10.11.1989-oт тогава до днес,България е ограбена и унищожена

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Re: 10.11.1989-oт тогава до днес,България е ограбена и унищожена

Мнениеот marmi52 » 10 ное 2011 19:16

Viktor4o_Rs написа:Ако комунизмът е толкова правилна и хубава система, защо тогава се разпадна Съветския съюз, а и целият соцлагер ? Защо се изгради Берлинската стена - нима тези от Западен Берлин искаха да живеят в ГДР ?

8-)

Аз ти говоря за бъдещето, ти пак се връщаш в миналото ! Каквото било тогава - било, гледайте какво идва насреща !
Не можеш да съдиш хората, че си спомнят с добро годините на своята младост. Едва ли някой в днешно време мисли сериозно за връщане на комунизма.
Не си прав за нещо, което очевидно не си спомняш. Протести имаше и в Америка, и в Англия по онова време. Въпросът е, че тогава те го играеха демокрации и не ги потушаваха така, както в соц. държавите - с танкове.
Говорите за връщане на комунизма ...
На кой комунизъм ? Кой да го върне ? Днес децата на партийците са едри капиталисти и милионери ! Много от комунистите са днешни масони ... Те ли да го върнат ? :lol:
Какво ти е толкова смешно относно илюминати ? Да не би да смяташ, че света се движи стихийно и всичко, което става в голямата политика и големия бизнес е плод на случайност ? :shock:
Не ! Движат го определени хора. Една шепа хора, които командват света. Самонаричат се "Световен елит". Ние ги наричаме илюминати, масони, ционисти ...
Те вече владеят повечето правителства в света. Купили са ги ! Банките са техни, парите са в тях !
Медиите също са техни. Тези медии ни промиват мозъците, особено големите телевизии.
Те ще слеят държавите. По-малките народи ще бъдат претопени. Те ще назначат Световтото правителство. Те ще наложат тотален контрол над всичко, включително над хората ! Хората ще загубят най-ценното си - СВОБОДАТА !
Накрая ще направят така, че без чип даден от тях, няма да можеш хляб да си купиш. А, в крайната фаза ще ви ги имплантират под кожата. И такива като теб, ще се съгласят с охота, защото това ще бъде направено "за ваше добро" и "за вашата сигурност" ...
Това е страшното, а не комунизма ! Комунизмът е минало ... За едни добро, за други зло ...
Гледайте бъдещето, защото то няма да е по-розово ! :(
[center]Изображение[/center]

[center]"Настане вечер - месец изгрее,
звезди обсипят сводът небесен;
гора зашуми, вятър повее,
Балканът пее хайдушка песен !"
[/center]

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 10 ное 2011 19:28

Съжалявам, но мисля че си прекалил с филми от типа на Zeitgeist, които и аз гледам с интерес, защото обичам да видя всички гледни точки ;) Имам чувството, че ако крушката в стаята ти изгори или ти се повреди хладилника, отново илюминатите и масоните ще са виновни, дотолкова си обсебен от тях ...
Защо ако са толкова всесилни и такива големи конспиратори, за тях говорят милиони хора и са направени сума ти филми и книги ? Как така не са ги спрели или цензурирали, не си ли се запитвал ? Според мен пък точно такива книги и филми са пропаганда, която отклонява вниманието на хората от действителните намерения на силните на деня ...
Изображение

THE G.A.M.E

Мнениеот THE G.A.M.E » 10 ное 2011 19:42

Viktor4o_Rs написа:Ако комунизмът е толкова правилна и хубава система, защо тогава се разпадна Съветския съюз, а и целият соцлагер ? Защо се изгради Берлинската стена - нима тези от Западен Берлин искаха да живеят в ГДР ? Защо хората от Изтока бягаха на запад, а не обратното ? Защо като всичко е било прекрасно и чудесно, е имало въстания и съпротива в Унгария, Чехословакия, Полша ? И ако въобще някой ще отговори на тези въпроси, моля поне да се опита да е сериозно, а не с обичайното "план на илюминати" или "капиталистическа провокация" :lol: :lol: :lol:
А че е имало и добри страни, аз не отричам ;) Въпросът е кое натежава в крайна сметка. И пак давам за пример държави като Полша, Чехия и Унгария - е няма кой да отрече, че сега са в пъти по-добре. Така че проблемът си е в нашия манталитет и народопсихология и затова и сме зле ... Как пък другите народи не жалят за онова време, а тук е пълно с такива ? И като им кажеш, че комунизмът е избил милиони души, те започват да пръскат плюнки и да дават квалификации като "нацист", "фашист" и не знам си какво ?

