срещу скъпата защита на Лудогорец резултатът е 0. Все пак добрата техника на офанзивните футболисти също помага за воденето на играта и задържането на топката, а от там и до отслабване на натиска върху защитата.

Анеси - 7
Много желание, много качества, малко принос в атака, но отново с доста владеене на топката, въпреки че играе в пренаселена зона - пред полето на противника.

Андонов - 6
Попадна в психологическа дупка. Формата му падна много, но и едва ли той е най-подходящ за таран при толкова качествени подавачи около него. От всичките му мачове най-функционален беше като втори нападател.

Христов
Пехливанов
За 10 мин. показаха добри идеи. Христов получи шанса си в предния мач и за съжаление не беше кой знае на какво ниво, за да се натиска за титулярно място, но при тази конкуренция едва ли е толкова лесно да се реши. Яни иска домакински мачове със защитни отбори. Мисля си, че с времето може да се ползва изнесен и няколко идеи по-напред, но още му е много рано за каквото и да е.

Много стройно подреден отбор и от двете страни. В такива мачове индивидуалните качества често накланят везните. Точно тук идва разочарованието (донякъде) от играчи като Жужу, Марселиньо и особено от Иван Стоянов (най-слабият играч на терена). Все пак контрата остава у Петев, тъй като (признавам си) на този етап разполага с много по-качествен състав и уникални за А група резерви. Херо изигра хитро мача като изтегли малко по-назад Анеси и Асис, които помагаха в организацията на играта като пестяха силите на Паланков и Кишишев и в един момент това предимство на скамейката при Петев вече не играеше особена роля и халфовата ни линия изкара 80 минути без смяна. Точно това изтегляне назад беше причината за по-беззъбата ни атака, тъй като дупката между Анеси и Андонов беше чувствителна. Така се играе с "тежък" нападател, но за съжаление не разполагаме с такъв на този етап (за сравнение отсреща скамейката търка един Тодор Колев например).
Някой нагоре спомена за нови попълнения. Интересно ми е да прочета (особено от Акаунта) кои са достойни за нови попълнения, имайки предвид и финансовото състояние.

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 15 ное 2011 09:04

Капитане. Както винаги си направил един чудесен анализ. Четейки ти анализа, като че ли с нищо не мога да го допълня, а и няма да се опитвам, защото по-вероятно ще го "оцапам". Респект за, което.
ПС: Засегна въпроса за ТВ излъчването и гледане мача на LIVE. Винаги съм твърдял и продължавам да го твърдя, че хора, които не са присъствали на стадиона не могат и не трябва да правят задълбочени анализи... Мнения ?... Да. Но толкоЗ. Футболиста е футболист, а отбора е отбор с топка и без топка...За съжаление несъвършенството на ТВ предаването отразява събития само около кълбото и касае в най-добрия случай 1/3 от футболните събития, Движението, позиционирането, пласирането и труда на играчите извън обхвата на камерата няма кой да ги види освен премръзналия зрител ( като нас) в неделя - вечер. Друг е въпроса дали си заслужаваше студа, но за мен и част от другите съфорумници на стадиона - мисля, че си струваше де. Поне заради запознанството. :)
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

k.dimitrov
Контакти:

Мнениеот k.dimitrov » 15 ное 2011 20:06

Браво на Капитана, много точен. Относно новите попълнения. Говори се, че Чиликов и Колев(другия помощник-треньор) са набелязали няколко момчета на 23-24 години от първа и втора португалска дивизия. Ще има две контроли около 5-15 декември, за да ги види Херо. Очаквам всички да са със свободен трансфер. А по-нататък ще разчитаме на усета на Херо - дано да е в състояние да ги огледа и прецени стават или не.
Вълнува ме и неущо друго. По време на мача изпълнихме много ъглови удари. Следях специално Хайри, постоянно се движеше и търсеше позиция. Знаем за отличната му игра с глава и колко гола отбеляза така миналата година. Но се оказва, че в този отбор няма кой да центрира от ъглов, всички топки бяха неадресирпани, а някои смешни - почти по земя, имаше и в аут - досега, ако се не лъжа, нямаме нито един отбелязан така гол. Като ги сравня с центриранията на Педриня и дош Сантош от миналата година ......... Жалко, трябва ни качествен изпълнител на центрирания от ъглов и фаул. Играта е на голове, а по този начин се създават без много усилия ситуации за гол.

Потребителски аватар
subzero
Контакти:

Мнениеот subzero » 15 ное 2011 20:12

k.dimitrov написа:Браво на Капитана, много точен. Относно новите попълнения. Говори се, че Чиликов и Колев(другия помощник-треньор) са набелязали няколко момчета на 23-24 години от първа и втора португалска дивизия. Ще има две контроли около 5-15 декември, за да ги види Херо. Очаквам всички да са със свободен трансфер. А по-нататък ще разчитаме на усета на Херо - дано да е в състояние да ги огледа и прецени стават или не.
Вълнува ме и неущо друго. По време на мача изпълнихме много ъглови удари. Следях специално Хайри, постоянно се движеше и търсеше позиция. Знаем за отличната му игра с глава и колко гола отбеляза така миналата година. Но се оказва, че в този отбор няма кой да центрира от ъглов, всички топки бяха неадресирпани, а някои смешни - почти по земя, имаше и в аут - досега, ако се не лъжа, нямаме нито един отбелязан така гол. Като ги сравня с центриранията на Педриня и дош Сантош от миналата година ......... Жалко, трябва ни качествен изпълнител на центрирания от ъглов и фаул. Играта е на голове, а по този начин се създават без много усилия ситуации за гол.

