Барса винаги е харчила много пари и тези футболисти от школата се развиват около футболисти струващи милиони! НЕ може ли да го проумееш? Питам те помниш ли в кой мач блесна Шави и кой футболисти бяха в Барса(ае де намери нещо в нета, явно тогава още не си бил от Барса или не си спомняш)? Знаеш ли колко тогава бяха от школата? Фабрегас е футболиста, който е заради футболистите около които се разви в АРСЕНАЛ!!! Пике е този футболист заради футболистите, с които е играл в МЮ! Барса и Аякс си приличат по-това, че Барса им купи половината отбор и им взе треньора! Купира техния модел за развитие на младите футболисти, НО продължава да сипе пари на трансферния пазар! За последен път ти пиша: Барса развива младите си футболисти посредством много скъпи такива! В това няма нищо лошо, но няма абсолютно нищо общо с идеите за развитие на Аякс. А в първото си мнение в края си написал точно това - как да се развива един клуб(демек да се инвестира) и другите да взимат пример от Барса! Аякс си налагат тяхни юноши, а Барса ги налага заедно с МНОГО СКЪПИ ФУТБОЛИСТИ! Аз си спомням как започна Иниеста и колко жалък беше! Беше налаган от Рийкард 2 години и след като вкара на Левски му тръгна кариерата (последното е шега, но мисля, че си стоплил кво имам предвид)

Това е отбора на Рийкард, с който Пеп обира много купи, защото има по-голямо съдийско щастие от Рийкард(споко почти всеки спечелил ШЛ е бил бутнат дори и Специалния с Порто и Интер)! Това, че играят много юноши в даден момент не значи, че те са излезнали от школата каквито са сега(което е логично, но не знам, защо отказваш да го проумееш)! Когато играеш с по-добри футболисти си по-добър! Пример - Бускетс. Видно е за всички, че има някаква мания в Барса да се наруши този модел и да се пробва само с момчета от школата и само времето ще покаже дали ще е успешен! Ще е интересно да видим и как Гуардиола сменя поколенията в Барса!
ПП За похарчените пари не се прави на .... тогава са се харчели много по-малки суми, но Барса е харчела много спрямо времето(както и сега)! В това наистина няма нищо лошо, но не е инвестиция, която всеки клуб може да си позволи за да се развива.