Sardukar написа:В Англия се играе много по-бърз футбол от ШЛПроблема при крайните бранители е, че те са прекалено изтеглени напред. При Жозе бековете, в повечето случаи можеха да се включват само до зоната, в която наще сега се позиционират
Мда ... Футбола във Висшата лига е много по динамичен от този в евротурнирите.
Всъщност с настоящите бекове можем спокойно да изкараме до към 1/4 финала, при условие, че до тогава не срещнем тим от сорта на двата испански гранда или Байерн М.
Тоест, отбори със силни крила на скорост и индивидуална техника ...
Иначе бековете в Челси се позиционират на 50-тия - 60-тия метър при владеене на топката от на'ще хора, за да могат да участват активно в разиграването, да отварят пространства за другите в атака, да ангажират хора на съперника, а и често остават скрити около тъча и получават топката в празно пространство, от където могат необеспокоявано да подадът или центрират.
Няма какво да се заблуждаване, стила ни е ( или се опитва ) да е като този на Барса.
Обаче ни липсва един основен компонент, за да се изпълнява толкова ефективно ...
Това е халфа с техника !
Човек, който да може да финтира съперник на центъра или просто в половината на съперника, за да се отвори пространство.
В Челси в момента няма точно такъв ... Как да се изразя - "гъзар" с техника и финтчета.

Лампард не е такъв тип, за Оби Микел и Мейрелеш да не говорим ...
Рамиреш има техника, но не от място, а на скорост ...
За това, когато ни се блокират фланговите, започваме едно голямо мотане ...

Иначе аз съм си казал- допада ми този стил, но определено не ни се получава на 100 %
А в деф. план, никак не се получава ...