Загорка 2011 "Резерва" - мнения

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
magichko
Контакти:

Re: Загорка 2011 "Резерва" - мнения

Мнениеот magichko » 10 ное 2011 08:19

това не е бира а нещо като сайдера... определено ако ми се пиее БИРА не бих си зел това
[center]Изображение[/center]

tochavos
Контакти:

Мнениеот tochavos » 10 ное 2011 08:24

Жена ми я харесва :) .

Потребителски аватар
Тони Шумахер
Контакти:

Мнениеот Тони Шумахер » 10 ное 2011 08:48

Както се казваше преди години : Мощно чувство в мен напира , пие ми се светла бира ;)

P.S. Светла бира , ама от старите ( дето имаше 6-7 дена срок на годност)

Потребителски аватар
metodito
Контакти:

Мнениеот metodito » 10 ное 2011 11:06

LoVeGeRi написа:Само искам да уточня , че Бира Столично / Произвеждаше се от Загорка , за хората които не знаят/ не се произвежда от 1 година. Болярката /мътната/ Стъкло е толкова невървежна бира , че си нямате и на идея. В този занаят съм от г/д 5 години и мога да ви кажа искренно , че в момента Каменица кърти пазара във всяко едно отношение. Няма Светли , няма тъмни бири.. Те са номер 1 по продажби тази година ;)

Е, сор, но не си прав!
Първо, Болярка "Тъмно" е най-качественото тъмно питие след "бок" -а на "Столично". Другите тъмни са "тъмни със светла душа", тоест тъмни на цвят, светли на вкус. А освен ако не говориш за "бялата" Болярка, която не е лоша. Мен не ме кефи, особено сравнявайки я с Каменица "Пшенично". Тъмната бира не се възприема от всички тъкмо заради лекият малцов и карамелен вкус, както и това, че е по-тежка (повече от 2 "бок"-а не съм пил.).
И второ Болярка "Тъмно" е по оригинална рецепта. И се произвежда от средата на 90-те. Тогава никоя бирария не произвеждаше такава бира...
Интересен факт е, поне по мои наблюдения е, че Болярка в Търново се пие по-малко сякаш, отколкото извън Търново. Аз лично поркам Загорка.

Потребителски аватар
W84me
Контакти:

Мнениеот W84me » 10 ное 2011 12:54

Смесването на бира с разни други неща,боровинки,кафе,пипер,малини,къпини и т.н. е характерно за САЩ!
БФС: ЦСКА София има 4 титли, да мислят за емблема

Потребителски аватар
PIMP
Контакти:

Мнениеот PIMP » 10 ное 2011 13:36

LoVeGeRi написа:Само искам да уточня , че Бира Столично / Произвеждаше се от Загорка , за хората които не знаят/ не се произвежда от 1 година. Болярката /мътната/ Стъкло е толкова невървежна бира , че си нямате и на идея. В този занаят съм от г/д 5 години и мога да ви кажа искренно , че в момента Каменица кърти пазара във всяко едно отношение. Няма Светли , няма тъмни бири.. Те са номер 1 по продажби тази година ;)

Подкрепям, Каменицата и Загорката са най-добрите български бири в днешни дни.
Изображение
Sisi 1914 написа:1/8 Финалите, в един мач се излъчваше победител или в два?

Потребителски аватар
ricco
Контакти:

Мнениеот ricco » 10 ное 2011 13:55

Аз май открих какво е мезето за резервата и за пшеничното на каменица и то е кутия шоколадови бонбоние. Незнам защо но са ми много сладникави тия бири.

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 10 ное 2011 20:19

metodito написа:Изображение

Току-що се подлъгах да си взема две бутилки от новата бира като не прочетох, разбира се съдържанието: освен нормалните съставки... "аромат на боровинки, фруктоза, лимонена киселина"...
Ужасен съм. От светлите бири "Загорка" най-много ми харесва. От българските тъмни, според мен само две бири се доближават до определението "тъмна бира": "Столично BOCK" и "Болярка Тъмно" (но само в стъклата, не в найлонените галони).
Подлъгах се по марката.
Лично според мен плодове и бира не трябва да се смесват. Що за недоумица?!!!! Сладка и силно газирана, ако ще и да е 6%.
Пили ли сте я? Хареса ли ви?

Може би на момиче/жена би се харесало всъщност, макар и силата и да се усеща. В устата ми е като някаква боровинкова поляна. Пфу! Да не говорим, че тъмните бири не са силно газирани.
Лична оценка: -1/4.

П.С. Бе явно зимата пробват бирариите разни неща понеже хората не поркат много бира. Като "коледното" пиво на Туборг...

Братле, и аз като тебе се подлъгах да я купя. Не бях видял темата във форума, а в магазина не се загледах и аз в съставките като теб. Видях я и реших да я пробвам. Сега съжалявам... Добре, че само една бутилка от 1л взех.
Това си е подигравка с бирата. Едно време като ученици си купувахме сокчета за по 10ст. в пластмасови чашки и запечатани отгоре с найлонче, ако се сещате. Е, за абсолютно същото ми напомня- само, че малко по-газирана и все пак с някакво съдържание на алкохол (иначе високо за бира).

Иначе и на Ариана тъмното не е лошо.

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 12 ное 2011 20:38

Blagoy написа:

по мека е на вкус от миналата година ,но мен ме боли глава от Ариана тъмно.

Потребителски аватар
Blagoy
Контакти:

Мнениеот Blagoy » 17 ное 2011 13:56

ЕМИЛ написа:
Blagoy написа:

по мека е на вкус от миналата година ,но мен ме боли глава от Ариана тъмно.

Е, ако не се прекалява няма как да те боли главата, нали се сещаш... ;) От която и да е бира, ако прекалиш, ще те боли главата :)

Върни се в “Свободна зона”