Ето още нещо по темата:
Доктор хонориус кауза по ценоразписа на художника Борисов -
http://ivo.bg/2011/11/13/%D0%B4-%D1%80- ... B0-%D1%85/
Доцент напусна Пловдивския университет заради Доктор хонорис
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
- Pro-European
- Контакти:
Re: Доцент напусна Пловдивския университет заради Доктор хонорис
Авторът на темата: Ще спре ли..
Pro-European написа:има два начини, по който интелектуално непретенциозните хора парират всички критики. всъщност три.
- първият е да ти кажат: "абе ти какъв си, виж г-н Х какво е направил". тук няма значение областта, в която се коментират постиженията на Х, прескача се от тема на тема без проблем.
- вторият е да те изкарат хейтър. завистник. Така прави например Old death и Child of time.
- с елементарна ирония - "ами ти какъв си МъШ" и подобни идиотщини.
проблемът с връчването на академична награда на Стоичков е много голям.
това е гавра с академизма, като петното е за въпросния ПУ... Мотивите човека си ги е обяснил, няма да го преразказвам.
И все пак такива реакции ме правят оптимист. Сещам се и за скулптура Минеков, който предизвика огромна гражданска реакция срещу един друг малоумен приз.
По този начин трябва да се атакуват малоумните награди, непрозрачността, идиотските правила. С мнение, с реакция.
а за хората, които не разбират какъв е проблема, аз наистина съжалявам.
Подкрепям това мнение!
[center]"Левски" София - една вековна, истинска, неподражаема и неповторима емоция.[/center]
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64
[center][wrapimg=]http://store.picbg.net/pubpic/AB/67/7390d557afe6ab67.png[/wrapimg][/center]
http://www.youtube.com/watch?v=N4MXFWcW7cE#at=64
Интересно защо доцента не си е подал оставката, като наградиха татко Карло от същия университет? Или след наградата на Хр. Бонев - той да не е по образован от Стоичков? Изглежда причината е някъде другаде. Дали пък не е №4? И с какво бай Ганя е по достоен, че да се пъчи със Стара планина - може би заслугите му към комсомола или партията майка? Доста дискусионно е как се дават подобни отличия в България.
А пък съвсем отдлен въпрос е кой и как се ставаше професор по ония времена.
А пък съвсем отдлен въпрос е кой и как се ставаше професор по ония времена.
-
- Контакти:
О.неее,Карло Анчелоти е 100 пъти по-образован от Стоичков,да не говорим и,че е интелигентен човек.Христо Бонев поне има човешко поведение и акъл.А Стоичков?Велик футболист,но е ЕТАЛОН на селения и простащина.Прав е доцента 

"Ако ние сме като ПСВ, то Черно море е като Байерн (Мюнхен)" - Славиша Йоканович,наставник на Левски.
- metodito
- Контакти:
miromov написа:Стоичков е направил повече за България от всичките университетски преподаватели взети заедно. Не виждам какъв е проблема да му дадат една символична титла, която се дава именно за подобни заслуги. И вас какво ви бърка, все едно от вас са я взели.
Проблем има. Университета показва що за академична институция е връчвайки титлата на Ицо. И работата е там, че това не е вероятно на мнозинството - решението за връчването,а на ректора еднолично най-вероятно. И е обида към преподавателите в тази институция, защото за титла се борят с години. Не знам защо, но за много от тях това е важно - да имат буквички пред името си. И според мен е логично, ако Ицо е получил тази титла, да помисли човек какви титли и на кого и за какво раздава Пловдивският университет и има ли смисъл да започнеш академичната си кариера в това учреждение.
Що не вземем да потърсим и малко оставки заради раздаваните от Първанов на сульо и пульо ордени Стара планина?!? Ясно е, че Стоичков стана "Д-р Хонорис кауза" заради популяризирането на България и приноса му към нея като цяло, а не че е открил "топлата вода". Голямо реване му дръпнахте. 

THE G.A.M.E написа:...не се изказвай по исторически въпроси, когато по-същите, си компетентен колкото чукча, по-квантова физика.
- metodito
- Контакти:
russia написа:Що не вземем да потърсим и малко оставки заради раздаваните от Първанов на сульо и пульо ордени Стара планина?!? Ясно е, че Стоичков стана "Д-р Хонорис кауза" заради популяризирането на България и приноса му към нея като цяло, а не че е открил "топлата вода". Голямо реване му дръпнахте.
Ах, реване?! Аз не съм учил в ПУ. Не работя там. Не ме бърка. Но, ако някой ме пита за ПУ, аз ще му приведа този пример като несъстоятелна институция. Независимо, че там сигурно бачкат и сериозни хора.
А за Първанов си прав.
Абе, понякога си мисля, че Дянков правилно ги обижда.
Относно това, че е популяризирал България си има ордени. Ако бяхме в Англия щеше да "сър" сигурно, а темата за това щеше да 200 страници.

Поредният разочарован от ръководството на ПУ. Още когато Козлуджов бе помощник-ректор бе описан в книга на доц.Янко Янков! За този брадат тарикат нищо хубаво не може да се каже - от години в главата му са далавери и мръсотии. С този ректор ПУ тръгва надолу, нищо чудно вече всеки който си плаща да става honoris causa... Все пак Козлуджов знае, че парите не миришат - а какви суми влизат в касата на ВУЗ-а само той и кръгът му знае - като се започне от прехвърляния на студенти, стигне се до ПОРОЧНАТА ПРАКТИКА, със съдействието на пенсионери преподаватели, да се предизвиква прекъсване на студенти с цел СКЪПОЦЕННО ДАРЕНИЕ ЗА МАТЕРИАЛНАТА БАЗА НА УНИВЕРСИТЕТА... Интересно колко е платил акад.Стоичков?!
В СВЕТА ИМА ЕДНА !!! ДЪРЖАВА В КОЯТО българският ФУТБОЛИСТ СТОИЧКОВ И ОПЛЮВАН И МРАЗЕН. КОЯ Е ТЯ?
-
bezpanika написа:В СВЕТА ИМА ЕДНА !!! ДЪРЖАВА В КОЯТО българският ФУТБОЛИСТ СТОИЧКОВ И ОПЛЮВАН И МРАЗЕН. КОЯ Е ТЯ?
Стига рева бе!