Разпадането на комунизма се случи по изскуствен начин.
Не е нещо, което е станало естетсвено, от самосебе си ... Тоест, един вид - саморазпад, както вероятно визираш ти.

А иначе въпроса ти за това, защо бивши ком. Държави като Чехия, Словакия, Полша, Унгария и т.н. са успели така бързо и успешно да заменят комунистическият строй с либерален такъв е много интересен ... ;)

Моята гледна точка се базира на ето това твое заключение:
Viktor4o_Rs написа:проблемът си е в нашия манталитет и народопсихология и затова и сме зле ...

Значи, да ... Ние българите сме малко по-особен чешит хора.
Можеби защото сме един от най-древните народи в света ...

Казваш, че в другите бивши соц, страни е имало бунтове против комунизма ...
Да, факт !
Ама знаеш ли защо ?
Защото пък - те, не са могли да се справят толкова добре в условията на комунизъм, за разлика от нас !
Аз съм чувал, че туристите от Полша, Чехословакия ( бившата ) Унгария, Сърбия, които са посещавали нашето черноморие в ония години, са казвали, че в България е било по-хубаво за живот, от колкото в родината им ...
Това, какво иде да покаже ?
Показва точно това, че манталитета на дадена нация е много важен.
България се е справяла чудесно в условията на комунизъм.
За разлика от Полша, Чехословакия, Унгария и т.н.
Като факт бих изтъкнал, че ако не се бъркам, през 1987 г. България е 8-мата ( осмата ) икономика в Европа !!!

И тук стигаме до сегашната ситуация ...
Как, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Литва, Латвия, Естония и т.н. сега в демократичните времена се справят много по-добре от нас ?
Ами манталитет ...
Явно нациите на тези държави са по-способни в този вид строй.
За разлика от нас ...
Което не е изненадващо, в интерес на истината !
Българина винаги е харесвал здравата ръка !
Винаги е харесвал да бъде управляван от силни хора, едвали не, строго и със сила ...
Нека погледнем, кои наши владетели се тачат най много ...
Крум, Симеон, Калоян ... Все хора- строги, и със здрава ръка.

Комунизма е предлагал точно това ...
Строги закони, и здрава ръка !
Явно българина вирее най-добре в подобна атмосфера. ;)
Дарвин е в грешка !
Човекът не е произлязал от маймуната !
Oт маймуната човек, никога не е ставало... Но за обратното, никога не е късно !

[center][/center]
Image Image

гражданин от село

Мнениеот гражданин от село » 10 ное 2011 19:46

Pride_of_London написа:И недейте да споменавате американците, щото те са най-гнусната и коварна паплач на тази планета.Години наред са се борили с комунизма, а в момента те управляват целия свят като такива!

Няма такова нещо като борба с комунизма или др. идеология,има борба с конкуренцията за власт(особено над ресурсите).

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 10 ное 2011 19:49

8-)

Пич, аз не съм на 15 години. Изводите за живота си ги вадя основно от житейския опит, а не от филмите. Те по-скоро само доказват това, което съм видял и осъзнал преди това.
Дано не съм прав ! Дано съм болен мозък и всичко, което подозирам, че ще се случи, да не е истина !
Нещата, които наблюдавам в последните 10-15 години обаче водят точно в тази посока ....
Можеш и ти да ги видиш. Стига да поискаш ! ;)

[/center]

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 10 ное 2011 19:50

THE G.A.M.E написа:Казваш, че в другите бивши соц, страни е имало бунтове против комунизма ...
Да, факт !
Ама знаеш ли защо ?
Защото пък - те, не са могли да се справят толкова добре в условията на комунизъм, за разлика от нас !
Аз съм чувал, че туристите от Полша, Чехословакия ( бившата ) Унгария, Сърбия, които са посещавали нашето черноморие в ония години, са казвали, че в България е било по-хубаво за живот, от колкото в родината им ...
Това, какво иде да покаже ?
Показва точно това, че манталитета на дадена нация е много важен.
България се е справяла чудесно в условията на комунизъм.
За разлика от Полша, Чехословакия, Унгария и т.н.
Като факт бих изтъкнал, че ако не се бъркам, през 1987 г. България е 8-мата ( осмата ) икономика в Европа !!!