Мдааа,едно нещо трябва да признаем на Балъков-статичните положения-особено ъгловите!!!
[center]ЧЕРНОМОРЕЦ БУРГАС-вчера,днес,утре и завинаги !![/center]

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 16 ное 2011 11:24

Капитана както винаги точен, подкрепям и мнението за статичните положения - то си е очевадно.
П.П. калпазанчото да не са го ограничили откъм форум? :)
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Потребителски аватар
ntodorov
Контакти:

Мнениеот ntodorov » 16 ное 2011 12:57

Bourgas написа:Капитана както винаги точен, подкрепям и мнението за статичните положения - то си е очевадно.
П.П. калпазанчото да не са го ограничили откъм форум? :)

Той предупреди, че известно време няма да бъде активен, но аз не предполагах чак пък толкоЗ... :mrgreen: Той направо се изключи от "системата".
Никога не ще разберем какво губим като печелим, и какво печелим като губим.

Потребителски аватар
Искам си Акаунта

Мнениеот Искам си Акаунта » 16 ное 2011 15:50

Капитане ... забелязвам , че този път почти се припокриваме с оценките . Като изключим тези на Жужу и Андонов . Дали ти си по-пристрастен или аз по-краен е предмет на по обширна дискусия . Аз обаче не се притеснявам да повторя . Играта показана от Жужу , Андонов и Кишишев е една от причините Черноморец да не спечели мача . Специално за Кишишев съм на мнение , че вече не става и за "А" група . Малко по-надолу ще дам една интересна статистика . Другата основна причина е отсъствието на Цонков . Колкото и да не е за вярване , явно това е играча от фундаментално значение за отбора . А не Жужу или Асис . Андонов е пътник , той го знае и според мен мотивацията му е изключително ниска . Венци Христов е на обратния полюс - прегаря . Според мен Херо трябва да го пусне поне 3-4 мача поред титуляр , за да се поуспокои и да придобие самочувствие . Чиликов ми е споделял , че възлагат големи надежди на него .
Ето и въпросната статистика :
Отбора има 8 победи , 3 равни и 2 загуби . 19 отбелязани гола , допуснати 5 .
Когато Цонков е бил на терена отбора е записал 7 победи и 2 загуби , при голова разлика 18-5 . В мачовете в които е играл отбора бележи средно по 2 гола на мач , като единствения мач в който няма е гол е този срещу ЦСКА . Без него - 4 мача , 1 гол .
Кишишев - с него отбора е записал 3 победи ( в едната е играл малко над 30 мин ) , 3 хикса и 1 загуба . Отбелязани са 4 гола в 6 мача + още 30 мин . Допуснат е 1 гол . И сега - Кишишев е бил титуляр и е изиграл пълни 90 мин . във всичките 4 мача в които Черноморец не е успявал да отбележи гол .
Въпреки симпатиите ми към Кишишев , фактите показват , че отбора играе по-добре когато той не е на терена .
Като ефективност Андонов и Христов са почти на едно ниво . Андонов 3 гола за 955 игрови минути ( + 1 асистенция ) , Христов 1 гол за 317 мин игра.
Поне до момента за играч на полусезона се очертава Асис ( 4 гола + 4 асистенции , в 11 мача ) . След него е Жужу ( 5 +1 , за 13 мача ) .
За селекцията ... каквото и да кажа като играчи , едва ли ще дойдат в Бургас , защото си имат договори . А събев едва ли ще извади пари за трансфери . Дано поне през зимата да не се продават играчи , както упорито се говори . дано Чиликов намери някой качествен нападател в Португалия . Защото от това има нужда отбора . И от един халф тип плеймейкър . И ако за поста на нападателя от играещите в българското първенство един измежду - Георги Божилов , Преслав йорданов и Луис Едуардо може да са добри варианти ( особено при замяна за Андонов и Тошев в комплект ) , то добър разиграващ халф може да се вземе само от чужбина . У нас са не повече от 3-4 и са скъпи .

Потребителски аватар
Bourgas
Контакти:

Мнениеот Bourgas » 16 ное 2011 17:57

Акаунта критичен, както винаги :) Върнете му го най-накрая, че орева орталъка :) Конан, тресни едно съобщение до картаго и му обясни, за да ти помогне, че вече ти забравиха хората истинския никнейм :)
[center]ЗА ЧЕРНОМОРСКИТЕ АКУЛИ ГОЛЕМИ РИБИ НЯМА![/center]

Върни се в “Черноморец”