Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо получи днес трофея „Златната обувка” за голмайстор на Европа за изминалия сезон 2010/2011 на бляскава церемония в мадридския хотел „Интерконтинентал”. Португалският стрелец наниза 40 попадения в испанския елитен шампионат и изпревари Лионел Меси в битката за „Пичичи” и славата на европейски топреализатор.
26-годишният голаджия беше награден от футболните легенди Алфредо ди Стефано и Еузебио. „Това е награда и за всички португалци. Искам да я споделя със съотборниците, спортно-техническия щаб, феновете, президента, семейството ми, приятелката ми… Всички са много важни за мен”, сподели CR7 по време на церемонията.
„За мен Ди Стефано е номер едно в историята на футбола”, заяви по адрес на почетния президент на „белите” Кристиано. „От доста време искаме да спечелим нещо с националния отбор. Уверен съм и смятам, че Португалия има голям отбор и може да спечели нещо. На клубно ниво искам да спечеля с Мадрид същото, което спечелих с Манчестър Юнайтед. Убеден съм, че можем да го сторим”, отсече „седмицата”. „Сменям „Златната обувка” за титлата в Примера или трофея в Шампионската лига”, категоричен беше суперголаджията.
Относно съперничеството си с Лионел Меси Кристиано заяви: „Изобщо не ме вълнува. Добре съм в Мадрид, доволен съм, харесват ми хората и хората харесват Кристиано. Трябва да печелим трофеи. Индивидуалните призове са хубави, но най-важни са колективните. Когато се състезаваш с най-добрите се вижда твоето ниво. Има още и други големи футболисти в Европа. Конкуренцията е на колективно ниво, не на индивидуално”.
Това е втора "Златна обувка" във витрината на Кристиано.
Тъй като Роналдо е егоист и мисли само за себе си, за пореден път казва, че индвидувалните отличия не го интересуват толкова колкото колективните. Да е жив и здрав, и този сезон да вземе ШЛ