И тук стигаме до сегашната ситуация ...
Как, Полша, Чехия, Словакия, Унгария, Литва, Латвия, Естония и т.н. сега в демократичните времена се справят много по-добре от нас ?
Ами манталитет ...
Явно нациите на тези държави са по-способни в този вид строй.
За разлика от нас ...
Което не е изненадващо, в интерес на истината !
Българина винаги е харесвал здравата ръка !
Винаги е харесвал да бъде управляван от силни хора, едвали не, строго и със сила ...
Нека погледнем, кои наши владетели се тачат най много ...
Крум, Симеон, Калоян ... Все хора- строги, и със здрава ръка.

Комунизма е предлагал точно това ...
Строги закони, и здрава ръка !
Явно българина вирее най-добре в подобна атмосфера. ;)

+++++++1916, най-точното мнение в темата досега.
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 10 ное 2011 19:58

The Game, не знам как направи извода, че сме се справяли толкова добре при комунизма, при условие, че руснаците са се скъсали да наливат пари и ресурси в 16-тата си република, нали все пак сме били дупе и гащи :lol: :lol: :lol: Ако имаш предвид, че добре сме овладяли пълната липса на суверенитет, слугинажа, мазненето, угодничеството, гъзолизането и поемането на съветския к.р до топките, да страхотно сме се справяли, спор няма :lol: :lol: :lol: За съжаление, същото може да се каже и сега, само че за този път господарите са други.
Аз не знам за такава статистика, че през 87-ма сме били на 8-мо място по икономика в Европа, не ми се струва много достоверно, но не споря ... Със сигурност съм чел обаче, че преди ВСВ царска България е била 6-тата европейска икономика :roll:
Иначе си прав, българският народ явно обича твърдата ръка, обича да е в стадо и овчарят да го ръчка с гегата, обича някой отгоре да направлява живота му ... Може би дългите години гръцко и турско робство са оказали необратимо влияние, които гарнирано с 45 години комунизъм са нанесли непоправими мутации в народопсихологията и манталитета ни ...
Изображение

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 10 ное 2011 20:06

Viktor4o_Rs написа:The Game, не знам как направи извода, че сме се справяли толкова добре при комунизма, при условие, че руснаците са се скъсали да наливат пари и ресурси в 16-тата си република, нали все пак сме били дупе и гащи :lol: :lol: :lol:

СССР са наливали ресурси и в другите държави от Източния блок, както и САЩ в Западна Европа, Гърция и особено Турция.
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
marmi52
Контакти:

Мнениеот marmi52 » 10 ное 2011 20:08

8-)

"Играта", винаги съм ценял мнението ти, защото си мислещ човек. Този път не съм съвсем съгласен с теб. Може би си по-млад и не помниш. Всъщност България наистина беше добре, но не, защото сме се справяли кой знае колко по-различно от другите, а защото бяхме най-близки до Москва. Не в географски, а в политически смисъл.
Бай Тошо водеше политика на "малкия брат" спрямо СССР. Даже се самопредложихме за тяхна 16 република ! :shock:
Затова руските ръководители даваха щедро на България от всичко. На това се дължеше, а не на нас за съжаление.
Въпреки това имаше други соц. държави, където стандарта беше по-висок от нашия. Например Югославия ...
И друго - не е вярно, че сме прости, мързеливи и некадърни. Нещата се решават отвън. Така е било планирано. Така са се споразумели комунистите и юдейо-масоните. Защо е така, само може да гадаем .... :(
А, че си падаме по това някой да ни мачка - спор няма ! Това е наследство от 500 годишното робство ! Свикнали сме да бъдем роби ... :oops:

И друго - рускините умираха за България ! Смятаха ни за Европа в огромния СССР. Много обичаха нашето Черноморие ...
Затова, който наш ром отидеше на работа в Коми, се връщаше с бяла, хубава булка, а нашенците там ставаха истински Дон Жуан-и :lol: :lol: :lol:
Последна промяна от marmi52 на 10 ное 2011 20:22, променено общо 3 пъти.

[/center]

Потребителски аватар
fcb_bg
Контакти:

Мнениеот fcb_bg » 10 ное 2011 20:09

Май, май ще излязат прави тия, които изтъкват, че причината за всичко случващо се е в самите хора, зовящи се българи. С колкото българи заминали в чужбина съм говорил, почти всеки ми е казал, че там не се събират много-много със сънародниците си. Предпочитат с други. Защо ли? Всяка нация в друга държава си има общност и се държат. В лелеяните за някои Щати, май няма "Малката София". Защо ли? Ми май защото те тук не са задружни, та камо ли на майната си?
Спрете да си хвърляте поне фасовете на земята.
Дедите ви не са ляли кръв тук за това.

Върни се в “Свободна зона”